Nyugodjanak békében!

Bakancslistához adom
Requiescant
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-német western, 102 perc, 1967

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Egy déli földbirtokos, George Ferguson parancsára emberei lemészárolják azokat a félrevezetett parasztokat, akiknek a földjére Ferguson rá akarja tenni a kezét. A vérontást csak egy kisfiú éli túl, akit egy vándor prédikátor családja vesz pártfogásába. A fiú felserdülvén istenadta tehetséget árul el a fegyverforgatás terén, és amikor fogadott húga, Princy elszökik egy mutatványos társulattal, megesküszik, hogy utána megy és visszahozza. San Antonióban akad a lány nyomára, akit prostituáltként tartanak fogva Ferguson emberei. A fiú emlékei fokozatosan visszatérnek arról a végzetes napról és azokról, akik övéinek halálát okozták.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2015 márc. 21. - 19:35:27
Megnéztem, mert sosem hallottam errõl a filmrõl, de számomra elég nagy csalódás volt. Az alapötlet - a bosszú - sem különösebben egyedi, vontatottra is sikeredett, elég nehezen kötötte le a figyelmem. Belepakoltak sok klisét (kegyetlen ürge, aki zsoldosokkal veszi körül magát, és a kezében tartja az egész várost, a fõhõsnek vannak segítõi stb.), de érdeks volt pl. az a rész, amikor ittak, és a csaj kezében tartott gyertyatartóról lövöldözték le a gyertyákat. Egyébként viszont a figurák eléggé egysíkúak voltak (jó, nem egy Bergman-drámát vár az ember, de akkor is), még esetleg a fõgonosz alakjában láttam némi fantáziát. Ja és meglepõ volt Pasolinit színészkedni látni, de sajnos õ sem tudott túl sokat hozzátenni a filmhez. Akadt egy-két hiteltelen jelenet a produkcióban, pl. amikor az egyik pillanatban még részeg az illetõ, a másikban meg már teljesen józanul tud cselekedni. A befejezés is kicsit nyomira sikerült szerintem,

SPOILERFÉLE

a gonosz kovbojokat lelõhetnék a géppuskával, ehelyett hagyják elmenni õket, ez elég logikátlan lépés volt, úgy gondolom.

SPOILER OFF

Amúgy a vége felé eléggé erõltetettnek tûntek a párbeszédek, amikor az igazságról, a harcról, a vallásról stb. volt szó, meglehetõsen szájbarágósan adagolták a kedves nézõnek a gondolatokat. Szó, ami szó, láttam már ennél jobb filmeket is, többé-kevésbé tisztes iparosmunka, középszerû, egyszer kíváncsiságból megnézhetõ. Ennél azért jobbra számítottam, de legalább ezt is láthattam.
olahmiki1959 2015 márc. 18. - 00:23:57
Erre kíváncsi vagyok, életemben nem hallottam errõl a filmrõl.
7/10
Dalmát 2015 márc. 01. - 22:54:06 7/10
Nagyon örülök, hogy a Duna tv leadja ezt a filmet. Valamikor jó 30 éve láttam, de néhány jelenete azóta is élénken él az emlékezetemben. Jó lesz újranézni.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu