Niko - Repülj a csillagokig

Bakancslistához adom
Niko - Lentäjän poika / Niko - The Way to the Stars
finn-dán-német-ír animációs film, 80 perc, 2008

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Niko, az ifjú rénszarvas szokatlan álmot dédelget: egy nap szeretne csatlakozni a repülő rénszarvasok elit csapatához, hogy együtt húzhassa Mikulás szánját a nagyokkal, akik közül az egyik talán az édesapja. Az egyetlen bökkenő az, hogy a földtől egy-két másodpercnél hosszabb időre még nem sikerült elszakadnia, és akkor is csak nagyobb zuhanások következtében. Niko mégis útnak indul, hogy Julius, a repülő mókus segítségével eljusson Mikulás falujába. Nyomukban van azonban Fekete Farkas és kiéhezett falkája, akik el akarják foglalni Mikulás és a szánhúzók helyét. A kis szarvas segítségére siet egy tűzről pattant menyétlány, aki ismeri az utat, ám a kis csapatra lépésről-lépésre egyre nagyobb veszélyek leselkednek.

Stáblista:

Szereplők

Niko finn hangja
Julius finn hangja
Wilma finn hangja
Musta Susi finn hangja
Räyskä finn hangja

Díjak és jelölések

  • Európai Filmdíj

    2009
    Legjobb animációs film jelölés: Kari Juusonen

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
alien1976 2011 aug. 01. - 18:18:49 7/10
Kedves mese. A sztori elfogadható, zene nagyon jól el van találva.
Keveseltem a humort belõle, és szerintem a vége, azaz a nagy harc a jó és a rossz között, egy kicsit el lett túlozva :( . Még egy dolog nem tetszett, az pedig a mikulás rénszarvasainak a "beállitottsága". Tesmészetesen megváltoznak jó irányba, de ez egy kicsit furcsa volt nekem. De ez csak az én véleményem.
Ezen kívûl egy kedves, aranyos mese, ami tuti leköti a gyerekeket. 7/10
10/10
Retro_Cica 2011 febr. 03. - 22:47:54 10/10
Mi már megnéztük párszor itthon a gyerekekkel (akik 3 és 5 évesek), és nagyon tetszett mindannyiunknak! Aranyos, bájos kis mese, vannak benne kiszámíthatatlan fordulatok, 1-2 jó poén is (gyerekek számára persze több), a története is tetszik.

Röviden arról szól, hogy egy kis rénszarvas elindul, hogy megtalálja az apukáját aki állítólag egy a Mikulás repülõ rénszarvasai közül. Közben megtudja, hogy a már régóta éhezõ farkasok is a Mikulás falujába igyekeznek - belakmározni a repülõ rénszarvasokból. Niko versenyt fut az idõvel (akarom mondani a farkasokkal), hogy megmentse a rénszarvasokat.

Nem Walt Disney, de nézzétek meg egyszer és meglátjátok milyen szórakoztató kis mese! :)