Nexus

Bakancslistához adom
magyar ismeretterjesztő film, 62 perc, 2008

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

"...Annak bizonyításául, hogy a Földgolyó lakossága sokkal közelebb van egymáshoz, mindenféle tekintetben, mint ahogy valaha is volt, próbát ajánlott fel a társaság egyik tagja. Tessék egy akármilyen eghatározható egyént kijelölni a Föld másfél milliárd lakója közül, bármelyik pontján a Földnek... kapcsolatot tud létesíteni az illetővel, csupa közvetlen - ismeretség - alapon..."

"Két másodpercig gondolkodott csak, már kész is volt. Hát kérem, Lagerlöf Zelma, mint a Nobel-díj nyertese, nyilván személyesen ismeri Gusztáv svéd királyt, hiszen az adta át neki a díjat, az előírás szerint. Márpedig Gusztáv svéd király szenvedélyes teniszjátékos, részt vesz a nemzetközi nagyversenyeken is, játszott Kehrlinggel, akit kétségkívül kegyed is jól ismer - Kehrlinget pedig én magam (barátunk szintén erős teniszjátékos) nagyon jól ismerem. Íme a lánc - csak két láncszem kellett hozzá a maximális öt pontból,... Tessék nehezebb feladatot adni."

Karinthy Frigyes: Láncszemek (részlet)

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
adastra 2009 febr. 03. - 15:46:07 5/10
Sajnos nem láttam még a filmet, bár nagyon kiváncsi lennék rá, mivel ezt a tézist én is ismerem és osztom! :) Egyszer-kétszer eljátszottam a gondolattal és számomra id megdöbbentõ volt, ki mindenki híres emberhez vagyok egy-két kézfogásnyi közelségbe: mûvézsektõl a politikusokig a világ minden táján...elképesztõen jó játék! És talán eg ypillanatra el is gondolkodtat: ha ennyire közel vagyunk egymáshoz, talán nem is annyira mindegy mi történik velünk és a világ más tájaival...?
Remélem, adják még ezt a filmet a filmszemlén kívül is!!! Várom!