Nyári időszámítás

Bakancslistához adom
L' Heure d'été
francia filmdráma, 103 perc, 2008

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Helene hetvenöt éves. Három felnőtt gyermeke - Frédéric, Jérémie és Adrienne - a családját is elhozza a vidéki házba, hogy megünnepeljék az édesanyjuk születésnapját. Kihasználva az alkalmat, hogy mindnyájan együtt vannak, Helene arról beszél, mi legyen a halála után a bátyja, a híres festő gyűjteményével. Frédéric, a legidősebb testvér szeretné egyben tartani a gyűjteményt, és esetleg kiállítani egy galériában. Jérémie-nek és Adrienne-nek azonban más tervei vannak. A testvérek szembesülnek gyermekkori emlékeik eltűnésével, hogy gondoskodjanak az édesanyjuk örökségéről.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
kabat 2021 okt. 05. - 14:18:02
"tökéletes" időzítés:( Olyan lehetetlen időpontban vetítik, hogy 0 esély a megtekintésre:(
8/10
Edmond Dantes 2015 aug. 15. - 22:07:03 8/10
Jó szívvel ajánlom a leírásban szereplõ tartalmat kedvelõknek és azoknak, akiket a képzõmûvészet, mûvészettörténet is érdekel valamelyest. Színdarabszerû, lírai alkotás, realista cselekményvezetés, döbbenetes csavarok, családi tragédia, vér és veríték nélkül, könnyek lehetnek... A spoiler az h nincs spoiler. Mellesleg produced by Musée d'Orsay, Párizs...de nem bántó tolakodással, hanem diszkréten, finoman, amilyen egy rangos múzeum.
4/10
Rahar 2009 jún. 21. - 09:14:42 4/10
Ez a film számomra nagyon unalmas volt, nem szólt semmirõl. Szerintem bárki jobban jár ha ezen film megnézése helyet szinte bármi mást csinál, akár például lefekszik aludni.