Film

Nixon

magyarul beszélő, amerikai történelmi dráma, 190 perc, 1995

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?

  Ellentmondásos dráma az amerikai történelem egyik legvitatottabb személyiségéről. Richard M. Nixon (Anthony Hopkins) volt az egyetlen elnök, aki lemondott hivatali idejének lejárta előtt. Az egész rendszerre a korrupció árnyékát vető Watergate-botrány kapcsán a beismerő vallomással egyenértékű gesztussal távozott, mielőtt politikustársai vádat emelhettek volna ellene. Az "impeachment" intézménye tehát még a Monica Lewinsky előtti időkből származó kemény kontroll az elnökök felett. Nixon életét gyermekkorától kíséri a rossz tanácsadókon át a feledésig Oliver Stone filmje. Az elnök feleségét, Pat Nixont alakító Joan Allen ezért a szerepéért Oscar-díj jelölést kapott...

  Forgalmazó: InterCom

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Richard M. Nixon
  Pat Nixon
  Alexander Haig
  E. Howard Hunt
  J. Edgar Hoover
  John Mitchell
  Ron Ziegler
  Henry Kissinger
  Hannah Nixon
  John Ehrlichman
  H. R. Haldeman
  Charles Colson
  • Népszabadság 1997. május 22.: A politika piszkos játék Bírom ezt az Oliver Stone-t (ő rendezte a Nixon című filmet, ezen a héten miatta...

  Díjak és jelölések:


  Vélemény:


  2015. augusztus 21. 20:00
  Én is a közelmúltban láttam újra mozis jelleggel, részben a film 20 éves évfordulója miatt részben a főszereplő Anthony Hopkins akkor magyar hangjának Sinkó Lászlónak a halála miatt, és ez a film még most is kiváló eredeti angolban és felirattal is mert valaha úgy is láttam de a magyar szinkron simán viszi a pálmát az én szememben egyértelműen. Ez még nem a tucat gyártásos szinkronok időszakában készült el és ez meg is látszik rajta rendesen, egyszóval jó a film az a fajta ami mostanság sokat jár a fejemben és szerintem még fog is még jó ideig.

  2015. április 7. 18:26
  A JFK után ez sem okozott csalódást. Egy ültömben úgy néztem végig a három és fél órás verziót, hogy nem is pislogtam. Az elégedetlenkedőktől pedig azt kérdem, mire számítottak? Egy "bollywoodi" akciófilmre, ahol 5 percenként halomra lövik az embereket?

  2014. július 28. 17:50
  Legközelebb talán igyál egy kávét filmnézés előtt :)

  Egyébként egy picit tényleg hosszú és száraz, de nagyon korrekt, szövevényes politikai film, talán az egyik legjobb a JFK után.
  Egyszer nem elég megnézni!

  7,5 /10

  Összes hozzászólás