Nyomasztó múlt

Bakancslistához adom
Capturing Mary
angol filmdráma, 2007

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Mary Gilbert visszatér a régi, egykoron fényűző kastélyba. A gondnok Joe Dix üdvözli a szunnyadó házban és rábeszéli, hogy ossza meg az emlékeit vele. A kastély folyosóin kóborolva az idős asszonyban felidéződnek az ötvenes évek, amikor fiatal lányként részt vett az itt rendezett estélyeken. Elmeséli Joe-nak, milyen volt akkoriban a társasági élet, eszébe jutnak a pártokkal és a kulturális elittel kapcsolatos emlékek. Ekkor találkozott egy idegennel, a ravasz és gonosz Greville White-tal, és ez a találkozás az egész életét örökre meghatározta. A múlt felidézése nem mindig boldog, nosztalgikus utazás.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Spoiler-Killer 2011 márc. 31. - 14:00:34
Mindig felháborodok, hogy ha valaki olyat ír egy filmrõl, hogy nem szól semmirõl, mert minden film szól valamirõl.
Eddig ezt hittem.
De ez a film TÉNYLEG nem szól semmirõl!
Egyedüli érték David "Little Britain-Angolkák" Williams játéka.
Vad 2011 márc. 15. - 14:34:04
Aki azt irta, hogy nem szolt semmirol, annak a sajat elete is ennyit er?

A film helyzetek es dontesek sorozata, majd azok kovetkezmenyeit fejtegeto tortenet. En elveztem, fokepp azt, hogy a gondnok is elvezte. Ugyanigy elveztem a nagyszuleim elbeszeleseit a multjukrol, olyan vilagrol es emberekrol, akik nem az en idomben eltek es nem a jelen problemakkal kuzdottek.

Ahhoz meg mar en is eleg idos vagyok, hogy egy-egy gyermekkori helyszin, micsoda nosztalgikus utazasra tud vinni, ahol mindig elojon a "mi lett volna ha" kerdes is, na de az elet jatekaban, erre nincs lehetoseg.

Szamomra meg az-az igazan erdekes, hogy van valamiben kapcsolat eme film es masik ketto kozott, elso korben en hatast dobtam a gondnoktol, elotte nem tudtam ugyanis errol. Akit erdekelt, nezze meg a masik kettot is:
- Joe's Palace (2007)- Titkok haza
es
- A Real Summer (2007)
10/10
majomster 2010 okt. 05. - 12:29:50 10/10
Szerintem nagyon jó film! Elõször néztem, hogy mirõl is szólhat, de rájöttem, hogy nem is ez a lényeg, mert valóban nincs nagy története. Mondani valója van !!! és nagyon is igaz!
10/10 - részemrõl
punpun 2010 szept. 17. - 10:08:11 Előzmény intellectuel
intellectuel!

Ahhoz képest, hogy nem is nézted végig, számomra teljesen megfejtetted a történetet, pedig én végig néztem. Talán ott lehetett a baj, hogy leragadtam annál, hogy nem szól semmirõl és nem is gondolkodtam rajta tovább. Köszönöm a hozzá szólásodat.
intellectuel 2010 aug. 01. - 22:05:31 Előzmény regetonio
Szernencsére csak helyenként néztem bele, mert nagyon nyomasztó film volt.

A fõhõsnõ egy tehetséges író, de annál inkább difis az életvezetése: mivel folyton iszik és a házimunkát is hanyagolja valamint nem jól ossza be a házipénztárat, ezért a nívósabb élet felé törekvõ karrierje elején járó festõ férje dobja. Élete vége felé egyre nyomasztja annak az elszalasztott lehetõsége, hogy megmaradhatott volna a fényûzõ elit köreiben, ha megfelelõ kapcsolatokat ápolt volna velük.

Egy másik értelmezése, hogy mivel amikor már élete alkonyatánál is a fiatal joe dixet látja, ezért az affér csak egy meg nem történt látomás, és ugymond a gazdag fényûzõen megöregedõ egykoronvágyott álmai életét szimbolizálja.

Magyarúl elpazarólta az gész életét, pedig tehetséges volt, vagy legalábbis azt hitte. Az egész film ezen kesergésrõl szól.
1/10
toshiba321 2010 júl. 30. - 18:48:30 1/10
ennek a filmnek volt értelme? nálam 10/1
punpun 2010 júl. 28. - 09:30:08 Előzmény regetonio
Szerintem sem szólt semmirõl, bár én is kiváncsi lennék, hogy csak én nem fedeztem fel a "történet" lényegét...????
regetonio 2010 júl. 15. - 21:43:31
hát én nem értettem ezt a filmet(de tetszett)miröl is szolt?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu