Mosás, vágás, ámítás

Bakancslistához adom
De vrais mensonges
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia romantikus vígjáték , 101 perc, 2010

Értékelés:

130 szavazatból
Szerinted?

A harminc körüli Emilie (Audrey Tautou) Dél-Franciaország egyik kisvárosában egy fodrászszalont vezet, ahol vendégei és barátai számára a frizurakészítésen kívül mindig végtelen számú magánéleti jótanáccsal és ötlettel szolgál. Az egyetlen ember, akin régóta képtelen segíteni, az édesanyja, Maddy (Nathalie Baye), akiben megszűnt az élni akarás vágya, mióta férje elhagyta. Végül Emilie neki is kitalál valamit, ami fellelkesíti a még mindig gyönyörű, de már régóta magányos asszonyt. Egy titkos hódolót "kreál" számára, aki nevében romantikus leveleket küldözget Maddynek. Maddy azonban annyira izgatott lesz a gondolattól, hogy nyomozni kezd udvarlója után. Ez már az egyébként nagyon leleményes Emilie cselszövő-képességének is feszegeti a határait. Pierre Salvadori filmje.
Bemutató dátuma: 2011. június 16. Forgalmazó: Szuez Film Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sexykex 2020 máj. 19. - 15:31:57 6/10
A tévedések franciás vígjátéka. Nem túl nagy durranás, de helyenként kifejezetten kedves és mulatságos.
1/10
Blasius Biagio 2020 máj. 15. - 22:28:15 1/10
Egy gusztustalan film az állami Duna Televízión Péntek estére. Én szeretem a francia filmeket, de az ehhez hasonlóakat ki nem állhatom. Megjegyzem az IMDb-n 6,5 / 10, a francia allocine.fr -en átszámítva 5,8 / 10 az alkotás értékelése, csak Magyarországon "adnak" még az IMDb-nél is egy csillaggal többet a hasonló filmeknek...

Hősünk miután végül lefekszik a lány anyjával, megkapja a lányt is és "happy end"... Egészségére!

Dolphus Lundgrennus 2020 máj. 15. - 14:11:53 Előzmény Kit Fisto
Gondolom te fingani se szoktál...megoldod ozmózissal.
Dolphus Lundgrennus 2020 máj. 15. - 14:11:52 Előzmény Kit Fisto
Gondolom te fingani se szoktál...megoldod ozmózissal.
Kit Fisto 2018 dec. 30. - 16:37:28
Kapcsolgattam, jött a Filmmánia, ez a film, és ahogy megjelent a kép, elhangzott egy nagy büfögés. Közben egy nőt mutattak, és a háttérben elhangzott, bocsánat. Nincs bocsánat. Egyrészt, ilyesmit miért tesznek be egy filmbe? Legközelebb azt halljuk, ahogy szétrepeszti valaki a wc-t a kirobbanó hasmenéssel? Másrész, kétségtelen, hogy nem az eredeti hang volt, hanem SZINKRON. Valami nagy művészünk leszinkronizálta a büfögést. Ez már művészet! Képzeljük csak el: A "színész" odakészül, és amint eljön az idő, valahogy megoldja, hogy egy hatalmas büfögést produkáljon a mikrofonba. És ezeket nevezik színművészeknek. Szerintem egy MŰVÉSZ nem tesz ilyet. A dolog báját növelendő, amint ez a kis közjáték lezajlott, azonnal bevágták a reklámot, a bocsánat után. Csodálkoztam is, hogy miért várták meg, nagyobb lett volna a hatás, közvetlenül a mű elhangzása után. De így is, a jelenetet kiemelkedő, stratégiailag fontos időpontnak tarthatták, hiszen rendre olyankor van reklám, mindig valami izgalmasabb résznél. Úgy látszik, ebben a filmben ez is egy ilyen volt.
3/10
stupek2 2018 ápr. 17. - 14:46:55 3/10
A film jól indul, akár vígjáték is lehetne, de nemigen sikerül nevetnem rajta. Ahhoz képest, hogy francia film, nagyon elbaltázták, Egy csomó jó francia vígjátékot ismerek, hogyan lehet ezt vígjátéknak mondani? A magas szőke- az vígjátékot csinált volna belőle! De ez! Letargiás lettem tőle! A manusznak nincsenek érzelmei, Taotou buta, az anyja meg...gyerek! Egyébként miért volt tetoválva Taotou nyaka! A film végéig ezen spekuláltam, elvitte a gondolatmenetemet. Ha gyárilag tetovált, azaz igaziból, akkor miért nem smikelték le, ha csak filmbelileg, akkor mi volt az értelme, mert egyszer sem hozták szóba! A kis fodrász-szalont vezető szűz lányocskához nem illik a tetoválás, de mivel láttam a filmben gyötörtem magam, hogy nem is szűz, de akkor miért tép össze egy szerelmes levelet? Értelmetlen, rendezői hiba!
sofi 72 2017 márc. 09. - 16:28:32
Kib@szott gyenge film, tele csücsörítõ francia színészekkel. Erõltetett sztori, gyenge rendezés, gyenge játék. Még véletlenül sem kaccantottam el magam. Hiába próbáltam vidámnak látni, nem ment. Az arab (forma) fickó full gyenge volt. Még az is eszembe jutott, hogy talán valami beugró lehet az utcáról. A hervadt idegbajos anya, meg egyenesen hervasztó volt. A filmben egyik pillanatról a másikra történnek a váltások. Utálatból szerelem, depresszióból - ezt is csak azért vettem észre, mert be volt jelentve, hogy anyu depressziós - vidám élet igenlés. Pont azok a nüansznyi dolgok hiányoztak belõle, ami felemeli a filmet az élvezhetõ kategóriába.
estudiantes 2013 nov. 12. - 12:57:24
Az eleje jól indul, könnyed francia humorral fûszerezve (sokat nevettünk rajta), de aztán fél óra után nagyon ellaposodik. Mintha addigra kifogytak volna az ötletekbõl, de ugye valahogy ki kell tölteni az idõt.
4/10
Martiszi 2013 okt. 17. - 00:18:21 4/10
Hát, ez elég gyengécske film volt...
10/10
manao 2013 okt. 16. - 22:28:05 10/10
Normális emberi vígjáték, nem az az amcsi balfaszság.
8/10
deery 2013 aug. 02. - 08:35:35 8/10
Tetszett ahogy összefonódtak a szálak a történetben. Könnyed, szórakoztató film, ajánlom azoknak akik az élet nagy dolgain elgondolkodós filmek helyett most egy légies, egyszerû de jól kitalált történetre vágynak.

10-es skálán 8-asra értékelem :)
9/10
beo71 2013 jan. 27. - 16:07:27 9/10
Csinos kis francia városkában, csinos emberek nem tudnak élni a nagyszerû napsütésben, nehéz a szürke maygarhonból azonosulni velük, de ha ez sikerült, az ember elkezd felüdülni és szomorkás-boldogsággal veszettül szurkolni az imádni való karaktereknek.9/10.

Az egész olyan Tautou-s, olyan bájos, hogy még az amerikai rom-kom-októl megcsömörlött, cinikus ember is ellágyul és egy igazi gyöngyszemet rajonghat végig.
offtopic
mandulavirág 2012 okt. 23. - 01:33:55
Így legalább össze lehet hasonlítani, hogy a két fõszereplõ mennyit változott 11 év alatt, a Vénusz szépségszalon óta.
3/10
sugar3 2012 okt. 23. - 00:47:23 3/10
Igazán kedvelem a francia filmeket, de az utolsó 10 percben felfordult a gyomrom.

SPOILER
egy anya leitatja és hazugul az ágyába viszi a lánya szerelmét? Aztán kis idõ múlva összehozza a fiatalokat, hogy éljenek boldogan, míg meg nem halnak??? Azért ez hányinger.
avilon 2012 jún. 26. - 00:58:44 Előzmény MoziRozi
Nekem tetszett a film, egyedül a végét variálták túl szerintem.

SPOILER
Számomra szimpatikusabb lett volna, ha úgy lesz vége, hogy A. T. nagyobb jellemfejlõdésen megy át, és valamiféle katartikus indíttatásból belátja, hogy hibákat követett el, és így omlik a csávó karjaiba. Anyukának meg találnak egy korában megfelelõ pasit véletlenül valahogy. Szóval ott kellett volna lezárni, vagy egy kicsit utána egy fordulattal, ahol a "vetítõvászon" elõtt lezajlik A. T. és a csávó között az a fontos beszélgetés.
SPOILER vége
7/10
MoziRozi 2012 máj. 27. - 21:57:08 7/10
Csodaszép városka, házak, belsõ terek, jó színészek, klassz zene.:)
Tetszene is nagyon, ha ...

SPOILER .............

... ha, nem tûnne úgy, mintha Jean lefeküdt volna Anyucival is:( phúj!
szerintem innentõl kezdve elvesztette a film a báját. A lány még csak jó szándékból keveredett bele egy hülye hazugságba, de az anyja haragja igazán aljas volt (hazugság a 600 EUR-ról és a srác elcsábítása). Még ezt a fordulatot se bánnám, de azt, hogy ezek után egy kis édi-bédi happy end kerekedik ki belõle?! na neeee...

SPOILER VÉGE ........
WayneGace 2012 febr. 23. - 04:27:30
Nekem tetszett a film. Könnyed, szórakoztató, humorral fûszerezve, érdekes karakterekkel. Egy kedves film, ami mosolyt csalt az arcomra. Ezerszer megnézek egy ehhez hasonló francia filmet, mint a totális sablon amerikai romantikus komédiát. Persze nem az a film, amit újból és újból meg akar nézni az ember, de évek múlva jó lesz újra látni. Megjegyzem, hogy eredeti hanggal láttam, valószínû akármilyen jó is a szinkron, nem tudja azt nyújtani, amit a színészek, ráadásul a francia nyelv kifejezetten passzol a filmhez. Szóval, aki teheti eredeti hanggal nézze meg.
wrossi 2012 jan. 28. - 18:06:52
Audrey elég rendhagyó stílusban írja a leveleit.Eklatáns példája annak,hogy nem kell egy nõnek levetkõzni ha fel akar izgatni egy férfit.
7/10
sanderb 2012 jan. 21. - 12:30:53 7/10
Imádok francia filmeket nézni, de ez a film várakozáson aluli számomra. Nekem úgy tûnt, mintha az egész filmet Audrey Tautoura hangolták volna, azaz a korábbi filmjeiben alakított karakterét vitték tovább és arra épül a film hangulata.
Ez nem is rossz elképzelés, de valahogy mégis 'lájgtos' lett az egész. Színházi darabként szívesen újranézném, de filmen elég volt egyszer. 10/7
9/10
kamaa1989 2012 jan. 13. - 22:54:03 9/10
A. T. Lenyûgözõ, én csakis miatta néztem meg, amúgy nagyon tetszett. De csakis eredeti nyelven aki még nem látta szenvedje végig az olvasást megéri. A francia nyelv eredetisége kell ehhez. A magyar szinkron elég gyengus lett.
A karakterek is jól megformáltak, a kedvencem a szalonban a "recepciós" a nagy boci szemeivel egyszerûen fantasztikus. A film laza, könnyed, igazi kikapcsolódás.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu