Olasz kísértet

Bakancslistához adom
Questi fantasmi
francia-olasz vígjáték, 92 perc, 1967

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Maria és Pasquale, az ifjú házaspár közös hajlékot keres a mézeshetek után. Maria hajdani pártfogójához, Don Alfredóhoz fordul segítségért. Az egyházfi nem titkolja régóta dédelgetett érzelmeit, és szökésre csábítja az ifjú feleséget. Mivel kísérlete nem jár sikerrel, más úton próbál eljutni Maria szívéhez és ágyához. Titokban segítséget nyújt a két fiatalnak egy különleges lehetőséggel. Egy elhagyatott és kísérteties középkori palotába költözteti be Mariát és Pasqualét. Don Alfredo pedig már az első este akcióba lép.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Ford Mustang 2011 aug. 15. - 20:00:14
Igen... ez ismét sikerült.
offtopic
feketevipera 2011 aug. 15. - 19:44:00 Előzmény Ford Mustang
Persze, tegnap este azzal a címmel is adták le. De már megint csak azt sikerült elérniük, hogy jól bekavartak.
Ford Mustang 2011 aug. 15. - 15:01:26
Ez a kép az újságban az 'Olasz kísértet' c. filmhez van beszúrva...
feketevipera 2011 aug. 15. - 13:04:48
Minõ érdekesség, ha beütöttem a port címlapján a keresõbe az "Olasz kísértet" címet, akkor azt nem ismerte, pedig tegnap este a Filmmúzeumon így adták (egyébként jómagam is az "Ezek a kísértetek" címmel ismertem), így aztán a tévémûsorban kereshettem vissza. Igazán jó dolog ez az összehangoltság...
Egyébként maga a film kellemes kikapcsolódást nyújt, sztárokkal a fõszerepeken. Tipikus "mediterrán" vígjáték a 60-as évek végérõl, helyenként pikáns humorral. Az alakításokra nem lehet panasz, helyzet- és jellemkomikum is van a sztoriban, viszont a szinkron szerintem elég furcsa volt (S. Loren - Kocsis Judit, V. Gassman - Szacsvay László, M. Adorf - Kerekes József); hát nem tudom, számomra érdekesen hatott.