Náci album: Auschwitz képei

Bakancslistához adom
Nazi Scarpbooks: The Auschwitz Albums
amerikai dokumentumfilm, 2008

Értékelés:

31 szavazatból
Szerinted?

A rendhagyó filmben egy újságkivágásokat és fényképeket tartalmazó megrázó albumban lapozgatunk, melyet egy ismeretlen személy adományozott az Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeumának alig több mint egy évvel ezelőtt. A gyűjteményt annak idején Karl Hocker, az auschwitzi haláltábor parancsnokának asszisztense állította össze, aki dokumentációs munkája során saját magának különleges figyelmet szentelt: az albumban száznál is több olyan kép található, amelyek az egykori SS-tisztet ábrázolják barátai körében különféle koktélpartikon és vidám együtt-danolászásokon.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Heathcliff 2009 aug. 01. - 09:52:41
:) ezért hálás köszönet
offtopic
Heathcliff 2009 aug. 01. - 09:51:45
Kedves Szurtospeti, Mózes i.e. 3500 évvel ezelõtt élt és írt. A Tóra akkor keletkezett. A Talmud nem azonos a Tórával, azt, ha jól emlékszem, az i. sz. 6. sz.- ban zárták le, tehát 1500 éves. Bõvebben itt olvashat róla: http://hu.wikipedia.org/wiki/Talmud
Egyik mû sem 6500. A héber idõszámítás szerint most az 5769. évben vagyunk, azaz ennyi telt el a világ keletkezése óta. A Talmud már a világ keletkezése elõtt keletkezett? (a héber idõszámításról bõvebben itt tájékozódhat: http://hu.wikipedia.org/wiki/Zsid%C3%B3_napt%C3%A1r)
Mint írtam, a társadalmak nem faji alapon szervezõdnek, talán errõl lemaradt. Tehát nem az a magyar, aki magyar fajrta, hanem az, akinek az anyanyelve magyar. Ehhez még hozzájöhet egyéb tényezõ: a magyar mindennapokba, társadalom szövetébe való beleágyazódás, a magyar kultúra, mint alapkultúra elsajátítása stb, nem ragozom. Tehát olyan fajelmélketi dolgokkal elõhozakodnmi, miszterint ki keverék és ki fajtiszta, meglehetõsen ordas nézet, a heléyében nem tenném.
Ennyit a fogalomzavarról.
offtopic
Heathcliff 2009 aug. 01. - 09:38:09
Ego sum via, veritas et vita. Na jó, legyen magyarul is: János 14:6. Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.
Az igazság mindig Istenhez visz közelebb, én hiszek ebben.
Már írtam neked: mindaz a kotyvalék, ahogyan most tálalják az eseményeket, Istent egy rasszista tömeggyilkos állatként tünteti fel. Hát ettõl lettem rosszul és kezdtem utánanézni. És hála érte a Mindenhatónak, hogy meg is találtam a válaszokat, és nem kell azt mondanom, hogy Isten egy gonosz vérivó szörnyeteg. (Twillight még ilyennek látja, sajnos). Ahogyan most lefestik a dolgokat, ahhoz vezet, hogy Isten egy kretén és iszonyatosan undorító szörnyeteg. Konkrétabban: már arra gondoltam, hogy kénytelen vagyok elszakadni tõle, mert nekem nem kell olyan Isten, amilyennek prédikálják: aki ma (tehát az új, és nem az ósz-ben) gyönyörködik abban, hogy übermenschek szabadon gyilkolhatnak, születési elõjogaik folytán bérelt helyük van a mennyben, miközben a keresztényeknek rettegve kell vigyázniuk minden lépésüket, nehogy vétkezzenek. Akkor minek halt meg Jézus, minek írták meg az egész újszövetséget - ha ez igaz, ki lehet hajítani. Ennek a fajta teologizálásnak logikus végpontján elhangzik a jelszó: "Atomot nekik!"- mármint a palesztinoknak. Ezt prédikálják ma Magyarország 4. legnagyobb egyházában.
Na innen indultam el visszafejteni a dolgokat, és kiderült, hogy ez sem igaz meg az sem; a dolgok másmilyenek.
Szóval az, hogy a Soá valójában hogyan zajlott, innen nézve már csak másodlagos. Ezzel kapcsolatban egyébként, ha olvastad, pofonegyszerû, logikus kérdéseket tettem fel, amik minden embernek eszébe juthatnának. És biztos is vagyok benne, hogy rengeteg ember gondolt már rá. Nézd, Meszag, én hiszek a Bibliában, de a hülyeségben nem. Ha valamirõl kiderül, hogy mitizálták, akkor úgy kezelem. Nem én vagyok, aki bármit bevesz, nem én vagyok hiszékeny és bamba birka.
Egyébiránt a helyedben engem sem érdekelne, tehát megértelek, hogy nem érted, minek fektetek bele ennyi energiát számodra meddõ dolgokba. Pedig egyszerû: egyszerûen iszonyatosan bánt, ahogy Isten neve gyaláztatik. Nem tudnék hinni egy kegyetlen Istenben. Meg kellett értenem, hogy Õ nem az. És az igazság az, hogy Õ nem az.
(De ha még megkérded párszor, leírom szívesen:))
szuertospeti 2009 aug. 01. - 08:14:07
W!! az ekiras, meg a rovasiras az nem maradando, de heberul ma pont ugy iruk, mint 6500 evvel ezelott!!
szuertospeti 2009 aug. 01. - 08:10:33
Latja kedves W. beleesett!! Ha sajnalsa az ott-tortenteket, meg egyebb, akkor mit is tagadoun, meg min vitatkozunk!! Akkor ELISMERI azt amit allitani szokott, hogy eznem is lehetett!! Na, akkor most mi van!!?? min fogunk vitatkozni?? Acsontkeresesen vagy egyebb embertelen megkozeliteseken a temanak!!??
szuertospeti 2009 aug. 01. - 08:01:30 Előzmény Heathcliff
tistelt H. visszaolvastam tegnapra es lattam ott egy fejtegeteset. van rgy kerdesem, mivel tudott, hogy a tora, ahogy W. mondja talmud tobb mint 6500 eve irodott, akkor magavalami kicsinyke fogalomzavarra magyarazz, hogy en milyen szarmazasu es ki vagyok!! Magyarorszag legtobb polgara igy szerintem mar nem is magyar eredetu, hanem "keverek" /mar bocs. a kifejezesert/, tehat torlom a MAV-ot.Csak ennyit errol!! Talan kellene a TEMAVAL foglalkozni, pl., hogy a holokaust tagadasa tilos!!
offtopic
twillight 2009 aug. 01. - 07:52:23
Nos, akkor minek írsz nyilvánosan és nem privátban?
Amúgy én megelégszem azzal, hogy pl. az Egyiptomiak már akkor tudtak írni, amikor a héber nyelv még seholse volt.
Aztán én nem írtam olyat, hogy a Biblia a Talmud elferdítése. Épp fordítva. Ám mára a Talmud a zsidóság forrása, nem a biblia. Így fontos megismerni.
Én nem öklendezek, hanem egyetlen hsz-emhez ragaszkdom. Moderátor különben sem törölhetne szó nélkül.
És nem vagyok "kisfiú".
Végül pedig nem "magyarkodom". Én az emberiség szemeit nyitogatom, legyen az magyar, vagy akár hottentotta.

És ez nem antiszemitizmus. Én pusztán IDÉZTEM a zsidók tanításaiból.
És még fogok is - de azt már máshol. És hogy forrást is adjak, hogy nem a levegõbe beszélek íme ez:
http://www.come-and-hear.com/sanhedrin/sanhedrin_58.html
Lásd a kiemelt részt.

És hogy visszakanyarodjunk a témához: mint embereket én is sajnálom ami Aschwitzban és a többi helyen történt. Ellenben azt szeretném, hogy a másik oldal is hallgattassék meg.
szuertospeti 2009 aug. 01. - 07:43:11 Előzmény twillight
hogy hova nem jutottal mar te istentelen, hat azt a sorokat 6500 evvel ezelott irtak HEBERUL, mert azok mar akkor tudtak irni, amikor meg az oseid talan a rovasirast se ismertek a nagy nomadsagben!! Es mi az a biblia, egy turo, a talmud, ahogy te irod, elferditese!! Azonban itt a naci fenevadak tomeggyikossagairol kezdtel csevegni es nicsak hova nem jutottal!! A moderator irta tegnap, hogy az ettol eltero dolgokat SZEMELYES levelezesben kell megtenni es neki nagyonis igaza van, mert a te "oklendezeded" egy szent konyvre hat nem eppen melto dolog egy ilyen kisfiutol!!Rachel szerintem te se kell "magyarkodnod". Ott elsz, akkor elj ugy mint a magyar es szabad akaratodbol jarj a zsinagogaba imatkozni, vagy se, de ne keresd az igazad ezen a forumo!! Itt masrol kellett volna beszelni es nem elmelyedi a nagy antiszemitizmusban!!
offtopic
meszag 2009 aug. 01. - 06:39:12 Előzmény Heathcliff
Annak én is örülök.

Igazság? Kié? :) Észrevetted, hogy itt ez valakire hatott? Szerintem nem.
offtopic
meszag 2009 aug. 01. - 06:36:31
Tovább kellett volna gördítenem....
offtopic
meszag 2009 aug. 01. - 06:32:29 Előzmény pozsizsuzsi
:) úgy tûnik.
offtopic
twillight 2009 júl. 31. - 23:46:54
Sértegetés? Akarod, hogy megadjam a sorokat is, ahol a Talmud ocsmány és embertelen, rasszista minden nemzsidóval szemben?
Mert meg tudom tenni.

Ha pedig eltûnt volna, visszarakom, mi aáll a becses Talmudban, annak is minden más verziót felülbíráló változatában, a Babilóniai Talmudban. És addig rakom vissza, amíg itt nem marad, mert ez nem gyalázkodás, hanem a szítniszta valóság a zsidó vallásról:
# A gójok nem emberek. Testük szamártest, magvuk lómag.
# Vedd a gójnak vérét, amint teheted.
# A gójnak tett esküd nem kötelez semmire.
# Aki a gójnak elbitangolt jószágát visszaadja, Isten ellen való bûnt követ el.
# Ha gój zsidót arcul üt, olyan bûnt követ el, mintha a földre szállt Istent ütötte volna arcul.
# Ha egy zsidó és egy gój vitájában te döntesz, és a zsidó törvények szerint a zsidónak, a világi törvények szerint a gójnak van igaza, adj igazat a zsidónak, és mondd a gójnak azt, hogy igaza van a zsidónak a mi törvényeink szerint. Ha mégis a gój mellett kellett döntened, zaklasd õt különféle fortélyokkal addig, mígnem a zsidónak lesz igaza.

Sanhedrin 59a.] Azonban ugyanott az 57a. lapon ez. áll: 'A lopás, a rablás és egy szép asszonynak elrablása és ugyanezek egy nemzsidónak egy másik nemzsidóval szemben, valamint egy nemzsidónak egy izraelitával szemben: tilosak; de egy izraelitának egy nemzsidóval szemben meg van engedve, ... . mert úgy taníttatik, hogy az ember nemzsidókat ne húzzon fel [ha azok verembe esnek és életveszélyben vannak], sõt taszítsa le.'

Majmonides is így ír: 'Isten megparancsolta nekünk, hogy a gojtól uzsorát vegyünk és csak úgy kölcsönözzünk neki, hogy a kölcsönünkbõl ne legyen neki haszna és, hogy ne segítsük, hanem kárt okozzunk neki, még olyan dologban is, amelyben õ hasznunkra van; ellenben egy izraelitával szemben ez az eljárás tilos." [Seph. mizv. 73d.]

3. b. lap. Az Irgalmas a gójok magvát nekünk szabadjára engedte, amint írva vagyon (Ezek. 23, 24): Az õ magvuk, mint a ló magva, mert az õ elhálásuk olyan, mint a barmoké (Lásd Jabmuth 22. a lap.) (73. o)

33. a. lap. Tosephoth. Az idegen, aki a szombatot ünnepli, méltó a halálra, éppúgy, mintha a Tórával foglalkoznék, mert a parancsok szavai, amelyeket az izraelitáknak kell gyakorolniok, nem tartoznak az idegenekre. (165. o)
tiborz007 2009 júl. 31. - 23:19:23
Ez csak poén akart lenni, egyébként elolvastam, áttanulmányoztam, a szabályzatot, nem szoktam csúnyákat írni, persze azért már én is belekerültem tarolásokba. Inkább mások védelmében írtam, ugyanis élvezttel olvasom az értelmes hozzászólásokat és nem érzek kényszert, hogy belekotyogjak. Persze, néha nem állom meg, de inkább olvasni szeretem.
Tényleg irónikus.
Akik a bankoktól 10 mill. kölcsönt vesznek fel nem olvassák el, hogy mit írnak alá, csodálkozol, hogy itt nem olvassák el.
tiborz007 2009 júl. 31. - 23:01:01
Nem! Keresgélek-keresgélek, de nem találgatok.
offtopic
Wareg 2009 júl. 31. - 22:49:30
Ebben a topicban sajnos már többször elõfordult, hogy több órányi hozzászólást válogatás nélkül töröltek (egyszerre 80-100 hsz-t), pedig csak néhány, könnyen azonosítható figura sértegetett és káromkodott. Szerintem egyetlen oka van ennek a gyakorlatnak: lustaság.
offtopic
Heathcliff 2009 júl. 31. - 22:47:16
Örülök, hogy perryé visszakerült, mert csak az igazság tesz szabaddá.
tiborz007 2009 júl. 31. - 22:43:36
Tényleg visszakerült néhány, tehát reklamálásra visszateszik. Ez minõsíti a moderátorokat. Elolvasni: nem tetszik, törölni.
offtopic
pozsizsuzsi 2009 júl. 31. - 22:34:08
Szürkületi zónát rakták ki cakumpakk?
offtopic
pozsizsuzsi 2009 júl. 31. - 22:31:03
Haha, hogy nem lepõdök meg!

Hány ezer háesz tûnt már innen el?!
offtopic
meszag 2009 júl. 31. - 22:27:05
Régebben, mint megnyitották? :))
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu