Nyelv és lélek

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 10 perc, 2003

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A közeli pedagógusnap ürügyén a magyar nyelvésztársadalom meghatározó tanáregyéniségének, Deme Lászlónak több mint hat évtizedes munkásságát kíséreljük meg összefoglalni. Neve és tevékenysége azok számára is ismerős, akik csak alkalmilag érdeklődnek a magyar nyelv, a helyes magyar beszéd kérdései iránt. Tudományos munkássága mellett évtizedek óta irányítja az ifjúsági anyanyelvápoló mozgalmakat határon innen és túl. Ebben a mintőségében a 10 éves Duna Televízónak is rendszeres szereplője. A műsorban megszólal tanártárs és tanítvány, kibontakozik egy sokszínű, de mindig tudatosan egy irányban haladó életpálya és életmű.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2012 jan. 09. - 19:15:43 Előzmény tofufa
A Duna videotárában talán megvan a mûsor (na persze ez sokak számára nem vigasz), de akkor sem értem, hogy ha másra tudnak idõt és pénzt áldozni, akkor ebben az esetben miért csak egy nyúlfarknyi filmecskét tudtak összehozni. Ahelyett, hogy büszkék lennénk nagyjainkra, inkább elfelejtjük õket, hála az agymosó médiának.
tofufa 2012 jan. 08. - 23:41:15 Előzmény feketevipera
Teljesen egyetértek. Annyival egészíteném ki, hogy e késõi óra sem szolgál arra (sajnos!), hogy minél többen láthassák.
feketevipera 2011 jún. 21. - 18:46:08
Szerintem Deme László munkássága többet ér annál, mint hogy tíz percet foglalkozzanak vele. Az utánunk jövõ nemzedékek talán már semmit sem fognak tudni róla, mert átveszik a helyét az egynyári celebek, mert szinte mindenki csak velük foglalkozik. Éppen ezért is fontos lenne az, hogy ne csak tíz perc jusson egy ilyen kiváló tudósra.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu