Nyári szeretők

Bakancslistához adom
Summer Lovers
amerikai romantikus vígjáték , 94 perc, 1982

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?

A fiatal amerikai párt, Cathy-t és Michaelt tökéletesen elbűvöli a görög szigetek szépsége, ahol nyári vakációjukat töltik. Nemcsak a természeti szépségek szemkápráztatóak, hanem a nyár, a zene, a mezítelenség is mámorítóan hat rájuk. Úgy érzik, szabadságuk korlátlan. Elvük: csak akkor élvezheted igazán az életet, ha vállalod a kockázatot! Michael viszonyt kezd Linával, a szigeten archeológusként dolgozó titokzatos francia nővel. Cathy rájön a kapcsolatra és elhatározza, hogy szembesül a másik lánnyal, de a talákozásból nem ellenségeskedés, hanem nagyon is közeli kapcsolat lesz...

Stáblista:

Szereplők

Michael Pappas
Cathy Featherstone
Jean Featherstone
Barbara Foster

Hozzászólások

Szerinted?
rrh91 2021 jún. 25. - 15:37:34
Tényleg jó film, sok szép meztelen nővel és pasival :)
Egy kicsit hiányoltam, hogy a két lány közti vonzalmat ábrázolhatták volna kicsit explicitebb módon is :)
offtopic
ProMarco 2015 dec. 16. - 18:07:22
Valaki tud valami oldalt, torrent elérhetõséget ahonnan le lehet tölteni szinkronosan? Sehol nem találom!
10/10
rockit 2012 okt. 30. - 13:28:04 10/10
Hangulatos film, tudom ajánlani a kicsit nyitottabbak számára. Egy tanács: ha barátnõvel nézed, akkor a hármas kapcsolatokra utalásokat csak finoman. :)
10/10
modano 2010 aug. 21. - 12:31:35 10/10
"eredetiséget nélkülözõ sablontörténet" : semmi sablont nem látok abban, hogy egy boldog párkapcsolat kénytelen felismerni, hogy igen, így is lehet érezni és élni, urambocsá' õk hárman alkotnak egy párt.
Azt hiszem ez a film az a kategória, ami vagy megtalálja a nézõt "ott bent" vagy tökéletesen feledésbe merül.Innentõl kezdve pedig fölösleges szakmai szempontból megközelíteni a filmet, hogy fényképezték vagy épp rendezték.
A színészek kiválóan játsszák el a rájuk írt karaktert, se több se kevesebb.
Ez az "átlagon aluli" rendezõ pedig letett azért egy két örökzöld produkciót arra a bizonyos asztalra: Grease,A kék lagúna..
Minden más szubjektív persze és igen, Santorini valóban gyönyörû!
:)
3/10
Ktesibios 2010 júl. 31. - 18:25:48 3/10
9,6 na ne!!!!!!! Ez egy minden eredetiséget nélkülözõ sablontörténet, átlagos színészi és átlagon aluli rendezõi, operatõri teljesítménnyel. Santorini gyönyörû - kb. ennyi.
gabroca 2010 júl. 31. - 17:43:02
A barna csaj játszott a Conan-ben is. 89-ben halt meg autóbalesetben.
gabroca 2010 júl. 31. - 17:37:00
Egy ilyen zagyvaságot azért nem kéne túlértékelni...pusztán a hely miatt.
10/10
modano 2010 febr. 25. - 15:10:39 10/10
Kissé tömör hozzászólásomat kiegészíteném:

Egy fiatal pár egzotikus utazása jelenik meg a filmben.Helyszínül a Santorinin található Oia (ejtsd: Íjja) falu szolgál, pazar helyszín mondanom sem kell. A történet akkor bontakozik ki mikor Michael megismerkedik Lina-val a fiatal régész lánnyal aki a szigeten dolgozik.Vonzalmuk és megismerkedésük csodás képi jelenetekben látható. Kevés beszéd, vágyakozás és intuíció. Michael el is mondja ezt Cathy-nek aki a történtek ellenére kisebb õrlõdés után szembesülni akar Lina-val. Megismerkedésük azonban nem várt fordulatot vesz, szimpatizálnak,barátság kezd kialakulni köztük.Hármasban fedezik fel a sziget szépségeit, minden kötöttség nélkül, mondhatnánk, a sziget ahol minden megtörténhet. Magával ragadó a hangulat amit a 80as évek szuper dalaival festenek alá. Egyre jobban kötõdnek mindhárman egymáshoz ami túl is lép a szimpla barátságon. Testiség és érzelmek, egy olyan állapot amit egyikük sem tudott volna elképzelni. Annyira hitelesen jönnek át ezek az érzések, egy újabb fordulat a filmben. Az embert teljesen magával ragadja filmnézés közben, szinte mámorító. Ez a csúcspont. A konfliktus következik, Lina megijed, nem számított erre és fájó az elmúlás gondolata, visszatérni a saját kis világukba a szigetet elhagyva. A film vége felé eltávolodik a pártól akik szintén nehezen viselik a történteket. Végül ...

A végét mégsem írom le, legyen csattanó. Elnézést, hogy ennyire belementem, de kihagyhatatlan aki fogékony a témára. Sokat írtam róla, de érdemes megnézni, egy gyöngyszem,ajánlom mindenkinek!
10/10
modano 2007 márc. 15. - 19:56:13 10/10
Ez egy nagyon jó film!!!