Need for Speed

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 130 perc, 2014

Értékelés:

263 szavazatból
Szerinted?

Az autószerelő Tobey versenyautókban utazik. Amikor a csőd szélére kerül, vonakodva, de összeáll a gazdag és arrogáns egykori NASCAR-pilótával, Dino Brewsterrel. A fickó azonban átveri, és Tobey ártatlanul rács mögé kerül. Két évvel később szabadul, és bosszút akar állni Dinón. Ehhez kapóra jön a hírhedt De Leon-futam. Ám ahhoz, hogy időben befusson a versenyre, minden akadályt? beleértve a zsarukat és Dino embereit - le kell küzdenie a keleti parttól a nyugati partig. A népszerű videojáték alapján.
Bemutató dátuma: 2014. március 13. Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
sexykex 2018 dec. 05. - 10:59:51
Ami számítógépes játékként vállalható, az mozifilmként lehet gázos is. Sajnos a száguldást, az országúti versenyt reklámozza, amire semmi szükség. Lehetséges, hogy „a versenyzés az művészet”, de ha ezt kisgyermekes családok, terhes nők, fáradt melósok közelében, őket veszélyeztetve művelik, az nem művészet, hanem merénylet. Lehetne ez a film bármennyire jó – ráadásul nem az – akkor is rettentően rossz üzenete van.
8/10
Midnight67 2018 okt. 18. - 18:28:13 8/10
Nem rossz ez, persze ne a nagy történetet keressük benne., mert azt felesleges.
Én kétszer láttam már, - de csak a végét - , a sztorit ebből is le lehetett venni.
Tegnap rászántam magam és megnéztem az elejétől, nem bántam meg.
Könnyed kikapcsolódás (bár, sajnos igen későn kezdődött) egy fárasztó nap után.
Végül is megvan benne minden, ami egy ilyen filmhez kell: kék ég, zöld fű, piros autó :), dráma, üldözés, verseny, némi szerelmi szál (ahogy ez lenni szokott), megspékelve jó kis zenével.
Semmivel nem rosszabb, mint a Halálos iram filmek, úgyhogy aki szereti az ilyesmit, az egyszer nyugodtan megnézheti.
4/10
sorozatneked.hu 2018 szept. 28. - 15:25:43 4/10
4/10

Nekem nagyon nem jött be. Ha csak az autós jeleneteket nézem, akkor jól megcsinálták, de egyébként meg egy nagy nulla volt, idegesítő dolgokkal, semmi történettel. Több 100 millás kocsival veszélyeztetik magukat és a többieket, össze is törik az autókat, Mustánggal ugrat, mint a Knight Riderben, ... Akkor már inkább a Halálos iramban széria, ott nem veszik komolyan magukat.
10/10
szookedorina 2018 aug. 21. - 21:29:00 10/10 Előzmény jani-wan
"profit"
Marx anno úgy gondolta, hogy a szükség lesz a kapitalizmus veszte.

A természetről
Mindennapi gondjaink közepette megszoktuk, hogy az idő egyhangú, monoton léptekkel halad előre a maga útján, nem befolyásolja haladását, milyen skálát helyezünk mellé, napra nap, tavaszra nyár, évre év következik.
körülmények alakulása
Felmelegedés, a föld népességének alakulása. Népességfa. Fejlődő országok. Átlagos születési szám. A fogyasztás. A termelés.
jani-wan 2018 aug. 21. - 15:53:48
Tudnak vele mit kezdeni.

Az egyenlő arány az mitől igazságos?

Miért csak az egyenlő arány az elfogadhatóan "jobb"?

Miért nem lehet kevésbé nagy a Profit, úgy hogy közben megmarad a szabad verseny? Amit egyébként már jó néhány helyen használnak is. Mint az USA-ban sportcsapatoknál a Profit-ból a kicsik is kapnak. Vagy mint az EU-ban az EU-s pénzek. Illetve eleve a sávos adózás erre lett kitalálva, csak még az 50% adókulcs is kicsi sok esetben.

Hogy választhatja bárki is a kommunizmust amikor az nem létezik és soha nem is létezett?
Mire alapozod hogy a kommunisták nem szeretnek versenyezni?
10/10
szookedorina 2018 aug. 21. - 12:01:43 10/10 Előzmény szamóca67
Meglepődnél azon, hogy akinek a világviszonylatban hatalmas vagyona van, pont az nem tud mit kezdeni vele....
De ha igazságosan leosztanák, egyenlő arányban a gyengébbek kedvéért, akkor megszűnne az imázs az eszme az identitás. A nagybetűs kapitalizmus.
Szóval aki nem akar szabad versenyt, illetve nem szeret versenyezni az válassza a kommunizmust.
Ott elméletileg egyformák az elvek. xd
10/10
szookedorina 2018 aug. 21. - 08:40:03 10/10 Előzmény Mumtaz
Szerinted egy 2 perces reklám hány millió dollárba fájhat?
Ez egy 130 perces amerikai film.
Az mennyire elképzelhetetlen, hogy egy nemzetközileg elismert, eredményes versenyló ára annyi mint egy ilyen autó a filmben, persze az eszmei értéke több mivel élőlényről van szó.
Megérteni, felfogni nem gyerekjáték.
Mindenkinek ajánlom aki szereti a versenyt ,a szép autókat 10/10

8/10
Midnight67 2018 aug. 20. - 16:55:05 8/10
Ez egy jó kis autós film, számomra legalábbis a jobbak közé tartozik. Persze, minden filmnek meg van a maga korszaka, nálam ez a kategória a Fantom c. filmmel indult ( itt Száguldó bosszú címen fut) Charlie Sheennel, amit még a 80-as években láttam, a VHS-és autós mozi korszakból. Azóta is őrzöm, de a minősége már nézhetetlen. Persze, a történet is bugyuta, de akkoriban az autók miatt nagy szám volt.
Később már jött ugye a Tolvajtempó no meg a Halálos iram filmek, amiket bármikor szívesen megnézek.
A Halálfutam viszont már nem nekem való, az utópisztikus (vagyis inkább disztópia) hangulat nem az én világom, öreg vagyok már hozzá.
Ez viszont kellemes meglepetés volt, többek között a szép helyszínek és a remek zene miatt is.
Kap egy 8-ast.
4/10
John Falcon 2017 nov. 20. - 13:08:28 4/10
Idézlek, kedves Xtrem:
\'\'tisztességes munkával nem fogjuk megkeresni a rávalót - kivétel persze ha politikus vagy annak haverja/rokona vagy. ;)\'\'
Kivéteeeeeel??? Mert a politikus (vagy annak haverjarokona) az tisztességes munka???
A kommented írása közben elaludtál és álmodtál egy világot, ahol a politikus tisztességes? :) :) :)
Xtrem 2017 szept. 15. - 21:06:32
Hogy a valóságban az autók nem így viselkednek - ez kb azonos, mint a legtöbb autós játék, ahol csak az lényeg, hogy tövig nyomd a gázt, de "igazi vezetésre" nem buzdít, csábít.

A film maga nézhetõ, jó zenével, és az autók se rosszak - de ezek már valóban olyan összegbe kerülõ autók, amiket mi a büdös életben, tisztességes munkával nem fogjuk megkeresni a rávalót - kivétel persze ha politikus vagy annak haverja/rokona vagy. ;)
Procyon 2016 márc. 30. - 18:21:31 Előzmény St3vEn
Kicsit el vagy csúszva öcsi, de sebaj, biztos sokat ültél sitten, hogy tudod az ember 100 éveket öregszik a rehab alatt.
Procyon 2016 márc. 30. - 18:18:09 Előzmény goteki
Teljes mértékben egyet értek. Nemrég láttam, kellemes, fordulatos, az egyes játékhelyszíneket (Hot Pursit 2) is megjelenik. Kell az ilyen könnyed, de látványos jól vágott film.
Mumtaz 2016 febr. 13. - 11:42:58
Tetszett a film, de mégsem. Nem tudom eldönteni.

Igazság szerint túl egyszerû a történet, de mégis túlbonyolított.
Túlságosan elrugaszkodik a valóságtól.

Ami tetszik benne, hogy a karaktereket valóságosabban oldották meg, mint mondjuk a Halálos Iramban szériában. Ott a karaktereket látjuk az autóban ülni, de mégis olyan érzése van az embernek, hogy nem õk vezetik az autókat és minden cgi. Valahogy olyan, mintha a karakterek nem passzolnának a környezetbe Ebben a filmben viszont mondhatjuk, hogy sokkal életszerûbb az egész.

Ami nem tetszett az a történet menete. Lehet, hogy ez csak az én egyszerû emberi felfogásom.
Például:

***SPOILER***
Ott van az a szitu, hogy valaki megszerez egy szinte egyedi autót, amit gyûjteményébe vásárol meg. Az ilyenek vigyáznak rá, hogy egy karcolás se legyen rajta. Mégis odaadják egy ugyan általuk is elismert sofõrnek annak ellenére, hogy tudják, mire kell nekik. Itt van ez az autó, ami több, mint 2 millába fájt a vásárlónak. A srác elviszi versenyezni. Szétlövik, széthajtják, stb. Még sincs megijedve senki, hogy az autóritkaság milyen állapotba kerül. Összetört, hát összetört.

Még tele van a film elképzelhetetlen szituációkkal. Sok a közhelyes jelenet, cselekmény és párbeszéd. Sok a lopott momentum.
***SPOILER VÉGE***
8/10
goteki 2016 febr. 12. - 12:45:27 8/10
Számomra az utóbbi idõk legkellemesebb csalódása!

Valami gagyi, Fast and Furious-féle röhejes, arcoskodós, autós sci-fi-tõl rettegtem, tele agyongyúrt, izomagyú, golyóálló, kõmacsó szteroidbábuval meg persze az intellektusban hasonló kategóriát képviselõ mûcsajokkal, egyenként akkora szilikon-tuninggal, hogy a valóságban az anyósülésre se férnének be velük...és minderre rávarrták volna a NFS-logót, olcsó termékkapcsolásos alapon.

Félelmeim szerencsére nem igazolódtak be. Sõt!
Sokan ki fognak nevetni, de vállalom: A Need For Speed a maga nemében egy gyöngyszem, ami olyan hatásosan idézi meg a kilencvenes évek(!) száguldozós filmjeit, hogy a bennünk élõ kis srác végre megkapja, amire vágyik: nem gondolkodni akar, hanem szórakozni - s ha ez megvan, akkor az öcskös már ügyet sem vet a kategória szokásos hiányosságaira: a kapanyél egyszerûségû és lazán kiszámítható sztorira, tonnányi klisére, logikai/életszerûségi buktatók tömkelegére minden kanyarban - mert a sebesség a lényeg és ennél a tempónál a táj jelentéktelen részletei mind, mind elmosódnak.

Ehhez a filmhez ilyen megközelítés kell, hogy valóban élvezhetõ legyen, ez tény. Ez egy "kilencvenes" lelkületû mozi a jelenkor eszközeivel.
Megértem, hogy a "modern" kritikusok, illetve a fiatalabbak ízlésvilágát máshoz szoktatta a mainstream Hollywood (lásd a fenti kis F'n F-szösszenetet), így a NFS valószínûleg mindörökre a filmes középmezõny hátsó felében ragad. Nem vitatkozok ezen, mert felesleges. Mindannyian más szemmel nézünk ugyanarra - én mindenesetre megláttam benne a pluszt.
Örülök, hogy bebizonyosodott: a korábban említett futószalagos sztereotípiák mellõzésével, pár zömében ismeretlen, de tehetséges és szimpatikus(!!!) figurával, altesti poénok, kibuggyanó csöcsök és kockás hasfalak nélkül is lehet jó autós filmet csinálni.

Mi több: bizonyíték rá, hogy valójában csak így érdemes.
1/10
St3vEn 2016 febr. 10. - 22:18:52 1/10
Atyaég, nem szoktam szapulni a filmeket, de ez rettenetes, komolyan van olyan akinek ez tetszik?
Tele ripacskodással,erõltetett macsóskodás a 60 kg-s pasiktól, tele hiteltelenséggel.
SOPILER
2 évig a sitten, de úgy jön ki mint aki 2 percet se töltött ott, se külsõleg, se szellemileg se viselte meg.
Amint kijön 2 nap múlva rá pont jön a "nagy" verseny amin indulhat is, micsoda idõzítés...kap is egy ingyen autót rá persze, indulhat is a versenyen nem számít hogy elítélt... nem is folytatom.
Jó autós film a Hajsza, vagy amihez "ez" akar hasonlítani a tolvajtempó.
Kozutas 2015 szept. 25. - 19:59:59
Vége nem jött be. Többi átlagos.
8/10
Larvitar 2015 febr. 15. - 21:53:19 8/10
Szerintem aki nem játszott az NFS videojátékokkal, az is megérti a film cselekményét. A története jó, nem unalmas, szerintem ez egy jó film. 10/8.
offtopic
cellasto 2015 febr. 13. - 08:10:33
meglepõen jó film volt,egyszer simán nézhetõ volt szerintem
azért valami szebb nõi fõszereplõt kereshettek volna,ha már jó autók,akkor legyenek jó nõk is :)
gergo.gery 2015 jan. 25. - 12:17:53
Körülbelül 9 vagy 10 éves lehettem, amikor az aznapi iskolai órák végén az osztálytársaim közül néhányan megkérdezték: - Öreg, volna kedved egy igazán kemény autós-versenyzõs játékot játszani?
- Persze - vágtam rá szinte gondolkodás nélkül- , mindig is imádtam az autóversenyeket.
- Éppen azért kérdeztem - mondta a barátom, aki az egészet szervezte. Akkor délután várlak nálunk, hadd lássam mit tudsz.
- Hányan leszünk?
- Nem is tudom öten vagy hatan.
- Rendben. És hol találkozunk?
- Gyere nálunk négyre, a számítógépen játszunk úgyis.
Elmentem, bár nem igazán tudtam miért. Akkor ugyanis még igazán azt se tudtam mi az a PC és a Need for Speed. Ha jól emlékszem, Need for Speed 2-t játszottunk (akkor még az volt a menõ). A haverjaim persze jót röhögtek rajtam, cukkoltak a vezetési stílusom miatt, mondták is ha M. Schumacher látna jót röhögne rajtam - ezt azért mondták, mert akkoriban nagy Schumi fan voltam (és persze vagyok a mai napig is)...
Ma már persze többet tudok a NFS-rõl, szinte az összeset kipróbáltam legalább egyszer. Tegnap este láttam a filmet is. Ugyanazt az izgalmat éreztem, mint amikor legelõször játszottam a játékkal. Szerintem jól sikerült alkotás, nagyon-nagyon sok hasonlósággal, ami rám vonatkozik: én is szeretem a versenyzést, a gyors kocsikat, én is ugyanolyan magas vagyok most, mint a filmbeli fõhõs s nekem is volt egy Anita nevû barátnõm. Nálam csillagos ötöst érdemel a játék és maga a film is.
fanteye.blogspot.hu 2015 jan. 03. - 23:14:29
Ez egy kellemes kikapcsolódást nyújtó, teljesen élvezhetõ kis film, melytõl tévút elvárni a blockbusterekre jellemzõ zsúfoltságot és monumentálisságot, ha egy korrekt autós-menekülõs-versenyzõs filmre számítunk, a film garantáltan nem fog csalódást okozni.

Bõvebben:

***moderálva***
Összes hozzászólás