Néma rettegés

Bakancslistához adom
Fear Runs Silent
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, 90 perc, 1999

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

A történet egy középiskolás osztályról szól, akik túrázni indulnak. A kirándulás egy horrorisztikus utazássá válik, és szemtől szembe találják magukat az ismeretlen erő sötét oldalával. Az ártatlan Kerry Johnson lelke össze van törve az otthon elszenvedet megpróbáltatásoktól. Tanára javaslatára indul el ezen a túrán, hogy végre nyugta legyen. De az otthoni rémálmai, nem is hasonlítható ahhoz, amit az erdő mélyén, ő és a Sasqach diákjai átélnek. Az erdőben olyan vérszomjas és félelmetes dologra lelnek, melyektől sem a tanár elektronikus gizmói, sem pedig a seriff nem tudja megvédeni őket. Ez a láthatatlan jelenlét irgalmatlanul vadászik rájuk, és Kerrynek, össze kell szednie minden bátorságát, hogy élve ki tudjon jutni a rengetegből.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
kersi 76 2013 dec. 29. - 14:24:27 Előzmény inujásákágume21
IGEN.S mindezek mellé meg kell emliteni a garantált 6 reklámot is,s igy megvan az esti kánaán.
inujásákágume21 2012 dec. 12. - 12:39:09
Jaj ez a film :DDD tipikus film+-ra való "gyöngyszem" :DD
olahmiki1959 2012 jún. 04. - 07:05:45
Õrület, hogy ömlesztve adják mostanában a nézhetetlen filmeket szinte minden csatornán, és sajnos, ebben most élen jár a Film+.
Ez a film egy õrületesen zagyva, követhetetlen, kb. 8 szálon és idõsíkon futó történet, a nézõ az elsõ percektõl kezdve már azt sem tudja, hogy mi mikor történik, a kapkodó kameramozgástól az ember feje nagyon hamar megfájdul, a logikai bukfencektõl, elvarratlan szálaktól hemzsegõ történeten még az ismertebb színészek jelenléte sem segít.
Stacey Keach egy támadás következtében elég hamar eltûnik, soha nem derül ki igazán, hogy mi történik vele. A valaha jobb napokat látott Billy Dee Williams kb. 5 percig szerepel a filmben, de a stáblistára azért felkerült, talán húzónévnek.
Egy zombis, farkasemberes, erdõben garázdálkodó vadállatos, indián mítoszos zagyvaság kerekedett ki ebbõl a forgatókönyvet talán nem is látott õrületbõl. Ráadásul az egész film alatt elmosódott foltokon kívül tulajdonképpen soha nem lehet látni, hogy mi történik, ez a filmes stílus már a 60-as években is túlhaladott volt.
A legnagyobb poén pedig az, hogy végig nem derül ki, hogy mi volt ez az egész, ki, vagy kik gyilkoltak, a fõszereplõ lánynak a valósággal kevert állandó látomásai és hisztizései is a nézõ agyára mennek egy idõ után, és azt sem lehet tudni, hogy ezekbõl mi volt valóság és mi volt a fantázia szüleménye.
Rettenet, borzalom, de nem a film tartalma, hanem a megvalósítás színvonala. Szörnyû.
Kegyelem 2-es.
feketevipera 2010 jún. 05. - 19:27:22
Emlékeim szerint ez ölég gyengus vót, kár rá túl sok szót (és idõt) pazarolni. Mazochistáknak persze erõsen ajánlott.