Nyolcadik oldal

Bakancslistához adom
Page Eight
angol filmdráma, 99 perc, 2011

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?

Johnny Worricker hosszú ideje szolgál tisztként az angol titkosszolgálatnál, a MI5-nél. Amikor a főnöke és barátja, Benedict Baron váratlanul meghal, hátrahagy egy megmagyarázhatatlan aktát, amely a szervezet stabilitását veszélyezteti. Eközben Johnny látszólag véletlenül összejön a feltűnő szomszédjával, a politikai aktivista Nancy Pierpannal, mindez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Johnny arra kényszerül, hogy a munkáját, majd a személyazonosságát feladva megpróbálja kideríteni az igazságot.

Stáblista:

Szereplők

Johnny Worricker
Nancy Pierpan
Alec Beasley
Benedict Baron
Jill Tankard
Ralph Wilson
Anthea Catcheside
Rollo Maverley
Julianne Worricker
Emma Baron

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Eszter.Sz 2020 dec. 13. - 20:47:53 3/10
Óriási csalódás volt számomra ez a film. Elolvasva jónak tűnt a történet, a színészgárda fantasztikus.... aztán a megvalósítás..... pffff. Egyszerűen nem állt össze az egész. Minden tiszteletem Bill Nighynak, de joviális, régivágású, talpig becsületes bácsikák az MI5-nál.... Aztán az a szürreális szerelmi (?!) szál.... Nem is tudom. Minden hiteltelen volt. Nem lett volna ezzel a lassan botorkáló tempóval baj, ha nem hírszerzős, titkosszolgálatos témában szerettek volna feltétlenül történetet mesélni, hanem mondjuk valami kellemes kis angol dráma lett volna. De ehhez a műfajhoz egyszerűen kell(ene) a feszültség, a szoros tempó, az hogy magával ragadjon.
8/10
doktormacko1 2017 aug. 25. - 23:07:54 8/10
8 / 10 Tetszett a film.
anegytech 2017 aug. 19. - 20:36:47 Előzmény biffco
A film alapvetõen mûvészeti ág, mûvészetben pedig nincs olyan, hogy igazság :). Az már régen rossz, ha akármilyen mûvészeti produktumra ráhúzható egyfajta igazság. És nyilván vannak olyan filmek, amire nem mondanám azt, hogy mûvészet, de mégiscsak az, még a legrosszabb zs kategóriás film is. Persze vannak jó és rossz filmek, vannak jobb és rosszabb minõségûek. Én is rámondom egyes filmekre, hogy semmit nem ér, de más pedig lehet, hogy halálra röhögi magát rajta. Ha komolyabb kritikusokat olvasol, õk sem igazságról, hanem a véleményükrõl írnak, ami a filmhez hasonlóan vagy tetszik valakinek vagy nem.
biffco 2017 aug. 03. - 20:43:18
a kinek mi tetszik az vélemény, van a kinek a kevésbé szinvonalas is jo, meg van aki mindent leszarozik. de ettöl független van az igazság, amit valaki vagy észrevesz, vagy nem (természetesen van aki azt hiszi látja miközben mégse és vica versa:))

általánosságban muszáj hogy valaki bátorságot vegyen kijelenteni dolgokat, és nem csak véleményezzen (annak tudatában hogy õ látja az igazságot:) ha ez nem lenne az õskorban élnénk még mindig. ez olyan mint a szerelem, csak te tudod hogy mi a helyzet, mindenki más vagy elhiszi neked vagy kétségbe vonja, és bizonyitani nem fogod tudni (csak ha egzakt tudományrol van szo)
10/10
John Falcon 2017 aug. 03. - 12:13:39 10/10 Előzmény Jenõ bácsi
Nagy bátorság (vagy önhittség) kell ahhoz, hogy egy filmrõl (vagy bármi másról) ítéletet hirdessünk nyilvánosan, és kijelentsük, hogy ez jó (szép, okos, stb.), az meg nem.
Talán helyesebb lenne csak annyi, hogy nekem tetszett, vagy nem tetszett. És persze fel lehet sorolni az érveket, hogy miért...
1/10
Jenõ bácsi 2017 jún. 15. - 07:36:20 1/10
Sajnos a film nem jó, és a színészek is rosszak benne. Nem szól semmirõl, vontatott, a fõhõs rezzenéstelen pókerarccal végzi a munkáját. (nem játszik, pedig a színészek játszani szoktak) Megszoktuk már, hogy ha valamit nem tartunk jónak, akkor azt a kifogást keressük, hogy biztosan nem értjük. De van olyan, amikor a film egyszerûen rossz. Most ez történt.
8/10
InteriorLulu 2017 jan. 27. - 11:22:56 8/10
Inkább talán politikai thriller mint dráma, de ne számítsunk akciókra, autós üldözésekre, ilyesmikre; sokkal inkább maga a konspiráció a lényeg. Ennek ellenére izgalmas film, nem kiszámítható cselekményvezetéssel. A (2011-es) brit aktuálpolitika, azon belül is a nagy szövetséges USA-hoz való ellentmondásos viszony áll a középpontban.
Az alakítások egytõl-egyig nagyon jók; engem a fõhõssel rendszeres kapcsolatban álló újságírót alakító Ewen Bremner játéka lepett meg igazán: a Trainspotting Spudjából nem néztem volna ki, hogy valójában ennyire jó színész.
8/10 szerintem.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu