Nem tudtam, hogy terhes vagyok

Bakancslistához adom
I Didn't Know I Was Pregnant
ismeretterjesztő filmsorozat

Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?

A Nem tudtam, hogy terhes vagyok című sorozat olyan hihetetlen eseteket utat be, amikor a leendő anyák nem vették észre, hogy terhesek - egészen gyermekük megszületéséig. Az epizódokat az események újrajátszása, és az érintettekkel folytatott beszélgetések teszik még érdekesebbé. Hogy lehetséges ez? A sorozat erre is választ ad, és bemutatja a babára és mamára a terhesség alatt leselkedő veszélyeket is.

Évadok:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
nimrod666 2013 szept. 19. - 15:59:14 7/10 Előzmény zscsillazs
"Azt hittem hogy bélmozgásom van ,mikor ilyen fura csiklandozást éreztem a hasamban.....:)"
Elég érdekes lehetett. Mondjuk te talán szerencsésebb vagy olyan szinten, hogy hiába kb 6 hónaposan jöttél rá, hogy terhes vagy, de sportoltál és gondolom egészséges életmódot is folytattál. Más meg ilyenkor is iszik, bagózik és bulizik orrba-szájba(mondjuk van olyan, aki tudja, hogy terhes és mégis ezt csinálja).

Nekem a legnagyobb problémám azzal van a sorozattal kapcsolatban, hogy vannak a 'kisfilmek', amikben színészek 'eljátsszák', hogy mik történtek. Rendszerint a színésznõk szépek és olyan soványak, hogy néha el sem hiszem, majd mutatják az 'eredeti' nõt, akivel megtörtént a dolog és legtöbbször egy kövér/kissé túlsúlyos nõrõl van szó, de semmiképpen sem olyanok, mint akik eljátszották õket...
A végén meg, mikor mondják, hogy nem vették észre, DE(!) -volt, hogy hánytak és azt hitték, hogy gyomormérgezésük van, -volt, hogy injekcióval kaptak fogamzásgátlást, ezért alapból nem menstruáltak/ vagy össze-vissza jött meg nekik(mellesleg a Vészhelyzet címû sorozatban is volt egy ilyen rész, mikor Alex Kingston (Dr. Elizabeth Corday) sem vette észre, hogy terhes, mert õ is menstruált, csak vki mondta neki, hogy az), -volt, hogy felszedtek pár kilót és azzal söpörték el a dolgot, hogy 'feljött pár kiló, mert többet ettem'.

"Volt, aki a nõk közül nem egy terhességi tesztet is megcsinált, mégsem mutatta a teszt." Ez tényleg érdekes volt, majd a végén azt mondta a doki, hogy 'túl korán végezte el a tesztet' - emlékezetem szerint már több hónapos terhes volt a nõ és kb 2 hónap is eltelt a 2 teszt között.


Amúgy Mo-n is vannak ilyenek, akik azt mondják, hogy nem tudják, hogy terhesek(ez azért van, mert nincs tb és ne kelljen fizetni és sürgõs esetnek minõsül, akit el kell látni).
zscsillazs 2013 febr. 28. - 23:43:34 Előzmény Mumika
Nekem a 24. héten derült ki hogy terhes vagyok.Végig rendesen menstruáltam,nem voltam kívánós,hányingerem sem volt,és nem is híztam.A 7. hónapban kezdett csak el nõni a hasam,és összesen 3 kg szedtem fel.Sportoló vagyok,ezért nem volt súly gyarapodásom,végig edzettem a terhességemet(heti 5 alkalom 3 óra)fáradékony sem voltam soha.A babámnak semmi baja nincsen,egészségesen jött a világra 3200 grammal 48cm.Szóval én elhiszem hogy elõfordul ilyesmi,hiszen velem is megtörtént volna, ha a párom nem küldd el orvoshoz.Azt hittem hogy bélmozgásom van ,mikor ilyen fura csiklandozást éreztem a hasamban.....:) a baba volt.Mivel még nem voltam terhes nem tudhattam.Vannak különleges esetek.
Cicanyuszi 2013 jan. 19. - 21:22:47
Aki szidja a mûsort, az még egy részt sem nézett meg. Volt, aki a nõk közül nem egy terhességi tesztet is megcsinált, mégsem mutatta a teszt. Volt, aki eleve nem menstruált, vagy csak össze-vissza. Volt, aki fogyott!
Szerintem nagyon jó mûsor. Ahogy a dolgok sunyin összejátszanak az emberek életében...például az a pár, akik 17 évig próbálkoztak, vagy azok, ahol 10 év telt el a két gyerek között. Mind a kettõjüknek azt mondták, hogy már nem lesz baba, és tessék: ennyi az orvostudomány.
Jane Rochester 2012 nov. 02. - 11:57:55
Én nem tudom, milyen a várandósság, szóval ezzel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, de az egyértelmû, hogy ebben a mûsorban rendkívül speciális esetekrõl van szó. Ezek a terhességek nem normál lefolyásúak, ti hiába mondjátok, hogy érzitek, hogy mocorog a baba, rugdos, megnõ a hasatok, stb. Azok a nõk, akik ezekben a mûsorokban szerepelnek, semmilyen terhességi tünetet nem érzékelnek, pontosan ebbõl adódik a probléma, hiszen ha tudnák, nyilván rendszeresen járnának nõgyógyászhoz, terhes gondozásra, és nem végeznének megerõltetõ munkát, nem koplalnának, stb. Aki szokta nézni a mûsort, az tudja, hogy néhány kg-os súlygyarapodás mindig van, csak nem feltûnõ, azért nem foglalkoznak vele. A menstruáció pedig egyáltalán nem ritka jelenség a terhesség alatt. Azt nem tudom, hogy amikor a végén elmondják a tapasztalataikat, akkor túloznak-e, de valószínûleg nem készítettek volna ezekrõl az esetekrõl dokumentumfilmet, ha nem történnének ilyenek. Az egyes részek végén egyébként orvosok is nyilatkoznak, és az egyikük azt mondta, hogy lehet valakinek kilenc terhessége is, lehet, hogy a tizedik egyáltalán nem fog az elõzõekhez hasonlítani, hanem teljesen más lesz.
Mumika 2011 márc. 16. - 23:15:49
Bocsi.Én nem hiszem el, hogy egy nõ, még akkor sem, ha azelõtt soha nem volt terhes, ne venné észre, hogy terhes. Nem igaz, hogy nem érzi meg a bébi mozgásait, pedig aki volt terhes tudja, hogy mekkorákat tud rúgni és ütni. És szétrúgja a nõ húgyhólyagját. Még ha a többi tünet nincs is, vagy csak részben, de az már csak feltûnik, hogy mozog valami odabent. És nem csak a mozgás, hanem a súlygyarapodás. Csak számoljunk utána. Bébi átlag 3 kg, vagy több.+ placenta,+ magzatvíz. Ha össze számoljuk, akkor is alap hangon ez legalább 6 -7 kg pluszban. Ezek nélkül a bébi ki sem fejlõdik. Ezek tények. És ez több, mint egy puszta puffadás. Ezért röhelyes a számomra ez a sorozat.Ezeka nõk hülyék, vagy nem mondanak igazat. Ha józan ésszel gondolkodunk, akkor belátjuk.
subidubida 2011 jan. 22. - 21:06:43
ezek tényleg speciális esetek. volt olyan is, hogy még a kórházban sem derült ki a vizsgálatok során, hogy terhes a nõ, csak amikor már szülési fájdalmai lettek.
pillangókisasszony 2010 nov. 11. - 00:35:43
nézzetek meg 1-2 részt,és aztán kommentáljatok.itt nem lúzer anyákról,hanem igen speciális esetekrõl van szó.valamelyik nap néztem meg egy részt és engem is megdöbbentett.

- súlygyarapodás:a csaj össz-vissz 4 kilót hízott
- lehetetlen hogy nemérzi h mozog a baba:a csajnak sklerozis-multiplexje volt,ami azt jelenti hogy le volt bénulva,ezért valószínûleg mozgott a baba,csak õ nem érezte
- szedett fogamzásgátlót is
- menstruált
sanmano 2010 ápr. 22. - 16:47:23
Sziasztok! Én csak egy gyereket szültem, de hihetetlen, hogy valaki ne érezze ahogy a gyerkõc rugdosódik meg mocorog odabenn... Mert ha eleinte nem érzi azt megértem, de amikor már nagyobb a baba?!?!? Hát hihetetlen!
ibicsibko 2010 ápr. 04. - 19:43:48 Előzmény kisszabinka
Ezt meg kell cáfolnom. Egy ismerõsöm úgy ment szülni, hogy alig volt nagyobb a pocakja attól, mint amikor valaki fel van fújódva egy kicsit a kajától. A súlygyarapodás pedig a nem odafigyelt étkezés miatt alakul ki. Az nem normális, ha valaki akár 15-20 kg-ot is felszed, egyszerûen nem kell 2 helyett ennyi és kész. Az 1. terhességgem alatt én is majdnem 25 kg-ot szedtem fel, amit utána persze nem volt egyszerû dolog leadni, a 2. terhességnél odafigyeltem, és az egészséges 7 kg-ot híztam a 9 hónap alatt...
kovzsuzsanna 2010 febr. 28. - 21:01:17 Előzmény kisszabinka
Én most vagyok terhes, nem létezik, hogy nem érzi, hogy mozog a baba! És ugye a súlytöbblet...
9/10
kisszabinka 2009 dec. 26. - 21:20:50 9/10
szerintem nagyon daginak kell lennie annak aki, nem veszi észre, hogy terhes!Én már kettöt kihordtam de el sem tudnám képzelni ,hogy ne vegyem észre! Rengeteg jele van többek közt óriási pocakod lesz!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu