Mussolini és én, Galeazzo Ciano

Bakancslistához adom
Mussolini and I
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-amerikai-francia-NSZK-svájci tévéfilmsorozat, 1985

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

1930 májusában tartották Mussolini kedvenc lánya, Edda és Galeazzo Ciano gróf esküvőjét. A frigy mindenkit elégedettséggel tölt el, az ifjú pár boldog, az após egyből kegyeibe fogadja és védőszárnyai alá veszi vejét. Akkor még senki sem sejti, hogy később ez a házasság egy sor tragikus esemény beindítója lesz.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Edda Mussolini Ciano
Galeazzo Ciano gróf
Benito Mussolini
Rachele Mussolini
Claretta Petacci
Felicitas Beetz
Sandro Pavolini
Adolf Hitler
Vittorio Mussolini

Hozzászólások

Szerinted?
Jim Hacker 2015 nov. 12. - 14:23:24
Hosszú, tele érdekfeszítõ részlettel. Mivel egy TV-film minõség, talán sokan leszólják. Mégis, ezt csak az egész ismeretében érdemes megítélni. Valós, igazán drámai történelmi események, és ami még ennél is fontosabb, Mussolini és családja személyes sorsát, sõt tragédiáját is nyomon követi a film. Erõs érzelmi töltéssel bír a film, és ez az egyik nagy erénye.
Mindig nagyra értékelem, ha egy fontos közéleti személy szerepét a magánéletével együtt mutatják be. Ez is ezek közé tartozik. A három fõszereplõt alakító színész körül elsõsorban Susan Sarandont (Edda Mussolini Ciano)emelem ki, minden jelenetében meggyõzõ. Bob Hoskins is izgalmas sokszor, Anthony Hopkins is tud sziporkázni, bár lehet, hogy egy másik színész jobb választás lett volna az olasz gróf szerepére.
Margó jegyzetben annyit, a politikus is épp olyan ember mint a többi, azzal a különbséggel, hogy néha háborús konfliktusok elõidézõje is lehet. Példának okáért, Olaszország esetében õk legalább négy országban léptek föl agresszorként, erre számos példa és utalás van a filmben.
Io 2011 ápr. 09. - 15:32:19 Előzmény Bakufu
Igen. Tuti, tv-ben láttam. Azt hiszem, jó késõn volt, nehogy lássa a nép.
Nekem jön levél egy oldalról, ha Hopkins szerepel egy filmben és az lesz a tv-ben. Azért szoktam elkapni.
Én is láttam már felirat nélkül filmjét, nekem úgy is nagyon jó volt. Örülök, ha tetszik. :)
Bakufu 2011 ápr. 09. - 08:30:25 Előzmény Io
Ahogy beszereztem, már láttam, hogy mire érted azt, hogy érdemes idõt szakítani rá. Viszont egy árva feliratot nem találtam hozzá hollandon kívül. Filmbõl is csak az eredeti verziót leltem, de jobban preferálom mint a szinkronnal rendelkezõt, azzal képesek eltolni a színész alakítását is. Majd ledarálom felirat nélkül, nem vészes.
Tv-ben adták egyáltalán? Mert nekem nem rémlik.
Io 2010 okt. 21. - 19:37:18
Jó film, érdemes idõt szánni rá. Hopkins pedig, mint mindíg, remek!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu