Ne szórakozz Zohannal

Bakancslistához adom
You Don't Mess with the Zohan
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjáték, 113 perc, 2008

Értékelés:

760 szavazatból
Szerinted?

Zohan Dvir a legjobb izraeli kommandósok egyike. Nemcsak a harctéren legyőzhetetlen, a nőknél is sikert sikerre halmoz. Senki sem sejti, hogy mégis elégedetlen az életével, az örökös háborúskodással. Minden vágya, hogy fodrász legyen. Zohan nem véletlenül az álcázás nagymestere, ügyes trükkel megrendezi saját halálát, majd felül az első New Yorkba tartó repülőgépre. Hamarosan állást kap az egyik fodrászüzletben, ám gyorsan kiderül, hogy a régi beidegződésektől nem is olyan könnyű megszabadulni. Ugyanakkor felbukkan néhány régi ellensége is.
Bemutató dátuma: 2008. július 17. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
grebel febr. 24. 11:30:38 3/10
Ipari hulladék.
buncow febr. 19. 21:37:58 Előzmény julcsa9
Az nem rasszizmus hanem antiszemitizmus. Biztos van aki azért utálja, hiszen amúgy promótálja rendesen, ebben a filmben is, de a fő gond vele az, hogy kurva egysíkú színész, ha jól emlékszem stand-uposként kezdte ő is mint sokan, talán onnan ez a rezzeléstelen arc minden egyes filmjében. Színésznek szar, a filmjei meg szürreálisak sokszor, de nem az ő ötletei szerintem, szóval kb. ki lehetne cserélni bármilyen faarcú hülyegyerekre az utcáról, és a végeredményen semmit nem változtatna.
petersson8 2018 nov. 12. - 15:27:14
nem vicces
hatodik lenin 2018 júl. 21. - 17:43:06
figyelj, ez a topik nem arról szól,h kiollózd a szöveget...szerencsétlen marharépa
3/10
LalolibTV 2018 jan. 14. - 11:10:57 3/10
Ilyen filmek után gondolom, hogy be kéne tiltani a mozit. Vagy csak Sandlert és a film (?) rendezõjét.
10/10
Abcd amsk 2017 dec. 09. - 18:31:38 10/10
Egy jó komédia 10/8
Cisco 2017 okt. 21. - 20:12:14
Kb. az egyharmadánál kapcsoltam a flmre és itt ragadtam. Annyira idétlen, hogy már tök jó. Bexarás ez a Sandler. 3-4 filmet láttam eddig tõle, mindegyik hasonlóan szürreálisan marha jó. Rohadt jól áll neki. :DDD
julcsa9 2016 aug. 12. - 02:42:45
Nekem jó film volt tetszett.
Egyébként elgondolkodtam, hogy sokan miért utálják Adam Sandlert, szerintem jó fej. De sokaknak gondolom szemet szúr, hogy zsidó és ez igazából nagyon sok filmben meg is mutatkozik. Sok a rasszista. :) De hát van ez így. Én bírom nagyon a palit és a film is tetszett!
8/10
Kun Gazda Balázs 2016 febr. 18. - 12:36:58 8/10
Nagyon jó kis film volt! És pontosan annyira elmebeteg és alpári, amennyire kell! Élvezetesen pörgõs is volt!
És akármennyire bután is hangzik, az üzenet, hogy szeressük egymást, és béküljünk ki, az is teljesen rendben volt! Viszonylag jó alakítások, jó zene, cameók sora, profi vágás, kézikamerás akciójelenetek, 7,5/10 pont simán...
offtopic
Torolt Felhasználo 2016 febr. 17. - 20:51:28 Előzmény makovecz1972
Gyermekem, ez egy FÓRUM. Bárki szóváteheti ha nem válaszolsz a hozzád intézett kérdésekre MERT EZ EGY FÓRUM. Ha pedig nem válaszolsz a neked címzett kérdésekre, de nagyonhangosan hajtogatod az álláspontodat, akkor neked nincs véleményed, akkor te TROLLKODSZ. He pedig "korábban leírtad" akkor a) leszel szíves jelölni hányas hsz, hátha csak elkerülte a figyelmet b) nem leordítani másokat mert azoknak ELTÉR A VÉLEMÉNYÜK.

Nem akarsz halálpálcát eladni. Most elvonulsz és átgondolod az életedet.
tik1 2016 febr. 17. - 17:05:24
ha pár rém igénytelen részt kivágtak volna akkor egész jó lehetne

így meg vannak benne jó részek
1/10
offtopic
makovecz1972 2015 szept. 17. - 15:30:41 1/10 Előzmény robicsek2
1. személyesen neked nem írtam semmit, tehát most akkor te jöttél velem balhézni, a fórum meg már csak ilyen mindenki leírja, amit akar, ha ez neked vagy másnak személy szerint nem tetszik, javaslom ne olvasd el!
2. ebbõl következik, mint ahogy neked, vagy bárkinek, úgy nekem is jogom van a véleményemhez
3. ez a film semmire nem hívja fel a figyelmet, semmilyen fontos problémára, szatírikusan próbál ábrázolni egy viszályt, olcsó gyengére sikerült poénokkal!
4. Korábban leírtam miért sablonos ez a film, lejebb megtalálod!
5. Igen mert ki vagyok? Ha mindenki rájön, hogy ki vagyok a szavaimból, halljuk ki vagyok? ez engem is érdekelne!
6.És tévedsz nem húzom fel magam, nagyon jókat nevetek, a sok okoskodó emberen! :D :D :D :D :D :D :D :D
7. nem vagdalkozom, én mindig pusztán a tényekhez ragaszkodom, ennyi ha ez téged zavar sajnálom!
robicsek2 2015 júl. 11. - 16:47:21 Előzmény makovecz1972
Ne kezd itt is légyszi ! Direkt bele mész mindig a balhéba. Miért akarod mindig megutáltatni magad ?
Azt kérdezték tõled miért lenne sablonos egy olyan film ami felhívja a figyelmet ,hogy két nem sokban különbözõ népcsoport értelmetlenül háborúzik egymással ?
És megkértek hogy ha tudsz akkor mondj még egy ilyen témájú filmet.

Te nem tudsz válaszolni, és ezért csak vagdalkozol.

Hogy mondják meg miért nem sablonos. A kérdésben benne volt a válasz.

Nem sok ilyen témájú film van.

De te meg már rég abba hagyhattad volna a veszekedést, ha kijavítod azzal hogy sablono Sandler film altesti poénokkal miegymás. Mert az igaz is. De a film fõ témája nem sablonos.

Ennyi lett volna. ehelyett, megint felhúzod az agyad, és elkezdesz olyan szavakat mondatokat használni, amibõl mindenki aki ismer rájön hogy ki vagy. És ha haragban volt veled, még jobban rád szál, aminek az lesz a végeredménye, hogy megint elkezdesz alpárian beszélni és kidobnak.
9/10
robirobi 2015 júl. 11. - 09:43:54 9/10
Totál kedvenc, bármikor újranézem, végigröhögöm.
Vígjáték kategóriában csúcs. Nem szükséges filozófiai magasságokba emelkedni, csak lazulni és élvezni a poénokat.
Nem is értem a fikázást...
1/10
offtopic
makovecz1972 2015 máj. 25. - 14:57:29 1/10 Előzmény Sz Peter
Aki nem érti, hogy mit mondtam, az pont te vagy, aki kiragadt egy mondatot a szövegkörnyezetébõl, pont errõl beszéltem, hogy az ilyenekhez nincs kedvem, erre már el is kezded a kiragadást, a csúsztatást, mellébeszélést és a félremagyarázást.

Ha idézel tõlem legalább tedd pontosan és ne egy szót vagy félmondatot ragadj ki, sok egyéb mást is leírtam neked, ha értelmezni akarod akkor az egész kommentet értelmezd ne két szót csak belõle, ráadásul azt is hibásan!

A szatírát, a paródiát és a bohózatot értem és szeretem is, de ez egy nagyon unalmas és rossz paródia amit a rendezés, a színészi játék, a képi világ, a történet, a zenei aláfestés, a rendezés, a kamerabeállítások, az erõltetett és viccesnek nem mondható poénok és a gyenge karakterek tesznek azzá! Persze tudom sokat számít a fordítás és a szinkron, hogy abból mi jön át a hazai nézõknek, mert ami amerikában alapból közröhejt vált ki az emberekbõl az nálunk lehet nem lesz vicces, és a nézõk bambán és értetlenül néznek! Csak egy példa, Németországban a legnagyobb sértés a "wasserkopf" magyarul vízfejû, ha ezt mondod egy németnek halálosan megsérted, de Magyarországon max értetlenül néznek rád. Érted a lényeget? Lehetne ebbõl a témából egy nagyon jó paródiát és mozit csinálni, biztosan lehet, de ez a film nem az!

Sandler színészi tehetségét meg nem minõsíteném!
Sz Peter 2015 máj. 24. - 21:25:20
Innentõl, hogy ezt írod:

"elbagatellizálja a nézeteltérést ráadásul csak felületesen érinti, és ez mindkét népességre igencsak sértõ!"

nem is igazán van mirõl beszélni tovább mert egyértelmûen kiderült, hogy baromira nem értetted a paródia/szatíra lényegét (már ami ezt a filmet illeti).
1/10
offtopic
makovecz1972 2015 máj. 24. - 20:19:49 1/10 Előzmény Sz Peter
Ez érdekes, mert a kommenteddel ezt pont te teszed. Most is kiragadtál egy szövegbõl egy mondatot. Ha idézel, azt pontosan tedd ne egy mondatot, egy szót ragadj ki, lehet, hogy furcsa, de tudom mit írtam és vissza is tudom olvasni.

Vagyis a legutóbbi kommenteddel, amiben kiragadtál, pont azt bizonyítod nekem, amit kiragadtál. Én tõled semmit nem ragadtam ki, semmit nem ollóztam ki, semmit nem csúsztattam, semmit nem magyaráztam félre.

Te viszont olyanokat állítasz rólam, ami nem igaz! De bizonyítsd az állításodat, mikor, hol mit ragadtam ki tõled? Mert eddig csak te ragadtál ki!
offtopic
Sz Peter 2015 máj. 22. - 12:50:51
"Vitatkozni meg dögunalmas kommenteket írni oldalakon keresztül nincs kedvem, ahol mindenféle csúsztatással, kiragadással és mellébeszéléssel foglalkozzak. "

Ezzel a hozzászólásoddal is pontosan ezt teszed!
1/10
offtopic
makovecz1972 2015 máj. 21. - 23:15:35 1/10 Előzmény Sz Peter
Sablonos: Elcsépelt, elkoptatott, gépies, kaptafaszerû, kopott, lélektelen, megszokott!

Ezen mit nem lehet érteni, mindent elmond errõl a filmrõl? Vitatkozni meg dögunalmas kommenteket írni oldalakon keresztül nincs kedvem, ahol mindenféle csúsztatással, kiragadással és mellébeszéléssel foglalkozzak.

És mire fel követelsz tõlem bármit is? Megnéztem a te "hozzászólásaidat" a legtöbb egy-két mondatos, vagy még annyi sem. Sehol nem írsz több oldalas filmkritikát, tõlem még is elvárod, hogy "konkrétumokat" írjak a filmrõl! Amiket megtettem elég konkrétan leírtam neked, hogy a film története sablonos hatásvadász és igen csak propagandisztikus, unalmas, tele erõltetett sztereotip sallangokkal a zsidókról és az arabokról, félrevezetõ és hatásvadász, a poénok laposak, még csak viccesnek sem mondhatnám, az arab-izraeli problémát leegyszerûsíti - holott egy igazán bonyolult konfliktusról van szó, melynek a gyökerei évszázadokra visszavezethetõek - elbagatellizálja a nézeteltérést ráadásul csak felületesen érinti, és ez mindkét népességre igencsak sértõ! Sandlerrõl meg annyit. hogy is mondjam ritka tehetségtelen, egy jó filmje sincs, gyakorlatilag a legtöbb filmjében ugyanazt a karaktert játssza el, még a történetek is szinte csak minimálisan térnek el egymástól, max a nevek, a kor a hely más! Viszont a szekáláson kívül nem látom az érveket amellett, hogy mitõl is olyan fantasztikus ez az alkotás! SZERETNÉM, HA KIFEJTENÉD, MONDJUK MITÕL NEM SABLONOS EZ AZ ALKOTÁS! Várom a válaszodat!

Végül ha annyira tetszik ez az igénytelen és dögunalmas alkotás lelkem rajta nézzed, és uram bocsánat, hogy vannak akiknek nem tetszik! És esetleg negatív kritikát mernek ezzel kapcsolatban megfogalmazni! És miért kellene megmagyarázni a véleményemet? Akkor hirtelen tetszeni fog? Szerintem szállj le rólam és hogy válaszoltam neked, várom a pozitív érvelést a film mellett tõled!
perry 2015 máj. 16. - 14:53:20
Én nem "Zohánnék" vele, a sima iróniát képes véresen kezelni:).
Összes hozzászólás
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás