Nő a barakkban

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott 75 perc, 1960

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Egy német koncentrációs tábor foglyai lassan fizikai és szellemi erejük végére érnek. Már-már elszakadnak az őket addig összetartó erkölcsi kötelékek is, amikor az egyik fogoly eljátssza, hogy karjára fűzve csinos, fiatal nőt vezet a barakkba. Lassanként mindenki komolyan veszi és magáénak érzi a szépségnek és humanizmusnak e náci pokolba varázsolt szimbólumát, és nem hajlandó lemondani róla semmi áron...

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Ferenc Geisz 2019 ápr. 11. - 11:34:07
Rendezte: Zsurzs Éva
Szereplők: Egri István (Juhász), Galgóczy Imre (Hanley), Kálmán György (Pierre), Ladányi Ferenc (Robert), Mányai Lajos (Georges), Rajz János (Krall), Sinkovits Imre (Charles), Szabó Ernő (öreg Gaston, az apa), Szakáts Miklós (Tadeusz), Raksányi Gellért (Schultz), Uray Tivadar (Táborparancsnok)
Ferenc Geisz 2019 ápr. 11. - 11:33:14
A náci koncentrációs táborban játszódó történet az elpusztíthatatlan élni akarás, a megtörhetetlen optimizmus filmje. A "nő" a barakkban a főhős leleménye. Társai életkedvének felélesztésére varázsolja társaságukba. A legnagyobb fizikai és erkölcsi terror alatt is lehet - és kell is - lehetőséget találni az életben maradás reményének megőrzésére. Ezért a célért a legnagyobb áldozat sem hiábavaló.
Palotai Boris írta Romain Gary ötlete alapján.