Oké!

Bakancslistához adom
Okay
dán romantikus dráma, 93 perc, 2002

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Nete tipikus 21. századi nő: erős, független, döntéseiben megingathatatlan. Jól fizető állása van, határozottan irányítja családja - férje és gyermeke - életét. A fiatal nő tökéletes világa azonban egy csapásra összeomlani látszik, mikor özvegy édesapjáról kiderül, hogy halálos beteg és mindössze három hete van hátra. Nete a hír hallatán utasítja az idős férfit, hogy késlekedés nélkül költözzön hozzá. A végzetes diagnózist feldolgozni képtelen ember azonban nem hajlandó alávetni magát lánya akaratának. Netenek szembe kell nézni azzal, hogy hosszú idő után először nem minden úgy történik, ahogy szeretné.

A kritikusok az Okét a dán filmgyártás újabb kiemelkedő darabjának tartják. A főszerepet alakító Paprika Steent (Születésnap, Idióták) erőteljes alakításáért dicsérték világszerte.
Bemutató dátuma: 2004. március 11. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
bittermoon1992 2010 aug. 08. - 21:54:31 10/10
"Nete tipikus 21. századi nõ: erõs, független, döntéseiben megingathatatlan."

Látta vajon a filmet, aki az ajánlót írta?!

Nagyon emberi, finom humorral fûszerezett, remek film.
Newcastle United 2007 febr. 21. - 10:08:51
Ennek a sorozat keretében a Születésnap még nem ment. Egyébként a színmû készült a filmbõl.
fc.kenyér 2007 febr. 20. - 17:49:28 Előzmény Newcastle United
Nem tudod véletlenül, hogy a Születésnap lement-e már az m2-n? Mostanában láttam az Ünnep c. színmûvet és állítólag ebbõl készült a film vagy fordítva.
mollo888 2007 febr. 18. - 12:47:24
nekem is nagyon tetszett! igazán jó kis film.
Newcastle United 2007 febr. 17. - 12:54:06
Ez pontosan így van. A dán filmek nagyon népszerûek a hazájukban (is). A dánok többségét is jobban érdekli, mint a hollywoodi popcornmozik. Amikor Trier Birodalom sorozata ment a tévében a dán városokban szinte elnéptelenedtek az utcák.
Nos az Okay se kivétel, minden megvan benne, amiért a dán filmeket szeretjük.
blowup 2007 febr. 17. - 12:51:09
Különös, de míg néztem nekem is ez jutott eszembe, a magyar filmek miért oly erõlködõek-izzadságszagúak, ezek a dánok meg nem csinálnak semmi extrát, mégis leköt/nézhetõ, akárcsak a most vetített másik dán Testvéred feleségét... címû.
fc.kenyér 2007 febr. 16. - 18:31:15
Dán film, szép lassan ennyi is elég lesz a sikerhez.
Skandináv barátainknak anélkül sikerül tömegeket(és nem csak Koppenhágában) vonzaniuk a mozikba, hogy óriási dinoszauruszokat "generálnának", akik borzasztóan félelmesek és arra sincs szükségük, hogy elsüllyesszék azt a bizonyos óceánjárót a két hõsszerelmessel a fedélzeten. Ezek a fimek nem csöpögnek az érzelmektõl, nem direktek, nem tukmálnak ránk semmit, nem mondják meg mi a jó és a rossz, ezek a filmek nem nevettetnek, a nézõ mégis kuncog magában, másnap reggel pedig harsányan felröhög a munkahelyén!!! Pont ilyen film az Okey is!
...mi pedig rághatjuk idehaza a csak kekszet és a nagy semmit, mikor beülünk egy magyar-amerikai-amerikai-magyar filmre.