MR 73

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott francia krimi, 116 perc, 2008

Értékelés:

78 szavazatból
Szerinted?

Szülei brutális meggyilkolása óta Justine azoknak az életét éli, akik szinte láthatatlanok a világ számára, ám a gyilkos idő előtti szabadon bocsátása felszakítja a régi sebeket, és előhozza a múltbéli félelmeket. Támaszra és barátra lel Louis Schneider, a kérlelhetetlen és megvesztegethetetlen marseille-i zsaru személyében, aki parancsnokai utasításai ellenére úgy dönt, hogy nyomozásba kezd. Ez az út a pokolba vezet, és vajon a Justine-on való segítés megváltást hozhat a rendőr számára?
Bemutató dátuma: 2008. szeptember 25. Forgalmazó: Best Hollywood

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
luci87 jan. 19. 17:12:55 10/10
Hú, nem semmi a film.. Nem dobja fel a hangulatot, az tény. Alig vártam, h világosabb legyen a kép. A vége különösen izgalmas.

A börtönben az öreg gyilkos milyen kicsi. 1 percig se hittem, h megbanta. Azt nem értem, h eszükbe se jutott hogy a cellatarsa nem öngyilkos lett.


6/10
pihes 2021 nov. 01. - 15:09:25 6/10
Éppen olyan hangulatú az egész mint a bűntettek, és azok körülményei.
Hatot ér!

6/10
4/10
fantyoyo 2016 márc. 13. - 19:57:28 4/10
Nagyon szeretném, hogy a filmekhez legyen feltüntetve, mennyi és milyen hosszú összidõtartamban tartalmaz flasback vágásokat. Így például ezt a filmet nem kellett volna megnéznem. És talán úgy általában a vágással cseszték el az egészet, olyan akadozó, kellemetlenül töredezõ tempója volt, mint amikor az ember dugóban halad keresztül a hungária körúton.
Az egészet megpróbálták túlzottan expresszív képekkel kompenzálni.
Nem volt jó film.
És olyan "metaforikus" befejezést, hogy gyermek születik, közben fröccsen az agyvelõ, egyszerûen olyan snassznak tartom, hogy azért külön pontlevonás jár.
10/10
lamassu 2016 febr. 12. - 10:54:23 10/10
Régen zaklatott fel ennyire film. Nagyon bosszantott az eleje vontatottsága, de rá kellett jönnöm, hogy egy valós történten nem lehet mindig pörgõs. Nagyon kemény film, nagyon valóságszerû, de nagyon emocionális. 40 perc után azon gondolkodtam, hogy kikapcsolom, mert ez a sötét mélység nem az én világom, de maradtam, és ha maradtam, hát jól tettem.
8/10
Edmond Dantes 2013 szept. 11. - 19:16:50 8/10
Az szerintem vitathatatlan, hogy sok-sok régi panelbõl, manírból meg panírból :) összegyúrt film, téma is, cselekmény is, fõhõs is meg még sok minden, pár spéci provance-i (na jó, marseille-i) fûszerrel feldobva. A végkifejlet viszont, a logikus vonalvezetésnek hála, nagyrészt életszerû. Jó film, jó Auteuil. 10/8
black box 2013 szept. 04. - 10:25:07
Van egy-két francia film ami nem túl kíméletes a rendõrségével. Ütõs.
9/10
Vaszilij Zajcev 2013 aug. 29. - 21:14:34 9/10
Kétségkívül kategóriájában az egyik legjobb francia film ( a jónéhány közül ). Nehéz azonban jelzõket találni erre az alkotásra, az, hogy nyomasztó, ill. megrázó mû, nem eléggé kifejezõ. Mindenesetre a film nagy erénye, hogy az élet és az értékeknek hitt eszmék újragondolására kényszeríti az embert. Sajnos, a pokol már a Földön elkezdõdik... Ez a film azt üzeni nekünk, az élet maga a földi pokol...


Daniel Auteuil zseniális, tökéletesen megformálta a rábízott karaktert.
1/10
DrAgy 2013 ápr. 05. - 23:27:23 1/10
"a igen, már csak ezért is megnézem a filmet"
Azért ilyen kemény bosszúra nem számitottam :DDD
Tõlem többször is megnézheted,az a biztos.
atus 2013 ápr. 03. - 19:23:44 Előzmény DrAgy
dragyatlan, nem akarom elkeseríteni, de csak mert francia egy film, még pont, hogy értékes! Van a francia filmeknek egy olyan egyedi stílusa, ami a magyar filmeknek is megvan, vagy esetleg azokat is utálja?
Csak példának: a "Nikita" címû film verhetetlen, hiába dolgozták fel az amerikaiak, másolva a kameramozgásoktól kezdve mindent, nem sikerült "túl jól". Esetleg az "I love you", szintén francia, de szinkront nem igénylõ film... döbbenetes.

Szóval, csak mert ön nem szereti a "francia konyhát", még nem biztos, hogy az nem jó, sõt.

Ja igen, már csak ezért is megnézem a filmet :)
jafkaba 2012 dec. 26. - 13:22:00
Nagyszerû film, de a franciákban e téren nem szoktunk csalódni. Daniel Auteuil elõtt megemelem minden kalapom, körülbelül így kell eljátszani egy alkoholista zsarut. Még Bruce Willis is órákat vehetne tõle.
Dr Agy-atlan, ha nem szereted az európai mozit, nézzél továbbra is latexben virító szuperhõsökkel teli Hollywood-i marhaságokat.
10/10
McQuade 2012 dec. 25. - 12:39:17 10/10 Előzmény DrAgy
Micsoda Bronzandrási vénával megáldott hozzászólás, gratulálok Dr. Agy-@tlan!!! Mert minden felhasználó okos, kivéve amelyik nem, én biztos hülye vagyok!!!
Patreides 2012 szept. 23. - 03:36:48 Előzmény DrAgy
A francia filmek jók. (Kivéve, amelyik nem.)
1/10
DrAgy 2012 szept. 22. - 11:13:59 1/10
Francia film,úgyhogy minimálisra kell tenni az elvárásokat,és
ahogy az lenni szokott még igy is csak egy nagy rakás sz@r marad :DDD
8/10
csineva-xx 2012 szept. 22. - 01:18:10 8/10
...a "se eleje se vége" - tartalmú hozzászólásokra nem tudok nem reagálni...
Ha valamiben, akkor ebben a filmben tényleg elkezdõdik valami, ami "tabula rasa", és tényleg véget ér valami, amibõl végleg kifogyott a szufla...
Még ha nem is csillagos ötös mozi, azért... egy fenét nem jó film!
Már csak néhány (minimum három!) káprázatos alakításért érdemes megnézni, nem beszélve a nem szokványos happy end-rõl, mely sokkal értékesebb és ígéretesebb mindenféle unalmas és röhejes hollywood-i szerencsétlenkedésnél....
A 7 méltatlanul kevés lenne, a 8 meg kicsit sok - de legyen...
10/10
McQuade 2012 ápr. 04. - 22:43:32 10/10
Eljön majd az idõ, amikor azok is fel tudják fogni ezt a filmet, akik itt, csak alpári módon szitkozódni tudnak, nagyon sajnálom az ilyen embereket, akiknek ha nem tetszik valami, csak trágár szavakat tudnak használni, de majd az élet kõkeményen be fogja bizonyítani nekik eme film realitását! A film az olyan embereket érinti meg igazán, akik már térdeltek le valamilyen szinten az életben, vesztettek el már olyan embert, aki rendkívül közel állt hozzájuk, és aki gyermeket nevel!!! Nekem annyira tetszett a film, hogy kétszer néztem meg egymás után, rendkívüli hatást ért el nálam, egészen kivételes az, ahogyan Olivier Marchal filmjeibõl árad a valóság, persze nem szabad olyan dolgokon fennakadni, mint a Francia autók hiánya, stb… ez van, szponzorok is kellenek a filmhez! Daniel Auteuil fantasztikusan játszik, mint mindig, óriási színész egyéniség, korunk egyik legnagyobbja, ha hajlandó lenne Amerikában játszani, állítom, hogy minden évben Oscar díjra lenne jelölve, de õt nem ez érdekli, hanem az igazi jellemábrázolás! Egyébként Amerikában évtizedek óta rendkívül kevés eredeti ötlettel találkozunk, állandóan Francia alapokat használnak fel, de hát mit is várjunk, ott ahol már az Oscar dijat is Francia film viszi haza!!! A másik nagy ász a filmben Philippe Nahon aki igazán legendás gyilkosokat játszott már el, itt igazából nem is csinál nagyon semmit, mégis az embert a hideg rázza ki a látványától! És ami a rendõrség berkein belül folyik, hazugság, és korrupció mindenekfelett, hát az tényleg nem semmi, Marchal rendõrkent dolgozott, így ténylegesen van rálátása a dolgokra! Ez a film olyan mint az élet, nem katartikus happy end-et kell várni tõle!!! 100%
akkika 2012 márc. 22. - 18:30:22
Nyomaszó film kiábrándító és megrázó véggel, melyet Auteuil egyszemélyes zseniális játéka
tesz nagy filmmé. Depressziósok ne nézzék!
10/10
McQuade 2012 márc. 13. - 01:13:33 10/10 Előzmény sanderb
Tökéletesen egyet értek! Eljön majd az idõ, amikor azok is fel tudják fogni ezt a filmet, akik itt, csak alpári módon szitkozódni tudnak, nagyon sajnálom az ilyen embereket, akiknek ha nem tetszik valami, csak trágár szavakat tudnak használni, de majd az élet kõkeményen be fogja bizonyítani nekik eme film realitását! A film az olyan embereket érinti meg igazán, akik már térdeltek le valamilyen szinten az életben, vesztettek el már olyan embert, aki rendkívül közel állt hozzájuk, és aki gyermeket nevel!!! Nekem annyira tetszett a film, hogy kétszer néztem meg egymás után, rendkívüli hatást ért el nálam, egészen kivételes az, ahogyan Olivier Marchal filmjeibõl árad a valóság, persze nem szabad olyan dolgokon fennakadni, mint a Francia autók hiánya, stb… ez van, szponzorok is kellenek a filmhez! Daniel Auteuil fantasztikusan játszik, mint mindig, óriási színész egyéniség, korunk egyik legnagyobbja, ha hajlandó lenne Amerikában játszani, állítom, hogy minden évben Oscar díjra lenne jelölve, de õt nem ez érdekli, hanem az igazi jellemábrázolás! Egyébként Amerikában évtizedek óta rendkívül kevés eredeti ötlettel találkozunk, állandóan Francia alapokat használnak fel, de hát mit is várjunk, ott ahol már az Oscar dijat is Francia film viszi haza!!! A másik nagy ász a filmben Philippe Nahon aki igazán legendás gyilkosokat játszott már el, itt igazából nem is csinál nagyon semmit, mégis az embert a hideg rázza ki a látványától! És ami a rendõrség berkein belül folyik, hazugság, és korrupció mindenekfelett, hát az tényleg nem semmi, Marchal rendõrkent dolgozott, így ténylegesen van rálátása a dolgokra! Ez a film olyan mint az élet, nem katartikus happy end-et kell várni tõle!!! 100%
dantonb 2012 márc. 12. - 23:07:13
Szinte törvényszerû ,mert francia.
arcansas 2012 márc. 12. - 19:31:24
Daniel Auteuil és a trailer alapján megnézem az tuti.
9/10
sanderb 2011 dec. 05. - 16:57:16 9/10
Ezt a fajta cool-ságot az amerikaiak és a filmjeiken nevelkedett nézõk nehezen veszik be, pedig ez utánozhatlan, olyan mint a tájjellegû ételek, italok: benne a nap és az anyaföld íze is. 10/9
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu