Nyugtalan kísértetek (Az éjszaka világa - Elveszett lelkek)

Bakancslistához adom
Nightworld: Lost Souls
kanadai-luxemburgi thriller, 90 perc, 1998

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A Robinson család vidékre költözik, hogy autista lánya, Megan részt vehessen egy fejlesztőprogramban. A ház alagsorában rábukkannak egy Edison által összerakott szerkezetre, és egy szomszéd elmondása alapján arra következtetnek, hogy az előző tulajdonos annak segítségével próbált kapcsolatot teremteni halott feleségével. Rájönnek, hogy amikor a gépet bekapcsolják, autista lányuk szellemekkel kerül kapcsolatba. Egyfelől féltik őt, másfelől viszont a találkozások után rohamos fejlődésnek indulnak Megan képességei. Amikor elkezd alakokat festeni, úgy tűnik, a kísértetek valamilyen veszélyre akarják figyelmeztetni őket. A helyi seriff elmondja, hogy évekkel ezelőtt megöltek két gyereket a vidéken, ám nincs meggyőződve róla, hogy a valódi bűnöst zárták börtönbe. Ráadásul valaki a családot is elkezdi zaklatni.

Stáblista:

Szereplők

Victor Robinson
Sandra Robinson
Jesse Robinson
Megan Robinson

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
7szünyü 2008 okt. 01. - 06:15:23 3/10
Ebbõl a sztoriból ennél lényegesen jobb filmet lehetett/kellett volna csinálni. Olyan, mintha nem lenne rendesen összerakva; ráadásul önmagát spoilerezi. 3/10
(Mr. Bukowski is sikeresen leküzdötte magát a B kategóriába... :-|)
7/10
beatrix555 2008 okt. 01. - 05:56:26 7/10
A film inkább kriminek tekinthetõ. A szellemek egyáltalán nem rémisztõek, s az alkotók célja sem az volt, hogy horrort készítsenek. Aki tehát a cím alapján erre számít, az csalódni fog. A film eredeti címe inkább találóbb lett volna a film története szempontjából (Elveszett lelkek). Mindamellett viszonylag jó a film. Bár mint említettem senki se "rémísztgetõ" filmre számítson a cím alapján, talán még igazi thillernek sem nevezhetném, inkább egy érdekes kriminek, egy viszonylag izgalamas és talán fordulatos kriminek, mely történetben van "szellemekkel" kapcsolatos szál is. Úgy erõs 7/10.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu