Motel

Bakancslistához adom
Hostel
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, 95 perc, 2005

Értékelés:

295 szavazatból
Szerinted?

A történet két amerikai egyetemistáról, Paxtonről és Josh-ról szól, akik hátizsákkal járják Európát. Egyszer találkoznak Olival - aki származására nézve izlandi -, és elhatározzák, hogy együtt folytatják útjukat. Aztán a két jóbarát elkeveredik a sokak szerint az amerikai zsákos turisták Elíziumának tartott diákszállóba. Az egekig magasztalt szálláshely egy eldugott szlovákiai kisvárosban található, és gyönyörű kelet-európai lányokkal van tele. A fiatalemberek hamarosan kiszúrják maguknak Natalyát és Svetlanát, a két egzotikus szépséget. A külső szemlélő számára azonban feltűnik, hogy ez az egymásra találás talán túlságosan is olajozottan ment. Habár eleinte a szórakozás elvonja figyelmüket a valóságtól, a két barát hamarosan ráébred, hogy rettenetes csapdába estek, amelyet feltárni annyi, mint alászállni Dante poklára - már ha túlélik a kalandot.
Bemutató dátuma: 2006. március 23. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
István Pityu Herczeg 2019 júl. 07. - 22:36:55 7/10
Maga a film nem lenne olyan nagy durranás, de van neki egy sajátos hangulata, és nincsenek benne olyan nagyon unrealisztikus elemek. Valamennyire félelmetes is.
6/10
ResidentEvil 2018 szept. 30. - 12:07:53 6/10
6/10.Sajnos a véres részek mostanra gagyinak tűnnek,az alapsztori simán lehetséges a való életben is.
7/10
jozsi86 2018 júl. 17. - 19:40:20 7/10
Tarantino film. Ennyi. Folyik benne a ketchup rendesen, ahogy tőle megszokhattuk. Nekem bejön. Simán jó film, ha valaki bírja gyomorral.
1/10
pikigeri 2018 jan. 15. - 23:17:48 1/10
Csak nagyon erõs idegzetûek nézzék meg! Nagyon enyhén szóval nagyon beteg ez a film, úgy, mint a 2. és a 3. része is. A legdurvább az az egészben, hogy sajnos ebben az igazságtalan rohadt szar világban, amiben élünk valószínûleg létezhetnek ilyen szörnyetegek ilyen igényekkel és ilyen rettenetes helyek (ahol csak a pénz számít), ahol, aki megfizeti az bármit megtehet. Nagyon mélyen beágyazva kell lennie megfizetett beépített szörnyetegeknek az adott ország, sõt az egész világ rendvédelmi szerveinél és titkosszolgálatainál, ahhoz, hogy egy ilyen helyre ne derüljön fény soha. Nincs se tökéletes hely, se tökéletes szervezés és elõbb utóbb hiba csúszik a gépezetbe és akkor leleplezõdnek a valóságban (ha léteznek ilyen helyek és rémtettek). A rendezõ és a forgatókönyvíró is betegek szerintem az egész stábbal együtt (mindenki , aki egy ilyen filmhez a nevét adja), de mondjuk azok a színészek is, akik igent mondanak egy ilyen szerepre (tökmindegy, hogy áldozatot vagy szörnyeteget játszanak). Ez a kategória túl van a horroron, ez betegség! Nem vagyok hajlandó értékelést adni erre az undorító végletekig beteg szennyre!
2/10
stupek2 2017 jún. 18. - 20:36:19 2/10
Én azt mondom, hogy unalmas és néha gyomorforgató film. Lassú unalom után, már aki kibírja, jön a szadi. Nyíltan, fúróval, sarokköszörûvel, szikével, nem ragozom, horrorfilm a vége! Csak erõs gyomrúaknak!
3/10
puding140 2016 nov. 26. - 20:23:06 3/10
ez az alkotás a filmmûvészet egyik legmélyebb gödre. olyasfokú tehetségtelenség, butaság és az irracionalitás teljes hiánya tornyosul a Motelben, amilyennel csak elvétve találkoztam életem során. ez a film a mûfajának általam valaha is látott legkegyetlenebb megcsúfolása, a horror/thriller lakodalmas rockja, az ízléstelenség, a közhelyek, a giccs szelektív hulladékgyûjtõje. az alapötlet miatt adtam rá 3 pontot, minden más értékelhetetlen, ami történik 95 percen keresztül. izgulni egy pillanatig nem tudtam rajta, meg nem botránkoztatott, meg nem ijedtem, csupán felment bennem a pumpa, hogy hogy képes valaki ennyire igénytelen munkát kiadni a kezeibõl. senkinek nem ajánlom.
10/10
nikato 2016 okt. 24. - 10:32:57 10/10
Borzalmas, de remek alkotás!! Minden hatást elér, amit el akartak vele érni! Az a legrosszabb, hogy annyi ember tûnik el a világban, akiket sose találnak meg!! Ilyen helyekre is kerülnek belõlük az fix!!!
10/10
TeliholdX 2016 máj. 02. - 21:00:06 10/10
Rendesen üt ez a film! :) De a második fele az igazán kemény! De a legvége a legjobb!!! A kategóriáján belül 10/10
5i 2016 márc. 21. - 19:55:58 Előzmény zimike
Egyetértek! A film a valóságban is elõforduló emberi gonoszságot, kegyetlenséget, beteges aberrációkat hivatott felvázolni. És azt elég jól megvalósítva. Sajna az életben még ennél is durvább dolgok történnek, ahhoz képest mire képes az ember a valóságban ez a film csak matiné... Az ha csak negédes filmeket nézünk és homokba dugjuk a fejünket ezen nem változtat. Aki pedig nem bírja a horrort ne nézze!!!
3/10
Cisco 2016 febr. 22. - 01:06:19 3/10
Micsoda eszeveszett, elmebeteg egy baromság ez.
Még, hogy Mengele egy hóhér volt? Egy fantáziátlan, csenevész kezdõ csupán ehhez a HÉBER Eli Roth-hoz képest!
LajtaJ 2015 dec. 02. - 22:51:44
A lányok álomszépek voltak, vágykeltõ szép jelenetekkel, de azzal a pokoli mértékû horrorral teljesen tönkretették ezt a filmet.
Kár érte!
manao 2015 dec. 02. - 13:31:51
Az amc-re kapcsoltam és ez ment, nem figyeltem hogy horror nem horror, az emberi kegyetlenségbõl egy kicsit sok(k) volt. Nem tudom értelmezni a filmet, szórakoztatni akartak ezzel?
GeltonReTarder 2015 ápr. 14. - 19:38:31
a sztori egyáltalán nem eredeti (lásd Cabin Fever, lásd The Green Inferno), ami nem baj; viszont az már igen, hogy ezt a direktor a - igényesen megcsinált, ámbár gyakran csak sekélyesen kiaknázott - gore jelenetek - néha a feszültség-holtponton már átesett - elnyújtásával próbálja kiegyensúlyozni, mert mással nem tudja. vastagon teszek a jellegtelen turistákra és amerikai szemeikre, melyeken keresztül a rendezõ tekint Kelet-Európára a saját forgatókönyvén alapuló rendezésében. rohadtul nem köt le, hogy mi történik a kínzós/ kaszabolós jelentek között. ezek a részek, már a klisék kliséi. nem okoz - itt sem - nagy meglepetést, hogy mivel ütik el hátralévõ idejüket a leendõ zsákmányok, vagy a "mentálisan/biológiailag sosem leszek a régi" túlélõk. inkább nekiállnék buggyantott tojást készíteni, mire megint vércsapra vernek valakit. pedig nem is szeretem.
Roth, a horror mûfaj laza öltésekkel bevarrt szájú, stílustalanabb, késõi Tarantino-ja.

u.i.: Takashi Miike cameo-ját nem kommentálom, mert a fájdalom óriási.
7/10
cellasto 2015 jan. 13. - 08:28:10 7/10
osztom!

nem vagyok nagy híve a 90-es évek után készült horror filmeknek,de ez simán megállja a helyét
sõt,valamennyire hozza is a régi horrorok hangulatát(talán ezért nem tetszik sokaknak)
akiknek nem jön be,azok valszínüleg a fûrész tipusú filmek tetszenek(amiket pedig én nem tudok megnézni :)
kifejezetten jó lett a sztori,bár a hentelõs részek kicsit el lettek túlozva,de azért simán beleillenek egy horror múviba :)
10/10
zimike 2015 jan. 13. - 00:43:54 10/10
Nem tudom hogy ,aki nem bírja a horrorfilmeket az miért jön ide leugatni a mûfajt !!
Inkább vegye észre hogy 400-nál is többen szóltak hozzá ennél a filmnél ,amely már önmagában
is jelent valamit .A remény rabjai a 600 hozzászólásával ennél többet érdemelt volna, de ha idõarányosan
nézzük : a közönséget kb. annyira érdekelte a Motel mint A remény rabjai címû filmet ,ami hosszú évek
óta a VILÁG LEGJOBB FILMJE ( az IMDb közönségszavazatok alapján - ami a legnagyobb filmes fórum) !
Igen mondhatnánk : de az MÁÁÁÁÁS KATEGÓRIA -erre én azt mondom: hogy igen is LEHET a két film között
párhuzamokat vonni.
Aki nem szereti a csokoládét az ne menjen a csoki fórumoldalára csak azért hogy a többiek étvágyát -akik
viszont szeretik - elvegye !
A Motel alapfilm igen rövid idõ alatt KULTIKUSSÁ nõve ki magát !
Nem egy ócska zombifilm vagy egy fosatós szadiparti ! Ez a film igenis felhívja a figyelmet az emberi
deviáns viselkedések mélységeire, figyelmeztetve arra, hogy NE KERESSÜK ÁLLANDÓAN a kalandot,még akkor se ha
fiatalok vagyunk ,mert a világban bizony rejtve van a GONOSZ... -ott lapul- még akkor is ha azt nem vesszük
észre.Megnézetném minden gyerekkel aki betöltötte a 14 életévét -hogy TANULJON belõle - elkerülni a veszély-
helyzeteket!! Ez a történet teljességgel elképzelhetõ és sajnos egy létezõ dolog .
Pesti hajléktalanoktól tudom ,hogy bizony passzióból rendszeres inzultálásnak sõt levadászásnak vannak
kitéve . Sok elfojtott vadászösztönökkel megáldott fickó rájuk vadászik ...ki késsel ki pisztollyal .
Sokan NYOMTALANUL tûnnek el közülük !Ezeken az embereken könnyû fogást találni hiszen az egész életüket
csapdában töltik .
goodboy 2014 szept. 01. - 19:49:05
Mit mondjak ez a film elsõ nézésre ütõs volt, most már többszöri nézés után inkább rossz, bár nem biztos, hogy ez a legjobb szó rá. A folytatásokra már rá sem szántam magam. Tény van ennél jobb és rosszabb horrorfilm is és lesz is.
Celtic 2014 ápr. 21. - 17:03:27 Előzmény marky
Korrigalom a velemenyemet, az utobbi par ev filmtermeset elnezve, nagyon jo kis film :)
(Par honapja neztem meg ujra es sokkal jobban bejott, mint elsore. Mondjuk azert is, mert tudtam, hoyg mit varhatok tole. Meg azert is, mert az utobbi idoben mar kinzom magam: letoltom a 97. tinihorrort, ami igeretesen indul, de felora utan mar azon imadkozok, hoyg nyirjak mar ki az osszes rinyalo szereplot es legyen vege. De azert vegignezem, mert hatha...)
fenrir 2014 febr. 12. - 22:29:50 Előzmény paallaci
nem értem miért; jobb a bérezés, a közbiztonság, van meló stb... nem hinném, hogy nálunk lepukkantabb lenne. nálunk maximum románia egyes részei lepukkantabbak. szvsz
offtopic
paallaci 2014 febr. 09. - 16:17:14 Előzmény fenrir
Meg a nagy fenét jobb a helyzet. Szlovákia lepukkant ország Magyarországhoz képest. Semmi extra. Csak azért olcsóbb Mo, mert ti csatlakoztatok az euró-övezethez...
10/10
Hellas 1903 2014 febr. 08. - 13:21:56 10/10
Nem szlovákiában hanem csehországban forgatták a filmet !
Összes hozzászólás