Nyugdíjas szélhámos

Bakancslistához adom
Il signore della truffa
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz vígjáték, 100 perc, 2010

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Federico régi motoros csaló és megrögzött hazudozó, aki adott alkalomhoz illően mesterien váltogatja a különböző személyazonosságokat. Ezúttal azonban fondorlatait jó célra kell használna: szomszédjai ugyanis hozzá fordulnak segítségért, amikor kiderül, hogy átverés áldozatai lettek és most tetemes tartozás kifizetésére lettek felszólítva. A múlt kísérteteivel megküzdve Federico bejáratott trükkjeivel száll szembe a szélhámosokkal.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Federico Sinacori / Nicola Persico
Toto Esposito
Geometra Garesio
Marinella Mazzola
Narcis De Carreras-Roques
Florenza Marino

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
jani-wan 2017 dec. 02. - 15:13:16 Előzmény Nico71
Köszi az ajánlást, tényleg szórakoztató.
Széles Ágnes 2017 nov. 30. - 05:58:25
Gigi Proietti a Rocca parancsnokban!! https://www.youtube.com/watch?v=_lmt-9m2cOA
Széles Ágnes 2017 nov. 30. - 05:49:15
Gigi Proietti volt a fõszereplõje a Rocca parancsnok c. nagysikerû sorozatnak!!
10/10
Nico71 2016 máj. 11. - 10:23:43 10/10
Kellemes szórakozást kínáló film.
Amikor odakint túl meleg nyári nap van és szeretnénk kicsit elbújni a hûvös szobában, vagy épp a zord hideg havas vagy esõs idõ elõl keresnénk egy kis felüdülést. Mikor szeretnénk lefoglalni agyunkat, ám nem vágyunk nagy drámákra, sem hangos akciófilmekre, egyszerûen kikapcsolódni kívánunk, ez a film tökéletes választás.
Készítsük be egy kis rágni és öblíteni valót: sajtot, szõlõt, olívát, kekszet, egy könnyed Cserszegi Fûszeres bort a Mártából. Mivel hosszú a film mindkét részét végignézni egy ütemben, igény esetén a második felvonás elõtt tegyünk a sütõbe egy ízletes farkassügért portugál módra krumpliágyon, mely fél óra elteltével pompás társaság lesz a könnyed filmhez.
(nekem elhihetik, isteni finom)

A film többnyire belsõ térben játszódik, sajnos, pedig egy hihetetlenül szép mediterrán, tóparti városkában forgatták. A második részben ebbõl már többet láthatunk szerencsére. A színészek bájosak, jól hozzák a szerepüket, mindegyikben van valami plusz, amit elvárunk egy jó mozitól. Nem érzi a nézõ, hogy bármelyikül mellékszereplõ lenne. A rendezõnek ezért én odaítélnék egy piros pontot, hiszen a legtöbb (fõleg amerikai) filmben erre nem figyelnek.
A fõszereplõ, Gigi Proietti leveszi a nézõt a lábáról. Eddig nem láttam egy filmjét sem, de egyértelmûen bánom ezt a mulasztást. A szerethetõ szélhámost kizárólag a legnagyobb színészek képesek lejátszani. Proietti evvel olyanok közé sorolható immár, mint Jean-Paul Belmondo, Alain Delon, Sinkovits Imre, Darvas Iván, James Belushi, Dan Aykroyd, Chevy Chase, és sorolhatnám. A különbség csupán a hírnév nagysága, ismertsége.
offtopic
adamnagysweetmovie 2016 jan. 08. - 21:14:52
Nyugdíjas és/vagy szélhámos barátaim, hogy tetszett?