Ölelj meg és ölj

Bakancslistához adom
Downloading Nancy
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 102 perc, 2008

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Albert Stockwell (Rufus Sewell) egy nap arra megy haza a munkából, hogy feleségének hűlt helye, csupán egy üzenet maradt utána. Nancy (Maria Bello) mindössze annyit ír, hogy elutazott a barátaihoz, ám napok múlva sem jelentkezik. A nő az interneten akadt rá "megmentőjére", Louis Farley (Jason Patric) személyében. Nancy és Louis, a két sebzett lélek, tökéletesen kiegészítik egymást: az egyik szeret fájdalmat okozni, a másik szereti, ha kínozzák. A perverz szexuális együttlétekkel kecsegtető e-mailváltások után végre találkoznak, és Nancy abban bízik, hogy Louis eljuttatja őt a végső fájdalomhoz, ami örökre megszabadítja a szenvedéstől. Albert mindeközben csak vár, és megpróbálja megérteni, mi történhetett, hogy mentse, ami még menthető.

Stáblista:

Szereplők

Nancy Stockwell
Albert Stockwell
Louis Farley
Amy Brenneman

Hozzászólások

Szerinted?
Nelli Halasi 2019 aug. 19. - 00:34:05
Huh, nem egy könnyű darab valóban.
Adott egy férj, aki olyan személyhez ragaszkodik, akit már elveszített, és sosem értett meg igazán, adott egy kvázi internetről begyűjtött szerető, aki egy olyan nőhöz szeretne közel kerülni, akit igazán soha nem kap meg, és adott a nő, aki csak fájdalomra, halálra vágyik. Ráadásul a történet idővonalát jócskán felborítva.
Ők hárman sosem kerülhetnek egyensúlyba. Nézőként azt éreztem, egyikükkel sem lehet azonosulni, kivéve, ha már voltál egy-egy hasonló élethelyzetben. Tényleg elgondolkodtató, hogy mennyi mindent nem mondunk ki, de valójában milyen vágyaink vannak legbelül.
Megkérdőjelezi azt is, hogy (meg)ismerhetjük-e a másik embert igazán. A történet azt bizonyítja, hogy nem, de legalább a karakterek tesznek néhány lépést ezen irányba. Ez nálam a film egyetlen pozitívuma.
Nem tudom pontozni ezt az alkotást. Nehézkes számomra.
2/10
stupek2 2017 szept. 17. - 12:15:32 2/10
Ma ez a sokadik film, amelyik elvesz másfél órát az életembõl. Éppen ezért néztem csak 20 percig. Ennyi is bõven elég volt.
agi22 2015 nov. 03. - 01:05:24 Előzmény Pantagruel59
Engem is nagyon megviselt.. ezt csak az értheti, akit bántottak, elvették az összes energiáját..
9/10
Pantagruel59 2015 márc. 17. - 22:47:56 9/10
Spojleres lehet egy-ket szorszalhasogatonak!

Most ertem a vegere es... elegge megulte a gyomromat.. Ez valoban inkabb egy drama,semmint egy thriller es,h megtortent-e,nem tortent,nem szamit; amire felriasztja az embert az az a szembesules,h vannak traumak,amiket nem lehet feldolgozni,vagy meginkabb: amiknek a feloldasa remenytelennek tunik es konnyebb zuhanni a semmibe... Ez csak latszolag szol az elhidegulesrol,valojaban egy tokeletes pszicho-drama,a serult no durvan raja-projektalja a ferjere az egesz elcseszett eletet,minden segitseget elutasit,hazudik,sodrodik,kikeszul es minden esemeny csak elozmenye a kovetkezo sulyosabbnak es szinte kikovezi az utat a vegkifejlethez... Nagyon megrazo! Egy-ket hozzaszolas nagyon alpari ennel a filmnel,orulok,h mar toroltek a felhasznalot! Meghogy penzt akartak csinalni?! Erosen ketlem,h az,aki bankot akar robbantani,az egy ilyen filmet keszitene,mert ez nem egy tipikus blockbuster sztori,de mindenki maskepp latja a vilagot... csak azt akartam mondani,h meltatlanok ezek a kommentek,ehhez a vegtelenul szomoru filmhez... 9/10
dll89 2013 jan. 12. - 15:41:33
Én nagyon szeretem ezt a filmet. Szerintem egyáltalán semmi hétköznap nincs benne, és pont ez a sokkoló benne. Nézed, és egyszer csak rádöbbensz, hogy ilyenek bármikor megtörténhetnek, csak nem látod. Az erotikus jelenetek pedig jól vannak megvágva, épp csak annyit mutatnak, hogy elõhozzák a legsötétebb fantáziánkat. Amirõl sokan nem is tudják, hogy van nekik olyan... Szóval ki lehet tõle készülni rendesen, de azért elgondolkodtató is.
Nehéz megemészteni, ezért sokaknak nem is veszi be a gyomra, talán ezért ilyen kevéssé népszerû.
7/10
sanderb 2012 jún. 11. - 16:15:56 7/10
Ennél a filmnél a történetet értékeltem leginkább. Maga a film technikailag rendben van, csak a besorolása téves, ugyanis kõkemény dráma, véletlenül sem thriller.
A nyomasztó mondanivaló nagyon elgondolkodtató, miközben mélyen megdöbbentõ emberi érzések és cselekedetek (nem cselekedetek) tanúi vagyunk és minimum kavarog a gyomrunk látva a társadalom kiváltotta torzulásokat. Figyelemre méltó, mégsem tetszett, amit láttam. 10/7
8/10
Shiviatar 2012 márc. 10. - 16:02:15 8/10
Egyetértek veled.
Viszont akkor elérte a film a célját. Az ember felháborodik a filmbéli szereplõk láttán, idegesíti õket az életunt sivár élet...holott lehet hogy õk maguk is hasonló sivár életet élnek. Ekkor ráeszmél, hogy hisz csak válzotatni kéne...
Ez is lehet egy cél, az olcsó eszközökkel termelt profiton kívül.

Egyébként tényleg nyomasztó film, de profin megrendezve. A színek, a szereplõk játéka, annyira átjön, hogy tényleg elhisszük és tényleg idegesek leszünk. Ha hiteltelen lenne nem jönne át ez a nyomasztó érzés sem. Tehát a film jó. Az más kérdés hogy a mai világban ki akarja zaklatott emberek lelki nyomorát nézni még a film vásznon is. Akármilyen mély vagy mûvészi is. (ez nem az).

Félig jutottam a filmel, nem tudom valaha befejezem-e...
2/10
offtopic
bekukkancs 2012 márc. 08. - 14:25:38 2/10
Na már megint a szokásos kamu:" a film megtörtént eseményen alapul".
A jó édes nénikétek alapszik megtörtént eseten.Annyi köze van megtörtént esethez
,hogy emberek szerepelnek benne akik állnak,ülnek,beszélnek...
Azért mert a filmben is lehet ilyeneket látni,mármint hogy állnak ülnek stb.
attól az még nem "megtörtént eseményen alapul" :DDDDDDDDDDDDDD.
1/10
alan 2012 febr. 05. - 17:57:45 1/10
KATASZTRÓFA!!!!!!! :( Nem ajánlom senkinek. Unalmas!!
7/10
NADALFAN 2010 dec. 09. - 22:55:33 7/10 Előzmény Rahar
neked lehet hogy nincs -szerintem meg igenis hogy van értelme a filmnek-nagyon izgalamas gondolatokat ébreszt !
1/10
Rahar 2010 nov. 05. - 16:45:49 1/10
Ez egy kifejezetten nyomasztó film, a filmet megtörtént eset inspirálta, de azt nem tudom, hogy a dolgok pontosan hogyan történetek. A képi világa igényes, nagyon jól bemutatja a szenvedést. A szinkron is jó. Ám maga a történet azon kívül, hogy egy-két dolgot bemutat, nagyon gyenge, a cselekményvezetés meg különösen. Nekem az a trend jut róla eszembe, hogy íme egy újabb megtörtént esemény, melyrõl megint lehet filmet csinálni és megint lehet pénzt keresni. Szerintem nincs ebben a történetben annyi, hogy érdemes megfilmesíteni. 10 pontból 1 pontra értékeltem.
10/10
Veres Tibor 2010 okt. 25. - 13:20:53 10/10
Ez egy megtörtént eseményen alapuló film, amin nagyon érdemes elgondolkozni, és érdemes szembenézni a mai valósággal.
7/10
NADALFAN 2010 szept. 24. - 18:54:20 7/10
elvont egy történet az biztos ,de ezért érdemes megnézni ,nem normálisak a karakterek de mégis jellemzõ a mai minden megtörténhet valóságra....