Nagy Katalin - A kezdetek

Bakancslistához adom
The Great
18 éven aluliak számára nem ajánlott ausztrál-angol életrajzi dráma, történelmi sorozat, 60 perc, 2020

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

Tony McNamara (A kedvenc) sajátos hangvételű, szatirikus sorozata egy rendhagyó utazás a 18. századi Oroszországba, Nagy Katalin cárnő életébe, aki az orosz történelem leghosszabb ideig regnált uralkodója volt. Az első évad egy kitalált, szórakoztató és anakronisztikus történet egy idealista és menthetetlenül romantikus lányról szól, aki Oroszországba érkezik, hogy feleségül menjen Péter cárhoz. Egy veszélyes, romlott és elmaradott világot talál, amit eltökélt szándékkal meg akar változtatni.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Ruby D. júl. 07. 20:29:00 10/10
Remek kis sorozat, remélem lesz folytatása. Aki történelmi feldolgozást várt, annak csalódás lesz.
A szereplőgárda nagyon el van találva. Egyébként szórakoztató kosztümös film obszcén szövegekkel és beteges dolgokkal tarkítva. :D ütős és humoros. 10/10.
frenchbullie júl. 06. 21:32:35
Üdv! Kellően pihent elmével, és az elégnél több nyitottsággal, egészen élvezhető ez az angol sorozat. De elég bizarr is, valljuk be. Néha csudálkozom azon, oroszok miért nem nyújtanak be óvást, amiatt, hogy sajátos humorú britek totál furcsának állítják be cár atyuskát és cár anyuskát:-) Nicholas Houltról pedig mindig R fog eszembe jutni, még akkor is, ha láttam Salingernek és Tolkiennek, és még kedvelem is...
10/10
LalolibTV jún. 09. 09:09:12 10/10
Zseniális. Ahhoz, hogy igazán élvezni lehessen, szerintem szükséges a "valódi" történelem ismerete is. Előtte láttam a Helen Mirren változatot (az nem nagyon jött be), de amit az oroszok csináltak 1-2 éve, az nagyon tetszett, sőt a Viasat Historyn is volt egy remek kis dokufilm Nagy Katalinról, így történelmileg képben voltam.
Annyit javasolnék, hogy ne "életrajzi dráma, történelmi sorozat" legyen a cím alatt, mert az a Helen Mirren verzióra érvényes, de erre nagyon nem.
A sorozat simán 10/10. Vajon lesz folytatás?
10/10
csomolungma jún. 08. 13:58:23 10/10
Ez egy oriasi sorozat!HUZZAH! En meg ilyet nem lattam!!! Kell hozza nemi intelligencia, hogy valaki meglassa a humort ebben a kivalo szatiraban, es elvezze. Nagyon jok a karakterek...szoveg, humor, stb.. imadom ketszer neztem veig egymas utan!!!!hűGyongyvirag lelkueknek nem valo, meg aki a klasszikus kosztumos filmekhez szokott. ez eleg hardcore :D

SPOILER

es eskuszom meg Peter is a maga fajo modjan kedvelheto, hagy vedjem meg ot mint szereplo, foleg a vegere bomlik ki a karaktere,hogy egy szegeny elveszett, szeretetre vagyo kisfiu. Azert eleg durva lelki terroron ment keresztul gyermekkent amit el is mesel a tántija Erzsebet (bepisilesek, szeretet megvonas)! Nyilvan tesz es tett orultsegeket, de a maga buta modjan neki is van emberi oldala, es ha ezt megmutatta volna az elejen, Katalin elfogadta volna ot. Sajnaltam a vegere mar teljesen elmergesedett a helyzet, pedig Voltaire meghivasa azert nem volt semmi, es kedves emberi, figyelmes gesztus volt!

HUZZAH!
10/10
csavardi jún. 05. 11:45:32 10/10
Szerintem zseniális ! Persze kell hozzá egy hangulat, de aki ismeri a rendezőt , az eleve nem lapozgatós életrajzi képeskönyvre számít .
bannor72 jún. 02. 20:15:49
Nekem nem igazán jön be, hogy történelmi filmeket csinálunk, amelyeknek halovány köze sincs a hiteles történelmi tényekhez, maximum a az évszám és a nevek nagyjából. Legyen ilyen sorozat fiktív és akkor ne Nagy Katalin cárnő élete. Mert akkor persze szórakoztató :) de végülis akkor meg minek? Akkor nincs mögötte a szatíra csak olcsó közhely. Eketyerina Dva - Екатери́на II maradjon meg annak, aki volt. Egy sorozat, ami történelmi de beint a történelemnek rohadt nagy ötlet. Kezdjük akkor George Washington életével pl. :D
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu