Mr. Bean nyaral

Bakancslistához adom
Mr. Bean's Holiday
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol vígjáték, 79 perc, 2007

Értékelés:

204 szavazatból
Szerinted?

Miután elege lett a siralmas, nyirkos londoni időjárásból, Mr. Bean becsomagol a bőröndjébe, magához veszi kameráját és útnak indul Cannes-ba egy kis tengerparti napfény reményében. Ám nem ő lenne Mr. Bean, ha a vakáció simán menne. Összetévesztik egy gyermekrablóval és egy elismert filmrendezővel, és komoly magyarázkodásra lesz szüksége, miután a feje tetejére állítja fél Franciaországot, és egy orosz filmrendező fiacskájával és egy sztárjelölt színésznővel megspékelve érkezik nyaralásának helyszínére. Vajon lecsukják a csendőrök, vagy megnyeri az Arany Pálmát?
Bemutató dátuma: 2007. március 29. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Krumpliman13 2022 márc. 28. - 18:36:29 8/10
Szerintem jobb lett, mint egész estés elődje, az "Igazi katsztrófafilm", mivel ebben a címszereplő kevesebbet beszél, helyette inkább hihetetlenül jó arcmimikája adta lehetőségeit használja kommunikációra. Viszont a gegek, amik a sorozatban max. 5 percesek szoktak lenni, itt az elejüktől a végkifejletükig akár 10-15 percig is eltartanak, így egy idő után unalmassá válnak a néző számára. Értékelendő viszont, hogy hihetetlenül jól hasznosítja újra a sorozatban már elsütött poénokat, egyfajta nosztalgikus érzés is elfoghatja akár az igazán nagy Mr. Bean rajongókat, akik már a '80-as években is nézték ezt az angol humorban kiemelkedő alkotást a fillm nézése közben. A végen pedig az a "sétálós" jelenet fenomális! Mindenesetre ez a film sem lett világklasszisokkal jobb az elődjénél, egy ütősebb forgatókönyvű filmet is összedobhattak volna Rowan Atkinsonnak tiszteletbeli búcsúfilm gyaránt, de azért így sem kell szégyenkeznie. Nekem ez egy 10/8- as.

6/10
nikato 2020 jún. 01. - 08:44:01 6/10
Kevés volt benne a beszéd, de annál több a szerencsétlenkedés, de Mr. Bean ilyen. 😁 A katasztrófa film abból jobb, hogy több a beszéd. Van benne sok poén, tipikus Bean-es arcvonások. Kellemes kikapcsolódás!
1/10
tom55 2020 máj. 24. - 23:05:27 1/10
Borzalmasan rossz film, tele van erőltetett, túljátszott jelenetekkel.
Leesik a buszjegy, majd elviszi a szél aztán ráragad a tyúkra és azt üldözi Bean.
Értem én hogy Mr. Bean meg minden és hogy a neve eladta a filmet, de ezért kár volt.
9/10
Kit Fisto 2019 okt. 23. - 14:22:17 9/10
Miért keresitek ebben a filmben is a sorozatot? Két különböző műfaj. Engem inkább meglepett, hogy milyen jó ez a filmje, tetszett, hogy ebben Bean egy kicsit kevésbé gépies, és jobban emberi. Végülis nyaral, pihen! Fogadok, olyankor mindenki lazábbra vált, kienged, kicsit más lesz. Az előző nagy filmje is tetszett, de azt pl. elsőre nem is néztem végig, hirtelen ért és meglepett az új stílus. Meg kellett vele barátkoznom, csak utána tudtam élvezni. De ez egyből a képernyő elé szegezett, és a végén sajnáltam, hogy már vége.
Lyanos1 2018 júl. 08. - 13:30:50
Mint Mr. Bean történet, a film hozza a szokásos formáját. Annál is inkább szokásos, mert - mint jelezték mások is - újrahasznosít a TV epizódokban már felbukkant poénokat. Shakespeare drámáinak mélységét amúgy sem várjuk tőle.
Amit plusznak látok az az, hogy - humoros és szándékosan túlzó formában - bepillantást nyerünk a filmgyártás kulisszatitkaiba.
**** SPOILER ****
Mr. Bean belekeveredik egy idilli kávéházi reggeles jelenetbe, amibe tank, német katonák és robbanás rondítanak bele. Miután a rendező és a stáb is felbukkan, kiderül, hogy egy filmforgatáról van szó. Elsőre komoly háborús kalandfilmre gondolnánk. A rendező a pincérnőt alakító színésznőnek adott utasításaiból kiderül, hogy egy joghurtról forgatnak reklámfilmet.
Később a főszereplővel együtt bejutunk a Cannes-i filmfesztivál egy vetítésére. A film előtt a rendező pár közhelyes, már-már értelmetlen mondatot mond. A film introjában ugyanőt látjuk a stúdió névadójaként, forgatókönyvíróként, főszereplőként. Operatőrként azért nem, mert nem tudná önmagát felvenni. Zeneszerzőként és plakátragasztóként azért nincs kiírva, mert akkor sose kezdődne el a cselekmény. Maga a film szövege és cselekménye ugyanúgy közhelyes és már-már értelmetlen, mint a rendező bevezető mondatai.
A vetítést Mr. Bean beavatkozása teszi színessé és mozgalmassá: a videókameráját köti a vetítőgépre. Hogy, hogy nem az eredeti film - egyébként közhelyes és már-már értelmetlen - hangalámondása pont illik a videókamera képeihez. A rendező felfedezi, hogy ez egy új minőséget hoz létre.
A "művészi" filmkészítés netovábbját, nonplusztultráját, csimborasszóját (a sor tetszés szerint folytatható) a film végén láthatjuk. Mr. Bean a kameráját összevissza mozgatja, kapkodja, közelíti-távolítja a tengerpart homokos strandján. Ez afféle bohóckodás. A fentebb említett rendező a saját kamerájával utánozza a főszereplő mozgásait. Ez viszont maga a színtiszta művészet. Jah, mégsem...
**** SPOILER ****
5/10
gregga 2017 jún. 27. - 23:49:27 5/10
Vígjátéknak talán közepes, de Mr. Beannek borzasztó gyenge. Egy eredeti tévés pár perces Bean-jelenet jóval több szórakozást nyújt, mint ez az egész film. Az újrahasznosított jelenetek is lehangolóak. A dühöngése is teljesen jellemidegennek hatott.
6/10
Larvitar 2015 máj. 25. - 16:59:54 6/10
Számomra csalódás volt ez a film. Az "igazi katasztrófafilm" nagyon ütõs volt, de ez meg sem közelíti. Poénból maximum 3-4db-ot tudtam összeszámolni, amin röhögni is lehetett... A többi inkább erõltetett, és egyáltalán nem vicces. Sok olyan is volt benn, amiket már a sorozatban elsütöttek. Egyszer meg lehet nézni, de nagyon bõrlehúzásnak érzem... Szeretem Mr. Bean-t, de ez a rész nem lesz a kedvencem. 10/6.
wrossi 2014 szept. 14. - 23:02:36
Ez az ember annyira beteg,hogy már sokszor nem bírom nézni ahogy porig alázza magát.Persze õ az egészbõl nem vesz észre semmit,ettõl olyan jó amit csinál.
augustus 2014 jún. 07. - 20:55:51
Ez a legjobb filmje, katartikus befejezéssel.
Tarzaan 2014 jún. 07. - 20:12:21
Nem olyan jó, mint a "Bean, az igazi katasztrófafilm" de szerintem ez is aranyos. Szép helyeken játszódik, a Wehrmachtos jelenetsor pedig nagyon nagy:)
offtopic
Petrapetrus 2014 jún. 07. - 10:06:16
Ha nem tetszik ez a fajta humor, ne nézd. Nem kötelezõ.
Rowan Atkinsont egyébként láttad másban is, vagy csak ebbõl az egy szerepébõl ismered? Javaslom, nézz meg tõle más alakításokat is, mert megérdemli, hogy ne skatulyázzák be Bean szerepébe.
1/10
Bruce2000 2014 jún. 07. - 07:36:14 1/10
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚtálom Mr. Bean-t egy nagy ripacs, az angol TV csinált belõle sztárt.


Rowan Atkinson nem egy színész, hanem bábfigura.
8/10
-greghouse- 2013 aug. 04. - 21:47:17 8/10
A leg-"Bean-esebb" a végén mikor meglátja a tengert, és lépked a "véletlenül" odaérkezõ autók lépcsõs tetején, oda sem figyelve, hová lép... az nagyon nagy ötlet, és még sokáig fogják idézni. Kár, hogy sok poénja olcsó grimaszolásba és riszálásba fordult, az általam meglehetõsen utált Jim Carrey és a még jobban utált Wayans testvérek humorára süllyedve. A kis srác jó volt, a csaj bájos, és nagyon kellemes meglepetés volt a mindig drámai szerepet, gonosz fiúkat, rosszakat játszó Willem Dafoe nagyszerû komédiázása. Kár, hogy egyidõben ment kedvenc Sandra Bullockom sokat látott filmjével, még mindig Sandrára kapcsoltam többször, pedig azt többször láttam. (Bár a barcelonai aranyak után ma nehéz elvenni a jókedvemet... :-) )
mrhun2 2012 aug. 22. - 14:08:14
Gyerek fejjel tetszett,imádtam..
De most egy nagyon,de nagyon gyenge alkotásnak tartom. Az igazi katasztrófa film tökéletes film..
De ez nagyon gyengus,fõleg ez a gyerek... Az agyamra ment a hülyeségeivel.
4/10 de Csakis Atkinson miatt 4 .
3/10
cometzjeah 2012 júl. 15. - 17:08:57 3/10
Sose tetszett , még mesébe se..
Egy nagy nulla számomra, de attól lehet jó film másoknak!
Adok neki egy szánalom 3-st!!!
8/10
950617 2012 júl. 15. - 14:41:39 8/10
Hát én nevettem rajta. A kisfiú is aranyos volt, és kellemesen fogadtam, hogy csak a francia szöveget kell benne leküzdenem.:P
Vannak benne elég jó poénok, ami a film lényege. Nekem tetszett.
ad mala 2012 márc. 16. - 20:04:41
Volt néhány mulatságos jelenet, de azt kell mondjam azok miatt nem feltétlen érdemes végignézni az egészet, reklámokkal meg aztán fõleg nem. Nem rossz film, csak gyenguska, erõtlen, ez nem igazi Bean, valahogy nem tudnak másfél órát megtölteni. Az érzelmeskedõ jelenetek meg fõleg nem voltak Bean-esek, ellenben kínosak igen. A forgatókönyv még nagyon nem volt kész.
Defoe és az általa rendezett film viszont poén és jó kis fricska Cannes-nak (nem mintha nekem bajom lenne az ottani filmekkel, de szerintem Atkinsonéknak se volt. Bááár...:)
idõjós1010 2012 márc. 13. - 12:54:10 Előzmény Dorka1214
"Crash" by Matt Willis
7/10
offtopic
_Freddy_ 2012 márc. 13. - 09:13:33 7/10 Előzmény vallon
Igen, ezt én is akartam írni, csak elfelejtettem. Ez így igaz.
Jedi Lovag 2012 márc. 12. - 15:58:54
Ízlés kérdése. Bár a sorozatban Bean sokkal több humoros szituációban mutatkozik meg, a remek poénok mellett ha belegondolunk nem sokat ad a sorozat. Talán a mozifilmek hosszúságuk miatt összességében kevesebb jó humort tartalmaznak, mégis erõsítik a hangulatot filmszerû megvalósítással, jó zenei betétekkel, látványosabb képekkel.

Szerintem Bean mindkét mûfajban helyt áll. A sorozat ismeretsége után szerintem jól jön a két mozifilmje is mert humoros Bean karakterét magasabbröptû kalandokban, szituációkban látni.
Összes hozzászólás