Normális emberek

Bakancslistához adom
Normal People
15 éven aluliak számára nem ajánlott ír-angol-amerikai romantikus sorozat, drámasorozat, 28 perc, 2020

Értékelés:

31 szavazatból
Szerinted?

A széria Marianne és Connell gyengéd, de bonyolult kapcsolatát követi nyomon egy ír kisváros középiskolájától a Trinity College-ben töltött évekig. Connel népszerű az iskolában, ám valójában magányos és félénk srác. Amikor találkoznak, szokatlan kapcsolat alakul ki kettejük között, amit eltitkolnak a világ elől. Egy évvel később mindketten Dublinban tanulnak. Míg Marianne-nak sikerül megvetnie lábát az új világban, Connell félénken és bizonytalanul szemléli azt. Sally Rooney regényéből.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
grrrr márc. 22. 10:43:26
Szerintem a történet, a két főszereplő viselkedése (nem elsősorban a testiség, bár kicsit az is) súlyosan - nem találok rá jobb szót - perverz. Nem hiszem, hogy ilyenek a normális emberek.
8/10
dandelion83 márc. 18. 19:41:13 8/10
Egyedien megalkotott sorozat. Tetszett, de mégsem tudott teljesen meghódítani magának. Nekem már kissé túl sok felesleges kört futottak, bár a túlagyalós emberek az életben is mindent a végtelenségig bonyolítanak. Marianne és Connell párbeszédeit nagyon szerettem, és a film lelki vonulatát is, néha meg is könnyeztem. Egyszer nekem is volt egy Connellem...
7/10
jojóó márc. 15. 00:57:58 7/10
tinédzserkori becsúszás akkor ok a korkülönbség. a sorozat 2.felétől olyan értelmetlen szenvedéseknek éreztem, elkerülhető lett volna, önmaguk körül forogtak. Fira volt a vége, lehet lesz 2.éved. Nagyon jól játszottak a 2 főszereplő.
7/10
jojóó márc. 15. 00:08:05 7/10
Vicces volt a főszereplő és az anyukája szereplőválasztás, 12 év korkülönbséggel, érdekes , hogy ezt hitelesnek gondolták a rendezők. Egyébként voltak benne érdekes részek, az eleje jobban lekötött, végignéztem..
10/10
DoreenTarantino márc. 06. 22:54:35 10/10
Nagyon magával ragadó sorozat! Intim hangulatú bemutatása két ember lelki folyamatainak. Ha kicsit figyelsz, érteni fogod, mit miért tesznek, de igazából nem is az a lényeg. Lebilincselő a sorozat őszintesége, a kamerakezelésnek köszönhetően minden egyes jelenet olyan, mint ott ülnél velük a szobában, sőt, néha, mintha a főszereplő fejében élnél te magad is. Erre erősítenek rá az indie-jellegű zenék is. Tök jó az egész! Engem végig lekötött. Egyáltalán nem nyálas, és a vége - nem spoiler - pont azért lesz jó, mert nem szájbarágós, és eltekint a kliséktől. Nálam 10/10 :)
6/10
baromarc666 febr. 28. 09:30:38 6/10
Jól indul, aztán nagyon ellaposodik, felesleges szenvedéstörténet, logikátlan és megmagyarázhatatlan döntésekkel, a vége pedig értelmetlen. Csakis a szereplők miatt 10/6.
10/10
zetevar febr. 04. 15:41:49 10/10 Előzmény Propermachine
Olvasd el a könyvet is! Egyébként nagyszerű lett az adaptáció, mégis valahogy másképp látjuk a szereplőket a könyv által. Számomra Marianne sokkal bizonytalanabb, mint a filmben és sokkal sérültebb is. De kíváncsi leszek a véleményedre, ha elolvastad.
9/10
Propermachine febr. 04. 11:25:14 9/10 Előzmény zetevar
Teljesen egyetértek. A vége megmagyarázhatatlan számomra. Nincs benne érzelmi logika, már ha létezik ilyen :) Vagy folytatásra készülnek..
10/10
zetevar jan. 17. 15:31:13 10/10
Nagyon-nagyon jó. Nem tucatsorozat, remek rendezés, egészen kiváló alakítások, elgondolkodtató történetek. De nem való mindenkinek. Aki inkább a pörgősebb, akciódús filmekre bukik, utálni fogja. De nem véletlenül készült bestsellerből és kapott számos jelölést, mert van igény az ilyen alkotásokra is. Engem már az elején teljesen rabul ejtett, és egyedül a vége nem tetszett.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu