"...ne kötelezzétek meg ismét magatokat a szolgaságnak igájával."

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

1989 szabadító Karácsonyára emlékezünk, mely "a hallgatás falának" áttörése nyomán, Temesváron köszöntött reánk, ahol ezt a falat Tőkés László püspök törte át. A műsor az akkori történések megidézésével neves és névtelen hősökre emlékezik, arra, hogyan is vált Tőkés püspök eleinte magányos küzdelme a román zsarnokság elleni lázadássá és szabadságharccá.

Hozzászólások

Szerinted?
atticusworld 2014 dec. 22. - 21:41:51
Tessék csak nézni-hallgatni Smaranda Enache asszonyt, aki úgy beszél magyarul erdélyi román létére, hogy azt egy született magyar is megirigyelhetné. Jó õt hallgatni. Pedig kap(ott) hideget-meleget román nemzettérsaitól, amiért magyarul - a sátán nyelvén (!) - mer megszólalni. Nevezték magyar bérencnek, hazaárulónak, stb. És Smaranda Enache továbbra is vallja, hogy a több nemzetiségû Erdélyben helye van a magyar embernek, a magyar szónak.
Emlékszem, a szászok, magyarok, románok által lakott Nagyszebenben, Brasóban, Temesváron, Segesváron egykoron természetes volt, hogy mindenki beszélt legalább két-három nyelven, és nem derogált a magyarnak németül, a románnak magyarul, stb. megszólalni.
Most ott tartunk, hogy Erdélyben a románok nem szívesen szólalnak meg magyarul, még ha tudják is a nyelvet...
A Ghymes bemutatja: Szarka Tamás és zenekara újévi koncertje