Néhány nap velem

Bakancslistához adom
Quelques jours avec moi
francia filmdráma, 131 perc, 1998

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Claude Sautet filmje a szerelemről, a bűnről és egy furcsa barátságról szól. Martial hosszú ideig kórházban volt, ahol depresszióját kezelték. Édesanyja, egy áruházlánc gazdag tulajdonosa reméli, hogy fiának jót tesz valami elfoglaltság, ezért vidékre küldi a fiút, hogy ellenőrízze le az egyik üzletet, amelyben - feltevése szerint - pénzügyi visszaélések történtek. Kiderül, hogy az igazgató valóban a saját zsebére dolgozik. A fiú azonban nem akarja feljelenteni a csalót. Beleszeret Francine-be és a drámai események középpontjában találja magát.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Attila Gacsályi 2017 márc. 16. - 20:32:48 6/10 Előzmény tortura
Szerintem, épp hogy túl reális. Mintha az újságban olvastam volna.
tortura 2012 szept. 17. - 12:25:58 Előzmény sanderb
Nem lett volna ez rossz film. Végig lekötötte az érdeklõdésemet. Néha még a Pretty Woman motívumait is fel lehetett fedezni benne. Nekem a lezárása nem tetszett. Értem én, hogy drámát akartak, nem egy túl könnyed románcot. De akkor is kicsit szürreális ez az egész. SPOILER LEHET!
Legalábbis számomra az, hogy miért vállal valaki egy gyilkosságot magára, amihez semmi köze? Ráadásul az a srác neki nem volt puszipajtása, sõt tkp. õ is az egyik konkurenciája volt. A lány is fura volt. Nem szerette a barmot, de azért vele maradt. A pasi, aki meg csõbe ment érte, várhatott a sorára, és jutalmul bevonulhatott a zárt osztályra. Nem értem én ezt, de lehet, hogy az a baj velem, hogy túl reális ember vagyok. A végétõl eltekintve egyébként nem volt rossz film. Egyszer feltétlenül érdemes megnézni.
7/10
sanderb 2012 szept. 13. - 06:44:53 7/10
Tartalmát tekintve elég furcsa film. Mintha az eleje és a vége csonka lenne, miközben a közepe meg avantgárdba hajló színes egyveleg érzetét kelti. Furcsa francia film. 10/7
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu