Napos oldal

Bakancslistához adom
Silver Linings Playbook
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjáték, 122 perc, 2012

Értékelés:

634 szavazatból
Szerinted?

Pat Solatano (Bradley Cooper) mindenét elvesztette - a házát, az állását, a feleségét. És most kénytelen újra a szüleihez (Robert De Niro, Jacki Weaver) költözni, miután nyolc hónapot töltött egy elmegyógyintézetben. Pat szeretné újra rendbe hozni az életét, pozitívan szemlélni a világot és szeretne újra összejönni ex-feleségével is. A szüleinek csak annyi a vágya, hogy Pat képes legyen ismét lábra állni a nehéz időszak után. Ám a dolgok még bonyolultabbá válnak, mikor Pat megismeri Tiffanyt (Jennifer Lawrence), a titokzatos fiatal lányt, aki szintén nem kevés problémával küszködik. Tiffany felajánlja Patnek, hogy segít neki visszahódítani egykori kedvesét, de csak akkor, ha cserébe majd ő is tesz érte valami nagyon fontosat. Mikorra pedig egyezségük kezd beteljesülni, meglepő módon azt tapasztalják, hogy felettébb közel kerültek egymáshoz, és talán a saját elrontott életükre is érvényes lesz a "minden rosszban van valami jó"-tézis.
Bemutató dátuma: 2013. január 10. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  2013
  Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória: Jennifer Lawrence
 • Oscar-díj

  2013
  Legjobb női alakítás: Jennifer Lawrence
 • BAFTA-díj

  2013
  Legjobb adaptált forgatókönyv: David O. Russell
 • Golden Globe-díj

  2013
  Legjobb film - zenés film és vígjáték kategória jelölés
 • Oscar-díj

  2013
  Legjobb női mellékszereplő jelölés: Jacki Weaver
 • Oscar-díj

  2013
  Legjobb férfi alakítás jelölés: Bradley Cooper
 • Oscar-díj

  2013
  Legjobb adaptált forgatókönyv jelölés: David O. Russell
 • Oscar-díj

  2013
  Legjobb vágás jelölés: Crispin Struthers
 • Oscar-díj

  2013
  Legjobb rendező jelölés: David O. Russell
 • Oscar-díj

  2013
  Legjobb film jelölés: Bruce Cohen
 • Golden Globe-díj

  2013
  Legjobb színész - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Bradley Cooper
 • Golden Globe-díj

  2013
  Legjobb forgatókönyv jelölés: David O. Russell
 • BAFTA-díj

  2013
  Legjobb női alakítás jelölés: Jennifer Lawrence
 • BAFTA-díj

  2013
  Legjobb férfi alakítás jelölés: Bradley Cooper
 • Oscar-díj

  2013
  Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Robert De Niro

Hozzászólások

Szerinted?
jani_hild 2019 aug. 30. - 19:22:04
Ezt a filmet csak az értheti és élheti át igazán, akinek tényleg van szorongása, depressziója és nem csak a látens divatos facebookra kiírós, hanem a valódi érzelmekkel és élet értékeléssel járó, súlyos érzésekkel teli sérült léleké. Ez a film bemutatja milyen az, amikor két sérült szárnyú angyal szép lassan egymásra talál és a tegnap fájdalmas emlékei pillanatok alatt szerte foszlanak az egymás iránt kibontakozó szerelemtől. Ennél szebb élettörténetű ajándék nem is kellene. De sajnos nem jut mindenkinek.
1/10
kinguci18k 2019 ápr. 29. - 06:20:48 1/10
Egy nagy baromság az egész.Nézhetetlen és gagyi.Nyálas és unalmas,idegesítő film.
Robert De Niro pedig mindig is egy idegesítő,irritáló,beképzelt,elfuserált külselyű barom volt.
0/10
furfang 2018 aug. 26. - 20:08:52
Egy újabb gagyi banális amerikai történet. Ordítozás és szirup rogyásig. Csodálom, hogy ilyen remek színészek szerepet vállaltak ebben. Az Oscar- jelölések áradata elszomorító, ha ez a színvonal.
sexykex 2018 jún. 04. - 15:35:13
A nő: Lehet főnyeremény, örök jutalom, az élet legnagyobb ajándéka. De! Lehet romba döntője minden álmunknak, kegyetlen élősködő, aki elszívja előlünk a levegőt, megmérgezi a múltat és a jövőnket is.
Na, milyen szép közhelygyűjteményt hoztam össze? Nem akkorát, mint ez a film, de nem rossz. Hát persze, hogy meggyógyítja a dilinyósokat a tánc és egy táncos lábú nő! (És a gyogyószerek is jók a dilinyóra: vagy leszedálnak, vagy hatástalanok...) Talán legjobb a zene – a filmben egészen biztosan.
10/10
CsiróCsiró 2018 márc. 19. - 13:22:11 10/10
Szerintem ez a film annak megy át igazán, akinek van legalább egy kicsi defektje.

Nekem szerencsére van, úgyhogy én kimondottan szeretem, többször is láttam.

És azóta is keresem a napos oldalt, ami szerencsére néha azért megvan :-)

Bradley Cooper is valóban megérdemelte volna az Oscart, de ugyebár Daniel Day-Lewis-sal nehéz versenyezni, ha díjról van szó,
mushi 2018 febr. 02. - 15:37:17
halogattam a megnézését, pedig egy idõben mindenhol szembejött a plakátja, vagy említésben. de bárcsak még egy kicsit halogattam volna. ez a film semmi, nem jön át a szereplõk vívódása, betegsége, fõleg a lányé. tapasztalat a leszedáló gyógyszer, de az ember nem viselkedik úgy tõle, mint egy hiperaktív bolond.
egyáltalán nem volt semmilyen értelemben szórakoztató film, inkább baromi irritáló és idegesítõ.
7/10
gyara78 2017 júl. 05. - 12:57:00 7/10
Egyszerû film,egyszer megnézhetõ.De ezért Oscar-díj???? El se hiszem! B.C. jobban megérdemelte volna.Õ vezeti végig a film cselekményét,körülötte forog minden.A férfi fõszereplõért 10/7-de csak miatta!
Meril 2016 nov. 14. - 23:26:20
Ajánlották nekem. Érdekes így utólag belegondolva, lehet, hogy célzás volt. :) :(( Sõt biztos. Kár, hogy nekem jutott pszichológus, pszichiáter, õrült táncpartner aki a \"tündérmese\" végén szerelmet vall. Kár, hogy még mindig nem a napos oldalon vagyok, pedig ha árnyék van, van világosság is, szép fények, szeretet, szerelem. na nem a megszállott verzió...vagy a szerelem már csak megszállott lehet?
KunMate 2016 nov. 11. - 16:20:39
10/9,5
Edmond Dantes 2016 márc. 08. - 12:54:34
off
Leo = köze nincs a filmhez, ebben a topikban vmiért viszonyítási alap lett, minap megkapta a szobrocskát. Kipipálva.
on
Ez a film azonban ettõl még nem lett jobb se rosszabb. A 8 jelölés túlzó, túlértékel(t), mindent és mindenkit túlértékeltek már a jelölésnél. Nem-átlagos témában készült átlagos, nézhetõ film, nem több. Vígjátéknak nem éppen a térdcsapkodós fajtából, ami nem baj. Dilinyó-effektekben nincs hiány. Az sem baj. Nem hagy maradandó nyomot. Az már inkább baj. Semmi extra. JL sem, talán ráért volna az az Oscar, talán pl a nagy öreg, Emmanuelle Riva inkább megkaphatta volna az Amourért. Nem kapta meg.
8/10
vassy@ 2016 jan. 19. - 23:39:30 8/10
sokáig halogattam a megnézését, de örülök hogy végül megtettem. nekem tetszett!
gladiolus 2016 jan. 13. - 14:43:22 Előzmény eIemes
Hát igen, végülis a bulvár is ott van, csak annak nem mindig hiszek. Mindig úgy próbáltam reálisabb benyomást szerezni egy általam kedvelt színészrõl, hogy figyeltem a mimikáját, a rezdüléseit játék közben, és inkább olyan interjúkat hallgattam meg, amikben valóban õ beszél a saját dolgairól, a saját hangján, és ez már hihetõbbnek tûnt és reálisabb képet festett róla.

Nem vagyok járatos egyik színészt illetõen sem, eme kettõ közül, és a Napos oldalban is inkább a JL. által megformált nõ volt szimpatikus, és nem JL. Õ inkább valóban az Éhezõk viadalában és a Hallgatás törvényében volt szimpatikus és újszerûen eltérõ a megszokottól.

Di Capribogyót a Kapj el ha tudsz c. filmben láttam, ja meg a Titanicban, de leginkább a Viharszigetben. És kifújt. A magánéletérõl írott dolgokat elég szánalmasnak és kommersznek tartom, de azt már többektõl hallottam, hogy jó színész. Nem tudom. Fiatalként jobban kedveltem, mint most.
Azt hiszem, a Viharszigetben nyújtott alakítására valóban azt lehetett mondani, hogy tehetséges, mert kevés ilyen megdöbbentõ végkifejletû filmet láttam még.

Viszont aki bunkó a privát életében, azt sosem tudom igazán kedvelni, mint színészt sem.
Miket tudsz Jack Nicolson bunkóságairól? Ez érdekel.
eIemes 2016 jan. 12. - 17:41:09
meg a JL-rõl szólókat is.

van pár kedvenc színészem, persze nyilván azért, mert jó filmekben játszhattak, szóval erõsen szubjektív.
J. Lawrence a napos oldal miatt, Gyllenhaal és Hathaway a brokeback mountain és a love+other drugs miatt. némi ambivalenciával, de diCapriot is értékes színésznek tartom, kb azt a karaktert hozza, mint Jack Nicholson egy generációval korábban (õ is ugyanolyan bunkó a civil szereplésein, mint a filmjeiben, persze ettõl még kiválóan játszik).
eIemes 2016 jan. 12. - 17:37:54
olvasom a dicaprióról szóló bulvárhíreket.
gladiolus 2016 jan. 12. - 16:48:04
Honnan tudod, hogy milyenek civilben? :-)
eIemes 2016 jan. 11. - 23:21:58
JL jó fej, civilben is.

diCaprio meg olyan civilben is, amilyennek látjuk.
7/10
Smonika 2016 jan. 11. - 22:37:45 7/10 Előzmény eIemes
Hát igen, DiCaprio zseniális színész, reméljük idén megkapja végre a kis aranyszobrot :) A Golden Globe-ot már megkapta!

Az éhezõk viadalát nem láttam, elvbõl nem nézek olyan filmet (lehetõleg), ahol gyerekeknek vagy állatoknak esik bántódása. Az mindig nagyon megvisel.

JL még nem gyõzött meg, de kialakulhat :)
eIemes 2016 jan. 10. - 21:57:22
én is ezen csodálkoztam, BC jobb volt ebben a filmben, mint JL.
viszont JL nagyon jó volt az éhezõk viadalában, de azért mégsem kaphatott oszkárt.

de mindig felmerül bennem, hogy dicaprióval mi a gond.
7/10
Smonika 2016 jan. 10. - 12:27:11 7/10
SPOILER lehetséges!

Elõször elolvastam a könyvet, aztán megnéztem a filmet. Talán fordítva kellett volna, vagy több idõnek kellett volna eltelni a film megnézéséig. Így sajnos hiányérzetem maradt a végére. Amolyan kivonatnak tûnt. Egy csomó fontos dolgot kihagytak, pl a tengerparti pikniket, ami azért jelentõs mozzanata volt a könyvnek. A nagyon komoly edzések is teljesen kimaradtak - nem csak futni járt, hanem az anyja által Pat részére berendezett edzõteremben edzett naponta több órát, hatalmas izmokat növesztve, és gyakran ezzel vezette le a feszültséget. Ami azért tombolt benne rendesen.
Aztán a könyvben az apja egy jó darabig nem áll szóba vele, lassan kerülnek csak közel egymáshoz. Nikki pedig egyáltalán meg sem jelenik.
Mindegy, tudom, hogy általában ez történik, hogy némileg, vagy jelentõsen eltérnek a könyvtõl. Hisz nem is lehet két órába belesûríteni ennyi történést, és visszaadni az író minden gondolatát. Tudom, nem is ez a cél. Talán ezért nem szabad elõször elolvasni a könyvet, és utána megnézni a filmet. Teljesen más a hatás, a könyv mindig jobbnak, gazdagabban tûnik.

Bradley Cooper alakítása tetszett, de azt egyáltalán nem értem, hogy Jennifer Lawrence miért kapott ezért Oscar díjat. Nekem egyáltalán nem tûnt kiemelkedõnek vagy annyira átütõnek az alakítása.
8/10
Semprini 2015 nov. 17. - 21:40:40 8/10
Nagyon ritkán fordul elõ, hogy vígjátékot jelöljenek Oscarra. Még annál is ritkábban, hogy nyolc különbözõ - köztük az öt legfontosabb (legjobb film, rendezõ, férfi és nõi fõszereplõ, forgatókönyv) kategóriában kapjon jelölést. Esetünkben ez történt. A nagy díjesõ azonban elmaradt, a nyolc jelölésbõl mindössze egyetlen egyet tudott díjra váltani: Jennifer Lawrence 22 évesen lett a legjobb nõi fõszereplõ (sõt megkapta a Golden globe-ot is a legjobb színésznõ vígjáték/musical kategóriában). Hogy megérdemelte-e a két díjat ilyen fiatalon, ezen lehet vitatkozni, hiszen más, ugyancsak kiváló színésznõk kétszer-háromszor ennyi idõsen még díj nélkül vannak. De ebben a filmben valóban nagyon jól játszik, sõt tényleg az õ játéka a legjobb a filmben, ami azért nem kis szó, mert vannak benne még sztárok jócskán.
A sztori maga nem igazán vígjátékba illõ, mûfajilag ez inkább "dramedy", azaz dráma és komédia egyvelege, de mégiscsak közelebb a vígjátékhoz, hiszen vannak benne vicces szituációk, lehet néhol nevetni és happy end is van. Én kifejezetten jókat nevettem rajta, Jennifer Lawrence és Bradley Cooper párosa remekül összeillik, mûködik a kémia, végig szurkolunk nekik, a befejezés pedig felemelõ. A számos mellékszereplõ is teszi a dolgát, közülük is ketten Oscar-jelölést kaptak, ami szintén nem kis szó.
Vannak azért benne kisebb-nagyobb logikai döccenõk, a megoldás pedig egy kicsit hirtelen zúdul a nyakunkba a film legvégén, ami lehet hogy szándékos, de akkor is olyan kurtán-furcsán lett lezárva. Hogy a történet realitása mennyi, azt meg inkább hagyjuk...
Mindent összevetve azonban tartalmas kikapcsolódást nyújt a film, bátran ajánlható többszöri megtekintésre is.
8,5/10
Összes hozzászólás