Film

Olive Kitteridge

magyarul beszélő, amerikai dráma minisorozat, 2014

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

  Henrynek gyógyszertára van a Maine állambeli kisvárosban, a neje, Olive matektanár. Olive tanártársa, Jim O'Casey olyan lépést tesz, ami nem tetszik a nő fiának, Christophernek. Később Henry elmegy egy vadászatra, ami tragédiával végződik.

  Évadok:

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Olive Kitteridge
  Henry Kitteridge
  Jack Kennison
  Christopher Kitteridge
  Denise Thibodeau

  Díjak és jelölések:

  • Golden Globe-díj (2015) - Legjobb televíziós minisorozat vagy tévéfilm jelölés

  Vélemény:

  értékelése: 5/10
  2015 júl. 04. - 14:16:16

  Ez a film egy kiváló lélektani dráma. Nem annyira a cselekménye a lényeges, ezért nehéz is röviden elmondani, mirõl szól. A film középpontjában egy midenkivel, családtagjaival szemben is túl szigorú, lelki sérült tanárnõ áll; a film az õ és környezete viszonyát mutatja be a szereplõk színészek kiemelkedõen ragyogó játékán keresztül. Akit nemcsak a fordulatos krimik vagy a vígjátékok érdekelnek, hanem a mélyebben szántó mûvek is, annak érdemes megnéznie.

  értékelése: 8/10
  2015 jan. 11. - 16:26:18

  Mivel több rész nem lesz, sajna már nem is fogod megtudni:)
  De hogy ne halj meg tudatlanul szerintem nem arról szól. Inkább egy olyan jelenségrõl , ami bármelyik családban nemzetiségtõl függetlenül fenn áll . Az egyik fél dominanciájával uralkodik az egész családon . Ez egyébiránt visszataszító ,számomra legalább is.Sajnos a környezetemben is találkozom hasonlóval,amely nem éppen építõ az ember számára.A filmben ilyen a nõi fõszereplõ is ,mondhatni egy undorító banya! A sorozat nekem ezzel együtt tetszett.
  8/10

  2015 jan. 05. - 23:34:28

  Négy rész után még mindig nem tudom, hogy mirõl szól ez a sorozat.
  Az öregedésrõl?

  2014 dec. 28. - 08:57:38

  Kölcsey míves nyelvén