Nővérek

Bakancslistához adom
Szjosztrü / Syostry
orosz filmdráma, 81 perc, 2001

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Dina, a kb. 10 éves kislány apja börtönből szabadul. De a volt bűnözőtársak nem hagyják békén, pénzt követelnek tőle. Dina nővére, a mama előző házasságából született Szveta a nagymamával él. Két lány, két féltestvér külön él, egymásról szinte tudomást sem véve. De amikor a fiatalabb lány, a 10 éves Dina élete veszélybe kerül, az egyetlen, akihez segítségért fordulhat, nővére, a 13 éves Szveta. Kénytelenek együtt menekülni a maffiózók elől, ha életben akarnak maradni. Képtelen kalandok egész során mennek keresztül, s eközben megerősödik bennük az összetartozás érzése...
Az orosz film nagy reménységének, a nemrégiben tragikus balesetben elhunyt Szergej Bodrov Jr.-nak első rendezése, amellyel egy sor jelentős fesztiváldíjat nyert.

Legjobb orosz első film, Velence IFF - legjobb film, Cottbuss - az ökumenikus zsűri nagydíja.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Ferencz Márk 2014 dec. 23. - 21:44:54 9/10
Én csak oroszul láttam,tetszett. Magyarul esetleg valahol?
7/10
Pobeda 2012 júl. 14. - 20:44:47 7/10 Előzmény sanderb
Az orosz fíling a filmben pont olyan mint amilyenekben játszott a rendezõ,még a zene is olyan. Szerintem csak a vége van elrontva, de azért tetszett.
8/10
sanderb 2012 márc. 25. - 19:27:27 8/10
Van a filmnek egyfajta nyersessége, amit hívhatunk oroszos fílingnek, de leginkább kiforratlan rendezõ biztató szárnypróbálgatásáról van szó. Sajnos, nem tudhatjuk meg, hogy hová juthatott volna az ifjabb Bodrov, ha nem éri tragikus baleset.
A két, fõszerepet játszó gyerek nagyon hitelesen alakít, játékukat nézni öröm. A történet nem túl bonyolult, nem túl izgalmas, de végig élvezhetõ, fenntartja a nézõ figyelmét. A fenti ismertetõ viszont pontatlan, aki azt olvasva kezd a filmhez, tapasztalni fogja, hogy részben máshogyan épül fel a történet. 10/8