Nyitva

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar romantikus komédia, 96 perc, 2018

Értékelés:

173 szavazatból
Szerinted?

A Nyitva egy harmincas, hosszú évek alatt összekopott pár, Fanni (Radnay Csilla) és Bálint (Kovács Lehel) történetét meséli el, akik úgy próbálják meg kikerülni az elkerülhetetlennek tűnő megcsalásokat, hogy megnyitják kapcsolatukat a szexuális kalandok előtt. Ez azonban jóval nehezebb feladatnak bizonyul az elképzeltnél: az újonnan felkínálkozó lehetőségeknek sem a testi, sem az érzelmi hatásaira nincsenek felkészülve.

A film kendőzetlen őszinteséggel és fanyar humorral igyekszik feltérképezni a párkapcsolatok buktatóit, mindezt női szemszögből, kitérve a nők szexualitását övező társadalmi konvenciókra, és tükröt tartva az ezzel kapcsolatos kettős mércének.

A filmet íróként és rendezőként is a London Film Schoolban végzett Nagypál Orsi (Hidegzuhany, Terápia, Csak színház és más semmi, Tóth János) jegyzi, operatőre Herbai Máté, vágó Mezei Áron, zeneszerző Moldvai Márk. A film jelmeztervezője Breckl János, látványtervezője Bagyarik Endre, producerei Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya.
Bemutató dátuma: 2018. október 18. Forgalmazó: Megafilm Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Révész István okt. 13. 16:17:10 6/10
Ja, most olvasom, hogy a film rendezője, Nagypál Orsi, bevallottan leszbikus. Így más világos miért lett ennyire sz@r ez a film :(
6/10
Révész István okt. 13. 16:10:26 6/10
Jó a téma, de ebből valamiért nem tudtak egy jó filmet összehozni. Valahogy olyan idétlen az egész. Nem életszerű. Nekem van némi rálátásom 30 év házasság után :)
Filmek szerelmese jan. 21. 19:44:27
Nagyon jó az alapsztori, de megint az a bajom, hogy olyan kis béna az egész. Azt hittem, valami amatőr filmet nézek. Szétesett az egész, mert ahol jó lett volna, ott vacakul folytatódott. Végigkínlódtam, hogy mi lesz a vége. Hát ezért kár volt az idő. Felejtős. De nem is tudom megmondani, hogy az utóbbi években láttam-e olyan magyar filmet, amiről érdemes volt beszélgetni utána, vagy aminek a poénjain még egy hét múlva is nevettem volna.
4/10
The Cortez 2022 okt. 23. - 18:32:55 4/10
Fontos témát boncolgat, érdekes kérdéseket vet fel, remekül bemutatja a társas kapcsolatok ellaposodását, kiégését, vagyis azt tárja a néző elé, ami a legtöbb romkomból kimarad, de amatőr a rendezés, ráadásul itt is – jó magyar módra – szekunder szégyenérzetet keltő jelenetek-dialógusok-megnyilvánulások váltják egymást. Radnay Csilla & Kovács Lehel jók lettek volna a szerepre, ha normálisan megírt karaktereket meg szövegeket adnak nekik. Több ismert színész és celeb cameózik benne, illetve olyan izzadtságszagú képsorokat dobáltak bele, amelyeknek ráadásként semmi értelmük nincsen (pl: hiszti + értelmetlen politikai monológ levágása az utcán a munkásfütty miatt). A film leggyengébb pontja mégis Jordán Adél, aki nem elég, hogy ezúttal úgy néz ki, mint egy rakás szar, még egy férfigyűlölő entitást is játszik.
8/10
Floatsh 2022 márc. 14. - 07:06:35 8/10
Teljesen ledöbbentem a produkció színvonalán! Végre leszakadtunk erről a tipik "Koltai Róbertes" színvonalú, kopott, nyálas, közhelyes szintről amit álltalában ugyan az az 5-10 "színész"(inkább pojáca) játszott.
A kép és a hang nagyszerű! A sztori nagyon jó (kicsit többet, kicsit másképp is ki lehetett vna hozni de ez szubjektív) a színészek újak és jók voltak (nem a karakterek, hanem a színészek!) az egész teljesen vállalható lett!
Nálam ez simán hozta egy jó erős közepes amerikai film szintjét, de ha magyar film kategoriában kell értékelni akkor simán 10/7-8!!
7/10
doricki23 2021 márc. 07. - 15:29:53 7/10
Nem rossz film, nyilván nem kell tőle magaslatokat várni. A téma nem rossz, jók a poénok, kikapcsolódásnak megfelel.
Delgada 2021 febr. 27. - 18:17:08 Előzmény sizu
Szerintem olyanon lovagolsz, ami sok filmben előfordul. Pl. sok filmben látható, hogy felkel a főszereplő és mivel késésben van, rohan, és máris az utcán van. Én nem hiszem el, hogy nem kell pisilnie kb 8 óra alvás után. Vagy hogy mindig van parkolóhely a szereplőnek pont ott, ahová megy, és így tovább. Nekem nem volt gond, hogy 3 mp ott voltak a mentők. A film művészet, és nem mindig életszagú. De itt nem ez volt a lényeg. A film számomra akkor hiteles, ha van mondanivaló, elhiszem a szereplőknek a sztorit, és ez olyan film volt. Ritkán látok sajnos jó magyar filmet, ez az volt. A főszereplő Csilla egy volt munkatársam lánya, ha olvassa, innen is gratulálok. :)
7/10
doktormacko1 2020 ápr. 11. - 22:44:49 7/10
7 /10 Összességében ez egy jó film. Közel áll a valósághoz és mindenki maga döntse el , mennyire érintett az ügyben.
8/10
King Diamond 2020 ápr. 04. - 21:35:07 8/10
KIS SPOILER LEHET BENNE!!!
Még valamikor láttam a film előzetesét moziban, de valahogy azóta sem akadtam rá. Tegnap újra beugrott, hogy meg kéne nézni és a Seveled film kapcsán ráakadtam (annak a megnézése is tervben van nemsokára).
Jó kis film, én is úgy tudnám a legjobban megfogalmazni, hogy egy elég komoly témát feszeget, próbál megoldani/vagy legalábbis megoldást találni/kínálni rá; teszi mindezeket egy darabig viccesebb formában, poénosan. Szerintem teljesen jól átadta a főszereplők válsághelyzetét, akik nagyon jól hozták a karaktereiket. Kovács Lehelt már láttam itt-ott, Radnay Csillától ez volt az első film, amit megnéztem (ő sem volt rossz, egész szép csaj), Péterfy Bori viszont brutálisan szexi és izgató volt (így, majdnem 50 évesen). Külön tetszett a rengeteg híres(ebb) színész egy-egy mellékszerep vagy csak cameo erejéig: például Ónodi Eszter, Mucsi Zoltán, Andrádi Zsanett (énekesnő), Elek Ferenc, Szabó Erika (Barátok közt), Tenki Réka, Kakasy Dóra (Barátok közt), Kocsis Pál (Barátok közt), Karácsonyi Zoltán, stb.
A különböző szexjelenetek jók voltak, és szerintem eleget mutattak belőlük. A zenék szintén kifejezetten jók, illenek az adott jelenetekhez.
Alkalomadtán jó nézni magyar filmeket is, főleg, ha jókra akad rá az ember; és azért van belőlük jó néhány.
8/10
8/10
AyyLmao 2020 febr. 23. - 10:04:07 8/10 Előzmény nabukodonozor
Perverz = minden ami nabukodonozornak nem tetszik
nabukodonozor 2020 jan. 25. - 10:49:00 Előzmény Ronaldo
Mindhárom van benne. Felesleges hosszú snittek, ahogy lebeg a főszereplő a vizen keresztet formálva a kezeivel szerintem elég művészieskedésnek. A swinger klub, az édeshármas és a prosztatamasszázs szerintem kimeríti a perverz szót. Trendiskedés meg az egész téma keresztezve felesleges hosszú szép snittekkel, trendi gépzene mellett. Egyébként nem lenne rossz film, ha levonta volna a végén a logikus konklúziót. A szülőknek volt igazuk mindenben, a többi szereplő mind tahó, antipatikus barom volt.
8/10
Ronaldo 2020 jan. 24. - 14:09:48 8/10 Előzmény ligetiz51
"Művészi"... sírok XDDD. Annyira le akartad hordani a filmet, hogy sikerült csupa olyan szót összeszedned, aminek köze nincs ehhez a filmhez. Mert nincs ebben a filmben semmi perverz, trendiskedés meg művészieskedés. Ellenben valós problémákat feszegető, teljesen szögegyenes (jó értelemben) film. Soha rosszabbat.
7/10
knapp1975@freemail.hu 2020 jan. 09. - 22:23:22 7/10 Előzmény sizu

A kedvenc sorozatszínészeikkel futottak össze külföldön, akik nyitottnak tűntek a gruppenre.

darkbull 2020 jan. 07. - 10:36:46
Nem volt olyan rossz, mint vártam, egynek elment. Valóban többet lehetett volna kihozni belőle, egy lentebbi véleménnyel ellentétben szerintem pont nem lett elég oldalról bemutatva a kérdés. Nálam a legnagyobb hibája a főszereplő csaj, nagyon ellenszenves az elejétől kezdve, 10-15 perc uán nem értettem, miért nem hagyja már ott Kovács Lehel karaktere, egy orvos százszor jobbat talál, persze akkor nem lett volna film. Egy jobb főszereplőnővel és pár sallang megcsiszolásával kiváló film lett volna.
8/10
csmya 2020 jan. 01. - 17:39:27 8/10
Határozottan egy középkategóriás film,
sokszor vicces jelenetekkel fűszerezve,ami miatt a film összhangja jónak tűnik.
Én a film témájával egyáltalán nem értek egyet és nem hiszem hogy egy ellaposodott kapcsolat megmentéséhez a nyitott párkapcsolat lenne a megoldás.
De összességében egy esti mozizáshoz megfelelő. :)
8/10
csontmaci 2019 dec. 29. - 22:17:43 8/10
Az első felében-kétharmadában kedves, a folytatásban már valamivel komolyabb tömör bevezetés a témába. Bővebb időkeretben talán még több érzés, érzelem bemutatása belefért volna, ami szerintem az egész lényege lenne. Főleg az hiányzott nagyon, hogy a jó volt, igen-nem szintnél sokkal mélyebben és hosszabban nem beszélték meg sem a közös, sem a külön élményeiket, pedig Péterfy Bori karaktere (és ő maga is bizonyára) ezt ki is mondja a szövegében, még ha nem is hangsúlyosan. Kár, hogy a sztorit pont ott kellett elvágni, ahol. Volna itt még megmutatni való ebből a világból. Egy második rész esetleg?? De azért annak is örülök, amit kaptam: egy kellemes, szórakoztató másfél órát rendes színvonalon.
10/10
Leslie67 2019 dec. 17. - 14:40:28 10/10
Mondanivalója miatt, hibái ellenére nem csak nekünk, másoknak is tetszett! Ajánlott!!!
8/10
Gaddemon 2019 dec. 15. - 23:06:21 8/10
Hú, nekem nagyon tetszett. Csomót röhögtem, közben meg komoly, majdnem mindenkit érintő témákat feszegetett, több oldalról is megmutatva. Kifejezetten üdítő színfolt a magyar filmek között.
1/10
ligetiz51 2019 dec. 06. - 23:27:16 1/10
Trendi a perverzitás, másság "művészi mázzal megmagyarázva". Nagypál Orsi jó alany az ilyen alkotásokra. Van akiknek bejön, de normális emberek, filmnézők többségének -szerintem -nem jó film semmilyen szempontból. A filmszereplők egy része is ellenszenves. Vannak fényévekkel jobb és értékesebb magyar filmek ill. TV-filmek.
7/10
Rojita 2019 dec. 05. - 00:20:05 7/10
Amiről nem tudunk, nem fáj. Az őszinteség, a mindent elmondás - önmarcangoló. Melyik a jobb?
Lehet a szex édes hármasban, de csak akkor, ha benne 2 lány van és nem 2 ffi.
Lehet egy kapcsolat nyitott, de az első lépést a nő nem teheti meg.
Sokszor hallott sztereotípiák.
Úgy érzem a film egy tükröt tart a hazai konzervatív társaskapcsolatok elé. Jó téma, de lehetett volna még bővíteni. Jó a két fsz, (Kovács Lehelnek tényleg ez az első főszerepe?) Tetszett a sok fiatal mellékszereplő is. (Vicces volt Molnár Gusztáv 2 perces házasságkötési jelenete). Tetszett a film nem szokványos befejezése is.
Zömében viccesek a párbeszédek, de azért ez nem egy felhőtlen vígjáték. Mindenképpen ajánlom megnézni, szórakoztató és aztán megvitatásra érdemes film.
Összes hozzászólás