New York hajnali háromkor

Bakancslistához adom
The Incident
amerikai filmdráma, 105 perc, 1967

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Egy New York-i metrókocsiban különböző életkorú és társadalmi helyzetű emberek utaznak együtt, amikor beszáll az a két részeg fiatal, akik heccből megöltek egy embert. Szép sorban szinte mindegyik utas céltáblája lesz öncélú szadista provokációiknak: akik sorra a meghunyászkodást választják a tettek helyett, míg aztán egyikük nem tűr tovább.

Stáblista:

Szereplők

Artie Connors
Joe Ferrone
PFC Felix Teflinger
Arnold Robinson
Joan Robinson

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Ghanima 2009 dec. 29. - 01:39:11 Előzmény Capitain Price
Végre megtaláltam! Nem tudtam, mi a címe, pedig annak idején láttam és rendkívül nagy hatással volt rám. Nekiálltam a guglin kavarni utána, azzal kezdve, hogy New York, metro black and white film... aztán váltottam arra hogy subway... végül csak összejött az angol cím! Aztán továbbkavarogva meglett itt.
Ezt a filmet néhány másikkal együtt kellene lejátszani serdülõknek, amikor a balhézós korukba érnek. Persze film vagy médiaórákon...
Most már csak meg kellene szereznem valahogy felvételen. Az lenne persze nagyszerû, ha valamelyik komoly csatorna adná értelmes idõben. Nagyo furcsa számomra, hogy én határozottan fekete-fehér filmre emlékeztem. Végül is nem véletlenül, mert a történet ugye!
Capitain Price 2009 febr. 23. - 09:46:36
Te jó ég ide utoljára 2005-ben írtak!!4 éve!!
VZsolt 2005 dec. 30. - 20:53:00
Életem egyik meghatározó filmje volt. Az erõszak abszurditásáról csak a Rövidfilm a gyilkolásról és a Ponyvaregény tudott valami hasonlót elmondani.