Nyúl Péter és barátai

Bakancslistához adom
The World of Peter Rabbit and Friends
angol animációs sorozat, 25 perc, 1993

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Beatrix Potter klasszikus mesekönyve és rajzfigurái elevenednek meg játékfilmes animáción. Az írónő világhírű kis figurája, Nyúl Péter és barátainak története 80 millió példányban, 30 ország nyelvén jelent meg első kiadása óta. Az első kötetet, a Nyúl Péter meséit 1893-ban nyomtatták, csodálatos akvarell-illusztrációkkal, majd 1902-ben Frederick Warne több mint 22 eredeti Beatrix Potter-könyvet sokszorosított különleges nyomtatási eljárással. Ebből a könyvsorozatból készült egy nem mindennapi, művészi értéket teremtő animációs sorozat, melynek kerete játékfilmes eszközökkel készült, s a keretben megmozdulnak és életre kelnek Beatrix Potter szeretett és már majdnem feledésbe merült mesefigurái.

Nyúl Péter túlságosan kalandkedvelő és kíváncsi természetű ahhoz, hogy hallgasson édesanyjára és megfogadja intelmeit. Képtelen távol tartani magát Gregor úr kertjétől, melyben oly hívogatóan növekednek a finomabbnál finomabb zöldségek. Komoly próbatétel ellenállni a saláta, a retek, zöldbab csábításának.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
nikato 2021 máj. 10. - 16:41:12 10/10
Nagyon szerettem gyerekkoromban. :)
Vinogradov 2008 aug. 14. - 04:15:20
Gyermekkorom egyik legcsodálatosabb élménye...
Szavakba önthetetlen szépségû, a végtelenségbe szétáradó mese...
Nyulak és sünök házikabátban vendégelik megy egymást az angol etikett legmagasabb értelemben vett, szinte mûvészetként való mûvelése közepett...

Ez mind Beatrix Potter életmûve, és ez a gyönyörû rajzfilm, vagyis az, amit az én életemben jelentett...

S hogy mit még?

A "Miss Potter" c. életrajzi film topicjában található "rövid" hozzászólásomból az is kiderül...
10/10
vi_zi 2008 márc. 21. - 12:02:10 10/10
Csodálatos mese!!!!!!!!!