Ők tudják, mi a szerelem

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar romantikus dráma, 51 perc, 1985

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

1864, Lyon. Nagy a felfordulás, mert a város híres szülötte, a muzsikus király, Hektor Berlioz hangversenyt ad. A viharos sikerű hangverseny után az ősz mester éjjeli zenét ad ifjúkori nagy szerelmének, szíve királynőjének, Estellának, majd beállít a nagymama korú asszony otthonába, Estella kispolgári családja legnagyobb döbbenetére. Berlioz bevallja az asszonynak, hogy egész életében szerette, és érzelmei a mai napig sem halványultak el...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
gladiolus 2017 aug. 16. - 08:19:01
Én csak ezt a 85-ös változatot ismerem, de ez elég jó nekem. Fõként azért, mert ebben szerepel Schütz Ila és Haumann Péter. Ezt sajnos látni nemigen lehet, csak nagy kalózkodás árán találtam meg egy helyen. Egy másik, jóval gyengébb változat van fenn a youtube-on e két szereplõ tekintetében, de az nekem nem tetszett.

Ebben a változatban nagy nevek vannak, és természetesen Sinkovits és Haumann olyan tökéletes színvonalon játszanak, mint mindig, de a koronát mégis Schütz Ila teszi fel a végsõ katarzissal, és bennem hosszú évek során ez a végsõ momentum ragadt meg, és ez motivált arra, hogy még egyszer megnézzem. Nem nagy durranás az egész történet, de a végén az ember mégis felkapja a fejét.
Schütz Ilában mindig is annyira erõsen keveredett a komikum és a tragikum, de talán ez tette alkalmassá arra, hogy az egyik legkiválóbb magyar színésznõ legyen-és ebben a darabban ez nagyon szépen megmutatkozik.

Amikor az õ sajátosan érdes, számon kérõ hangján megkérdezi Haummantól a végén:

"Megfognád te értem a tüzes vasat? Megállítanád az idõt? Ennél te értem krokodilust?"
9/10
mérlegelõ 2011 jún. 06. - 00:01:29 9/10
:))) Nem sokszor örültem ennyire a PORT tévesztésének! (Merthogy a tv-mûsorban a '85-ös feldolgozást jelzik.)
dgz 2011 jún. 05. - 23:54:31
dgz 2011 jún. 05. - 23:51:29
Ahogy nézem, ez éppen az (2011. június 5) + Pécsi Sándor, Halász Judit...
9/10
mérlegelõ 2011 jún. 05. - 23:22:46 9/10
Egyszer leadhatnák azt a '60-as évek eleji - fekete-fehér - tv-filmváltozatot is, ahol ugyancsak Sinkovits I. és Tolnay K. a két fõszereplõ! Minden racionalitáson túli diadala a nagy mûvészetnek, pontosabban mûvésznek, ahogy a 30-pár éves Sinkovits alakítja a 60 fölött járó Berliozt!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu