Nyina utazása

Bakancslistához adom
Ninas resa
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott svéd-lengyel filmdráma, 121 perc, 2005

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A film igaz történeten alapszik. A rendező, a többszörös díjnyertes dokumentumfilmes Lena Einhorn első játékfilmje, melyet édesanyjáról, Nyina Einhornról fest vászonra, s ezáltal az ő gyermekkorát is bemutatja, megörökíti az utókornak.
Nyina Lodz-ban született zsidó család gyermekeként, s a harmincas években arra kényszerül családjával, testvéreivel, barátaival, hogy útra keljen, mert nem élhet a hazájában békében. A film 8 évet ölel fel, 1937-től 1945-ig. Nyina egyik nyáron Amerikába utazhat nagyszüleihez, ahol igazán jól érzi magát. Nagyapja betegsége miatt hosszabbra sikerül az amerikai tartózkodás, ezért Nyina egy évet itt jár iskolába. Majd ezután hazatérnek Lengyelországba. 1940. februárjában Nyina édesanyjával Lodz-ból Varsóba hajt lovaskocsin, hogy megkeressék az itt élő családjukat. Egyik pillanatról a másikra az egész család a varsói gettóban találja magát, ahol áldatlan körülmények várják őket. Lassan rokonaik is megérkeznek és egy fedél alá kényszerülnek. A Nyina utazása játékfilm, mely hiteles története egy igaz életnek, s amely tele van archív történelmi dokumentumokkal a varsói gettóból, valamint a rendezőnő, aki egyébként a díjnyertes életrajzi regény írója egy személyben, beiktat a filmbe egy túlélőt, aki édesanyját személyesíti meg. Az igazi Nyina pedig a film krónikása.
FEA2 FEA2

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
VIZIPÓK 2009 okt. 09. - 21:18:02 10/10
Nagyon jó film volt, még most is a hatása alatt vagyok. Annyira egyszerû, semmi hatásvadász érzelgõs nyálas jelent, csak a tiszta valóság.
Siliana 2009 okt. 09. - 20:13:56
Hûû ez a lány nagyon hasonlít Alexis Bledelre (vagy ahogy jobban ismert Rory Gilmore-ra)
Künge 2009 máj. 17. - 22:11:17 Előzmény kisbogáncs
Szerintem érdemes megnézni.
kisbogáncs 2009 ápr. 21. - 20:52:40
Látta ezt a filmet valaki? Annak az egy szavazónak nem volt túl meggyõzõ.. azért kíváncsi lennék.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu