Nyolc tanú

Bakancslistához adom
Vantage Point
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 90 perc, 2008

Értékelés:

527 szavazatból
Szerinted?

Spanyolországba utazik az amerikai elnök, hogy a terrorizmus elleni harcról tárgyaljon. A nagygyűlésen megsebesíti egy orvlövész. A rendőrség lezárja a várost és a titkos ügynökök a merénylő után vetik magukat, el kell fogni az illetőt, mielőtt újra lecsapna. Barnes és Taylor ügynök nehéz helyzetben van, egy tűt kell megtalálniuk a szénakazalban. Megpróbálnak eligazodni a szemtanúk ellentmondó vallomásai között. Mindenki mást látott és senki sem mond igazat. Az ügynökök az eseményről készült híradó- és amatőr felvételeket is átnézik, hátha észrevesznek valamit.
Bemutató dátuma: 2008. április 10. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
sexykex 2022 febr. 28. - 22:00:13 7/10
Az egy másik film – mondta a másik énem.


- Melyik másik? – kérdeztem meglepetten.
- Az, amikor ülnek az utcán egy asztalnál: a rendőrfőnök, a polgármester, meg egy akárki és a zsarulány fiúja épp egy merényletet.
- Nem pajti az a film ez, mert majd minden szögből újra, meg újra...
- Nem, nem! Itt csak a kockás feka forgolódik és itt is újra, meg újra, de itt látod, hogy bedobja a bombát, ott viszont magára kötötte.
- A kockásfülű, az egy nyúl! De, ez nem kockásfülű, inkább kockásinges és feka. Lehet, hogy a nyúl is feka volt, de nem volt kamerája csak kockás füle. És volt két fülenincs nyúl is!
- Akkor ezt még nem láttad, ezt a Nyolc tanút?
- De, láttam, csak a múltkor még más volt a címe.
- Azért volt más a címe, mert az egy másik film.
- Nem, nem! Tudom, hogy a végén megmentik. Az a szigorú képű, aki egyszer már bekapta a legyet és ott sem kéne lennie. Lehet, hogy ő is a rendőrfőnök haverja.


Te hülye vagy öcsém – mondta a másik énem – neked nem volna szabad filmeket nézni!
8/10
Crashdown 2022 febr. 15. - 22:59:33 8/10
Nekem tetszett a film a maga hibáival együtt is. Vannak hiányosságok, van ami nem került eléggé kidolgazásra, részben biztos az időkeret miatt is, ehhez túl sok volt a szereplő, és ahhoz képest egyes részek összecsapottak. Ettől függetlenül szerintem jó film, ügyesen összehozták a jelenetek és a helyszínek váltását.
8/10
Gajho Dhar 2022 jan. 09. - 22:22:31 8/10
A téma fikció, de az nem lett volna baj. A sztori részletei kidolgozatlanok, hiteltelenek, ez viszont baj. Izgalmasnak izgalmas, na de minek? (SW jó, de ő csak néhány percet kapott.) 8/10
4/10
vargama 2021 máj. 08. - 18:37:49 4/10
A cím alapján azt gondolnánk, hogy ha van nyolc tanú, akkor számíthatunk némi nyomozásra. De itt arról szó sincs. Csak esztelen, ütközésekkel teli száguldás, emberek szakadatlan rohanása, idegesítő, szaggatott kameramozgásokkal kísérve.
Sok szálon fut a film, de a szereplők kapcsolata nem tisztázott. A végén hiányérzettel álltam fel a székből. Igaz, kelt némi feszültséget, de az a típusú film, amit utána rögtön elfelejtünk. És ez így van rendjén. (ennek én örülök, csak az időt sajnálom) A műfaj igényesebb kedvelőinek nem ajánlom.
5/10
vighi74@gmail.com 2021 ápr. 18. - 21:22:59 5/10
Két kérdés maradt bennem a megnézése után. 1. Miért is rabolták el az elnököt? 2. Hogyan lehet az, hosszú perceket száguldoztak több útvonalon, más-más sebességgel, aztán egyidőben értek oda azokkal, akik szintén más-más sebességgel futottak. Gondolom itt a kislányra, az anyjára, a kamerás srácra és a fehér inges rendőrre. Nekem ez meghaladta a tűrő képességemet.
georgbob 2021 ápr. 18. - 20:08:11
Jenő bá. Nézze a vidám vasárnapot.
sawyerx 2021 febr. 09. - 11:39:42 Előzmény Jenõ bácsi
Akkor nem ártana tájékozódni az adott film tartalmáról, mielőtt belekezd az ember.
Ha nem akarok szexista vígjátékot nézni, nem kezdek bele az Amerikai pitébe, ilyen egyszerű.
Nem ma láttam a filmet, lehet, hogy felfrissítem egyik nap az emlékeimet, de az megvan, hogy egy erős 7-8-as pontozású akciófilm, remek színészekkel, remek cselekményvezetéssel.
1 pontot adni erre a filmre szánalmas hozzáállás, főleg, mert véletlenül "műfajt tetszett téveszteni".
A merénylet és a robbantás egyébként is csak az alapja, amire épül a cselekmény, ergo nem öncélú erőszak, de elárulom, hogy az akciófilmekben általában lövöldöznek, sőt, még robbantgatnak is.

Én azt tartom mélységesen felháborítónak, hogy a Columbóban is mindig meghal valaki, ráadásul a nyomozó mindig az ajtóból fordul vissza, hogy feltegyen még egy kérdést!!4!!!négy!!! Az igazi nyomozók, akik igazi holttesteket látnak, biztosan nem örülnének neki... Ez kell mai embereknek????kérdőlyel???
7/10
offtopic
Midnight67 2021 febr. 08. - 18:59:57 7/10 Előzmény Jenõ bácsi
Kedves Jenő bácsi!
Nem vagyok fiatal a magam 53 évével, tehát nem arról van szó, hogy a korom miatt ilyen filmekre lenne szükségem. Szívesen nézek régi, akár 60-70-80-as években készült filmeket, ha jók.
Én a filmeket általában a maguk kategóriájában értékelem, nem pedig az alapján, hogy a történet mennyire felháborító vagy épp felemelő. Igyekszem minden kategóriából szemezgetni, én sem szeretem a háborút és erőszakot, de attól még egy profin elkészített ilyen jellegű filmet is tudok 8-10 pontra értékelni (pl. Schindler listája, A szakasz, Apokalipszis most). Az más kérdés, hogy a filmben történtekkel nagyon nem vagyok kibékülve. De hangsúlyozom, az elkészült filmet véleményezem, nem a benne történteket.
"Amikor bezzeg a közelünkben történik ilyesmi, akkor azért nem annyira tetszik" -Nos, erre is van példa, speciel a Savior - A megmentő c. filmben történt események nem messze történtek tőlünk, és még csak nem is könnyen emészthetők, sőt.. De hatást gyakorolt rám, elborzasztott, elgondolkodtatott napokra és én ezt pozitívan értékelem, mint elkészült filmet, hiszen nagy része nem fikció, hanem a szomorú valóság egy részlete. És nem baj, ha ezeket látjuk, meglátjuk, jobb, mint homokba dugni a fejünket és nem venni tudomást arról, hogy ezek megtörténhettek.
Azok a filmek jók, amik a képernyőhöz szegeznek, nehéz utánuk megszólalni és emlékszünk rá akár évek múlva is. Ez lehet dráma vagy romantikus film, akár vígjáték, mindegy.
Tény, hogy a Nyolc tanú nem kimondottan maradandó alkotás és igaza van abban, hogy hiányzott a tanúk megszólaltatása. De valamiért a címet meglátva emlékeztem rá több, mint két év távlatából, tehát számomra volt értelme megnézni. Ellentétben rengeteg olyan "műalkotással", amiben semmi felháborító nem történik és már másnap sem emlékszem rájuk. Mert azok számomra nem jók, de attól még sokaknak lehet akár a kedvence.
A Szerb filmnek is vannak rajongói és a slasher horrorfilmeknek is, még Az emberi százlábú is van, akinek tetszik (én nem vagyok köztük)...
Én meg nem szeretem az Avatart, a Gyűrűk urát, Harry Pottert, és még sorolhatnám a felkapott vagy kimondottan kultfilmeket, pláne minél jobban elrugaszkodnak a valóságtól.
De ez mind nem baj, hiszen nem vagyunk egyformák, és így kerek a világ. Milyen unalmas lenne, ha mindenkinek ugyanaz, ugyanúgy tetszene vagy nem tetszene.
Ui: Szerettem anno a Columbot vagy a Derricket, sőt, a Sandokant is.:):)
Ajánlanék találomra egy filmet a sok száz kedvencem közül, gyanítom, hogy tetszeni fog, de ha mégsem, az sem baj: Straight Story.
https://port.hu/adatlap/film/tv/straight-story-az-igaz-tortenet-the-straight-story/movie-8539
Szép estét!
3/10
Tereplovas 2021 febr. 08. - 18:14:43 3/10
Kb. 15 perc után kikapcsoltam, mert az egész film: a forgatókönyv, a rendezés, stb. valami iszonyú gagyi. Ha a "Mókus őrs" védené az elnököt, és nem a Titkosszolgálat, még akkor se történhetne meg ennek az egésznek az 1 százaléka sem. Hogy mitől lett ez itt 8 pontos film???
1/10
Jenõ bácsi 2021 febr. 08. - 13:01:42 1/10 Előzmény Midnight67
Kedves Midnight67!

Valóban, nem nézek háborús filmeket. Az erőszakot sem szeretem. A film címe félrevezető volt, azért néztem végig, vártam a 8 tanú 8 féle vallomását. Előtte való napon a Digi Life csatornán megnéztem az Én Madridom című filmet. Itt meginterjúvoltak egy hölgyet, aki gyermekként volt áldozata egy a filmben látotthoz hasonló robbantásnak, és mindkét lábát elvesztette. Neki gondolom nem tetszene a film. Szomorú, hogy ilyen sok embernek tetszik az értelmetlen erőszak és kegyetlenség. Amikor bezzeg a közelünkben történik ilyesmi, akkor azért nem annyira tetszik. De maga fiatal ember, biztosan ez a trend mostanában. 40 éve végigizgultuk a Columbot vagy a Derricket, ahol azért ilyenek nem voltak - cca 100 halott - és mégis izgalmas volt. Valóban ez kell egy mai fiatalnak? Elég baj.
7/10
offtopic
Midnight67 2021 febr. 05. - 14:54:12 7/10 Előzmény Jenõ bácsi
Jenő bácsi gondolom, háborús filmeket sem nézett soha. Pedig nagy részük megtörtént eseményeket dolgoz fel, és nem éppen "gyomorkímélő" módon. Horrorfilmeket már meg sem említem, azok nagy része csupán fikció, de gondolom, az ilyeneket már a kategória alapján leírja és bele sem kukkant.
Akciófilmet és híradót se nézzen, ha jót akar magának..
Megjegyzem, ez a film kb. 1000 embernek tetszett (már akik értékelték egy másik fórumon), úgyhogy el lehet kezdeni megszervezni a csúcstalálkozót. :)
Hannawald1 2021 febr. 04. - 09:33:03
Szerintem ebben a filmben a spanyol kislány féle szál a legérdekesebb, hogy egy gyermek, hogyan élte át ezt a borzalmat. Amikor a férfi megmenti és átadja az édesanyjának az a legmeghatóbb, de ugyanakkor legfelemelőbb pillanat. Nagyon aranyos a kislány, ahogy megbízik a férfiban, de ott van benne a félelem is. Teljesen természetes emberi reakciók. Nem találja a helyét a gyermek amikor az úthoz rohan és száguldoznak az autók. Nagyon örültem, hogy megmenekült!
10/10
NHzsolt 2021 febr. 03. - 22:27:08 10/10
Jó az ötlet és jó maga a film is. El kell engednie magát annak, aki élvezni akarja és hagyja, hogy a történések sodorják magukkal.
Ha valaki a hibákat keresi, fog találni, mint bármelyik filmben, de először a saját életében kellene körbe néznie, az miért olyan, hogy nem tud az élményre koncentrálni.
Nekem tetszett a film.
1/10
Jenõ bácsi 2021 febr. 03. - 22:22:12 1/10
73 évesen szeretnék találkozni olyan emberekkel, akiknek ez tetszett. Tehát többszáz ember kegyetlen legyilkolása, a gonoszság, az erőszak, vér mindenhol. Mi okoz ebben örömet? Az én időmben azért néztünk filmet, hogy szórakozzunk. Ide jutott a világ? Rengeteg ember talált élvezetet abban, hogy végignézte emberek lemészárlását. Ha ez mellettük történik akkor is élvezettel nézik végig? Miért jó a gonoszságnak örülni?
Bau17 2021 jan. 22. - 07:18:18 Előzmény Pampapuli3
mekkora vicc vagy.
ez egy jó film.
"Ugyanazok az autók észrevehetően többször szerepelnek" naná. több szemszögből kerül ugyanaz az akció megvilágítva. úgy ne kezdj el szórakoztató filmet nézni, hogy egy az egyben leképezed a valóságra, illetve a hibákat keresed. rossz játék? dennis, forest fox, sigourney a legjobbak közé tartozik....
10/10
end33 2019 aug. 25. - 22:11:39 10/10
Meggyőződésem, ha valaki hivatalból nem filmkritikával foglakozik, akkor inkább próbálja meg élvezni. Nekem gyorsan elmúlt az a 90 perc. - : ) - Végül is, ezeket a filmeket kemény munkával a szórakoztatásunkra gyártják. Nagyon sokan dolgoznak ezért. - Vannak hibák, következetlenségek, logikát nélkülöző megoldások? Hát persze, egy ennyi embert mozgató projektnél. De ha az életben mindenben csak a hibát keresnénk..? - Profi, jól megcsinált szórakoztató film. Nekem ott van a legjobb "ügynök-akció" mozik között. (Igaz én kifejezetten szeretem Dennis játékát.)
2/10
gregga 2019 márc. 02. - 01:13:38 2/10 Előzmény Pampapuli3
„Hol vannak a negatív hozzászóások?”
Pl. az imdb-n. Szerencsére némelyik elég intelligens módon tárja fel a film hibáit.
10/10
Péterrrrrr 2019 febr. 27. - 14:08:50 10/10
Nagyon jó film.
7/10
Midnight67 2018 nov. 17. - 18:08:11 7/10
Ez egy érdekes film volt, egyedi történet-felépítéssel.
Az elején azt hittem, a műsorvisszatekintő funkció szórakozik (szokás szerint..), hogy ugyanazt a jelenetet látom már harmadszor..
Aztán csak ott ragadtam a képernyő előtt és meg is világosodtam..:)
Jó film, nem a szokásos tucat-akció, egyszer mindenképp érdemes megnézni.
9/10
Cisco 2018 nov. 16. - 23:34:57 9/10 Előzmény Pampapuli3
Ezért igazán kár volt regisztrálnod, b@kker!
Ennyi hülyeséget összehordani egy kimondottan jó filmről és közben a negatív hozzászólásokat keresni. :)
Vajon hol lehetnek? :D
Összes hozzászólás