Noé bárkája

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmdráma, 104 perc, 2006

Értékelés:

92 szavazatból
Szerinted?

A magyarországi Noé bárkája egy "mocskos-gyönyörű" házat takar, a hatodik kerület szívében. Egy emelet, egy udvar, tizenhárom lakás. Lakik itt többek között rapper, költő, levitézlett futballista, a férjét szemérmetlenül csaló asszony, és három filmsztárnak készülő lány. Ebben a házban él a nyugdíjas moziigazgató is, Stock Ede (Garas Dezső), aki egyedül neveli unokáját, valamint jó barátja, a nyolcvanegy éves agglegény Tálas Aurél (Kállai Ferenc), aki állandóan a tévét nézi otthonában, és a rendszerváltás óta ki sem mozdult a házból. A történet kezdetén Stock Ede éppen Tálas Aurélnál jár, akinél megy a tévé, mint mindig. Meghallja, hogy egy vetélkedőt hirdetnek, "Magyarország legjobb nagypapája" címmel, melynek fődíja ötmillió forint. Stock Ede sok dologtól undorodott eddig, többek között a tévétől, a vetélkedőktől és a jóságos nagypapáktól. Másnap azonban mégis jelentkezik a felhívásra, és a ház lakói felbolydulnak.
Bemutató dátuma: 2007. március 1. Forgalmazó: Hungarotop

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Andrea4378638467587 2021 márc. 03. - 12:48:01 1/10
Mi ez a pánik? Az Ignác borozó fölött lakók most látnak először vihart?
Már az első 5 perc alatt háromszor káromkodnak benne, és utána is még néhányszor, hogy lehessen sejteni, hogy milyen színvonalú filmet fogunk látni.
Beletekertem, ott meg éppen tetovált majmok rappeltek. Elég volt.
Torolt Felhasználo 2016 márc. 17. - 00:01:53
Tehát akkora végén nagyfater meghúzta az unokáját, jól értem?
10/10
mummumm 2015 ápr. 20. - 14:45:12 10/10
Szerethetõ szatíra erõs alakításokkal (Kállai, Garas). A vége megérintett... Elgondolkodtató, megmosolyogtató, szomorkás, bizarr, összekacsintó. Meg fogom újra nézni.
4/10
h.tibi91 2014 szept. 19. - 17:20:59 4/10
Kicsit fura ma nézni ezt a filmet mikor sajnos a benne szereplõk közzül már többen is elhunytak.
Azt hiszem ez a korszak volt a magyar filmtörténet legsiralmasabb korszaka amikor minden rendezõ kötelességének érezte a társadalomkitikáját megfogalmazni nem gyengén túllõve a célon. Pláne ebben a filmben ahol a nagypapák drogoznak és bazdmegeznek az unokáikkal. Cigi pia és közönségesség szentháromság jelenik meg ebben a filmben is. Sajnos némiképp még ma is ez a magyar filmek szellemisége és hangulata,
Egyébként a film nem kifejezetten nagy szám tanítani próbál de kissé megfáradtan. A nemzet színészeinel nagyjai szerepelnek benne de sajnos a produkció színvonalát nem nagyon tudja emelbi jelentlétük!
Csak magyar film fetisisztáknak ajánlom!
5/10
5/10
sanderb 2012 febr. 20. - 17:08:54 5/10
Van néhány bajság. Nem lop (nincs rászorulva) a rendezõ Tímár Pétertõl, de amit már Tímárnál sem szerettem, azt Sándornál is felfedezem ebben a filmjében. E szerint inkább lehetne szatíra, mint dráma, de inkább nem lett ez egyik sem, nemhogy a kettõ sajátságos elegye. A másik: felvonult erre a filmre a nemzet színészeinek negyede és epizodistaként számtalan kulturális téren megkerülhetetlen szereplõ, de a gagyit súroló színvonalú forgatókönyvet õk sem tudták ellensúlyozni, és ezt még tetézte a pici karakterek (tímári) túljátszatása is. Sokra tartom Sándor Pál korai munkáit a 60-as, 70-es évekbõl, ez azoknak a nyomába sem érhet. 10/5
10/10
bmv 2011 aug. 04. - 07:22:41 10/10
A film a magyar társadalm elé állít tükröt , és nem a film hibája,ha elégedetlenek vagyunk a látvánnyal.A helyenként kiábrándító valóság mellett is rendkívül emberi és szerethetõ alkotás. Köszönhetõ ez elsõsorben a két kíváló színész, Garas Dezsõ és Kállai Ferenc hiteles alakításának .Nincsenek felesleges gesztusaik,párbeszédük lebilincselõ . A harmadik "nagy ágyú", Töröcsik Mari figurája elég szimplára sikeredett, de errõl nem õ tehet. Színészi alázata példamutató.Lehet elmélkedni arról is, hogy melyik mellékszereplõ kinek szimpatikus, avagy inkább nem.A lényegen nem változtat: õk is köztünk élnek. Értékes MAGYAR film: rólunk szól, nekünk.
clitherring 2011 júl. 28. - 21:21:30
Ritmustalan. És életidegen, bár ez talán szándékos.
Annál viszont jobb, mint amilyennek a kritikák alapján tûnt.
8/10
angels. 2011 júl. 12. - 22:52:13 8/10
Érdekes film, nekem tetszett. Kicsit lehangoló a már-már felhívó jellegû üzenet a mindennapi élet semmilyenségérõl. A 4 fõ karaktert szerintem eltalálták, a színészek is kiválóan alakították a rájuk esõ szerepet, nekem a mellékszereplõk tûntek kicsit kevésnek, bár annak örülök, hogy nem igazán erõltették a Ganxta-, vagy Mucsi féle vonalat.
Ford Mustang 2011 júl. 12. - 15:10:40
Garas jól alakít, érdemes megnézni.
bumpee 2011 jan. 01. - 13:11:24 Előzmény ShelbyGT0303
Vigyázz, mert az ilyen jókívánságok gyakran visszafelé sülnek el. :) Amúgy népszerûségben valóban nem ér fel a Tanúval, vagy az Indul a bakterházzal, de legalább volt benne valami emberi. Már ha érted, mirõl beszélek...
feketevipera 2010 dec. 30. - 19:13:02 Előzmény far vik
Kösz. (Mondjuk utólag vettem észre, hogy volt egy szó, amit túl sokszor használtam, ezúton is bocsánat a szóismétlésekért.) Talán azért sem volt annyira egyértelmûen jó ez a film, mert mindenkihez akart szólni, és így túl nagy engedményt tett a "trendiség" érdekében (pl. Badárék vagy Ganxsta szerepeltetése, akiket lehetõleg kihagynék a magyar filmekbõl, még ha színesítik is azokat, de hát gondolom, Sándor Pál tutira akart menni). Számomra kicsit furcsa volt, hogy a nagy öregek mellett - akik azért letettek már egyet s mást az asztalra, és nem ok nélkül vívtak ki megbecsülést - olyan B kategóriás "celebek" (jobb szót nem tudok, színésznek nem merem õket nevezni) is szerephez jutottak, mint Badárék, akik leginkább az idétlenkedésig menõ "humorkodásban" szokták megmutatni magukat. Bizonyos szempontból szerintem pont a lépcsõházban játszódó jelenetek a leggyengébbek (illetve egy jelentõs részük), a legrosszabb vígjátéki hagyományokat idézõ handabandázással és üvöltözéssel. Valahogy nem sikerült koherenssé tenni a filmet, lehet, hogy túl sok mindent akartak belegyömöszölni ebbe a sztoriba.
far vik 2010 dec. 29. - 23:34:59 Előzmény feketevipera
szép, pontos megfogalmazás. egyetértek. kár érte, lehetett volna, de utána éjjel jobbá álmodtam :)
feketevipera 2010 dec. 29. - 20:48:47
Nekem felemás érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban, de talán maga a film is az. Egyszerre bugyuta és magvas mondanivalóval teli, az inkább idétlenkedésnek tûnõ lépcsõházi kiabálásoktól a lehangoló emberi sorsokig terjed a skála. Tkp. van valami mélyen melankolikus ebben az egész történetben (lepukkant bérház, kicsinyes és egymástól szinte elvadult emberek, akik egymással marakodnak, modernizálódó világ), ami a néha tényleg kacagtató, néhol inkább giccsesnek és erõltetettnek mondható humoron átsüt. Sajnos azt kell, hogy mondjam, a filmnek nem éreztem azt a hangulatát, mint ami pl. a 70-es évek nagy szatírái esetében megvolt, itt kicsit erõltetettnek éreztem az egészet. Valahogy az volt az érzésem, egyszerre túl sokat akart fogni Sándor Pál, de keveset sikerült neki. Mintha a régi és az új világot akarta volna vegyíteni, de ez nem igazán jött össze. Talán õ maga sem tudta eldönteni, mit is szeretne. Számomra kicsit mûvinek tûnt ez az erõltetett "fiatalosság", na meg a nagypapa-válogatás jelenetei, hát szerintem azok borzasztóak voltak. Azon pedig már meg sem lepõdtem, hogy a Mucsi-Scherer vagy a Badár-Szõke páros is felbukkant, nélkülük talán már nem is lehet magyar film (Szerencsére Badárék itt kevés teret kaptak, az õ erõltetett "humorkodásuk" néha bizony egyenesen viszolyogtató tud lenni, legalábbis számomra). Összességében amondó vagyok, voltak jó ötletek, jó jelenetek és jó karakterek is a filmben, de valahogy mégis hiányzott belõle valami, ami az átlag fölé tornázná a mozit.
twillight 2010 dec. 29. - 09:56:38 Előzmény ShelbyGT0303
Akármilyen szegényes a termés, mégis abból kell összerakni a 60%-os kvótát. Majd ha éjjel-nappal egy éven keresztül semmi más nem megy mint az Indul a Bakterház (ti. jövõre), akkor majd megtanuljátok...!
1/10
ShelbyGT0303 2010 dec. 29. - 09:50:42 1/10
Miért, ezen a filmen kívül csak a Való világ megy a tv-ben, vagy mi? Nagyon okos ember vagy te is... Kívánom, hogy ennél jobb filmet ne is láss soha.
Ugyanolyan gagyi ez is, mint az összes többi újabb magyar film. Hol vannak már olyan filmek, mint A tanú, vagy az Indul a bakterház?? Sehol.
far vik 2010 dec. 28. - 23:32:58
Elfogult vagyok, mert amiben Kállai játszik, azt nem tudom nem szívesen nézni... Sajnos, már nem lesz újabb opuszt, de szerencsére sok film õrzi a játékát. Bájos egy film ez is, Garas és Törõcsik nem volt teljesen a helyén, de szerethetõ volt. Angéla meg hozta a formáját :) Még párszoer nézõs, sztem egyre több helyen fogok röhögni. A hülye Szõke pajesza is besz@rás persze, és még sok jó reminiszcence
10/10
Mezeke 2010 dec. 28. - 22:51:29 10/10
Szenzációs. Én sem értem kiknek nem tetszhet a film. A nagy öregek tökéletes alakítást nyújtanak, megindítóak. ((Bár pl Garas Dezsõ életmûve bizonyos szakaszaiban elég elripacsosodott, ezen alakítása(is) emlékezetes)) Többi szereplõ is hozza a formáját, mindenki a saját szintjén és helyén van a mûben. Kíváncsi lennék 60 fölöttiek véleményére az egész filmrõl, és kiemelten - a legalább 5évvel fenyegetõ - jelentrõl, melyben Garas és Kállai füvet szívnak.
Le a kalappal !
bumpee 2010 dec. 28. - 21:35:39
Az Életképek címû rettenetben kicsit megijesztett a játéka, de szerencsére ez a film bebizonyította, hogy nem vele van a baj és Garas Dezsõ még mindig a régi. És szerintem is méltatlan a filmhez az 5,8 szavazatpont. Aki így gondolja, az nézze a Való Világot, amíg ki nem olvad az agya.
10/10
jovianus 2010 dec. 28. - 20:29:29 10/10
5,6?! ennél sokkal jobb film. kb 1 éve láttam és nekem tetszett.
10/10
Mianserin 2010 dec. 28. - 15:43:20 10/10
Ezt a filmet még nem láttam, de nekem ahhoz, hogy leüljek, már elég, hogy Sándor Pál rendezte és játszik benne Garas Dezsõ, Törõcsik Mari, Kiss Mari, Szõke András és Stefanovics Angéla.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu