Nyitott ajtók, ablakok

Bakancslistához adom
Abrir puertas y ventanas
16 éven aluliak számára nem ajánlott argentin-svájci-holland vígjáték, 99 perc, 2011

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Marina, Sofia és Violeta a nyár végét Buenos Aires-ben töltik, abban a házban, amit a nagyanyjuk hagyott rájuk. Mindhármójuknak a saját módján kell feldolgozni a nagymama halálát, aki felnevelte őket. Marina a tanulmányaira koncentrál és vezeti a háztartást. Sofia inkább a külsejével foglalkozik és bulizni jár. Voileta csak cél nélkül kóborol a hatalmas ház szobáiban. Civakodás, nevetés, irigység és a szeretet hullámai jellemzik ezt a periódust egészen addig, amíg Violeta egy napon szó nélkül elmegy.
Bemutató dátuma: 2012. augusztus 2. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
DollyHaze 2012 aug. 31. - 16:15:38
nekem nagyon tetszett, bár az elsõ 10 percben attól tartottam, hogy nem fogom bírni végigülni a „vontatottsága” miatt. de aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy már sodor is magával a film hangulata. a jellemábrázolás nagyon szép volt, finoman rajzolódott ki a nõvérek személyiségformálódása és a hatás, amit egymásra és a környezetükre gyakoroltak. élveztem a látványvilágot is, a nagymamás bútorokat meg a kis kertet, fõleg ahogy ezek keretbe foglalták a történetet. lassú folyású, remekül felépített film, látszólag kevés cselekménnyel. a hangsúly a belsõ történéseken van, a testvérek közötti bizalmatlanságon, ellenségességen és a szereteten, törõdésen, kötõdésen. teljesen valóságszagú, hihetõ karakterek és szituációk.

SPOILER.
a legszebb jelenet a számomra az volt, mikor Marina a konyhában bóbiskolt éjszaka, és a konyhabútorok között a teázó nagymamát láthattuk. nagyon meghatott.