Narancs mezben

Bakancslistához adom
In Oranje
holland családi film, 95 perc, 2004

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Remco 12 éves és fanatikus foci-játékos. Nagy álma, hogy egyszer a holland nemzeti válogatott mezét magára öltheti. Az ificsapatban ő a legnagyobb csatár és gólllövő, s mindenki nagy jövőt jósol neki. Remco édesapja fociedző, s mindennapjaik a foci és a bűvös labda körül zajlanak. Anyukája ezt rendkívül toleránsan kezeli, s szabadidejében mindig a zongorához ül vagy éppen kirohan fia meccsére. Remco egyik pillanatról a másikra elveszíti édesapját, s ettől kezdve valahogy hanyagolni kezdi hőn dédelgetett álmát, hogy focisztár lesz belőle. Szerencsére legjobb barátai, Winston és szerelme, Anneke, valamint Winston nagymamája nem engedi, hogy feladja álmait.

Igazi családi mozit láthat a néző, holland stílusban.

Stáblista:

Szereplők

Remco van Leeuwen
Sylvia van Leeuwen
Erik van Leeuwen
Winston Mijnals

Hozzászólások

Szerinted?
Von Schwartz 2018 okt. 04. - 20:19:32
Hendrik Johannes Cruyff 1947. április 25-én született Amszterdamban, Hermanus Cruyff zöldségkereskedő és Nel Cruyff-Draaier második fiaként; bátyja Henny szintén futballozott gyerekkorában, de testvérénél kevésbé volt tehetségesebb. A fiatalabb fiúnak a családban Joplie volt a beceneve, később Johannak hívták.

A gyermek Amszterdam Betondorp nevű negyedében, a régi Ajax-stadion közelében nőtt fel. Apja az egyesület focicsapatának lelkes szurkolója volt. Szívinfarktusban korán meghalt, Johan ekkor még csak tizenkét esztendős volt. Férje halála után Cruyff anyja jövedelemkiegészítés céljából takarítónői állást vállalt az Ajax labdarúgóklubban.

Kisebbik fiát ekkor már mindenki ismerte a stadionban, néha még a felnőtt csapattal is együtt rúgta a bőrt. Tizenkét éves korában, 1959-ben az Ajax kölyökcsapatának tagja lett, hamarosan fölhívta magára a figyelmet remek labdaérzékével és azzal, hogy "látott a pályán", no meg a nagy szájával is. Az utóbbit csak azért tűrték el a csapattársai, mert általában neki volt igaza, legalább is akkor, ha fociról volt szó.