On-lány

Bakancslistához adom
Birthday Girl
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol-amerikai romantikus dráma, 90 perc, 2001

Értékelés:

85 szavazatból
Szerinted?

John Buckingham, a magányos, szelíd angol banktisztviselő (Ben Chaplin) rendhagyó társkereső lépésre szánja el magát: az "Oroszországból szeretettel" internetes partnerközvetítő oldalról "rendel" magának menyasszonyt. Meg is jelenik szolid külvárosi lakásában a láncdohányos, titokzatos Nadja (Nicole Kidman), aki eleinte egy szót sem beszél angolul; nyomában pedig két, nem kevésbé fura ismerőse (Mathieu Kassovitz, Vincent Cassel) - és ettől kezdve az események meglepő fordulatot vesznek.
John jól bejáratott, egyhangú élete egy csapásra mozgalmassá válik, igaz, nem éppen olyan kalandok várnak rá, amilyeneket elképzel magának az ember. Egy bankrablás kellős közepén találja magát, - ráadásul éppen a saját munkahelye ellen! -, meg kell mentenie újdonsült felesége életét, és mindeközben rájön, hogy az események összes résztvevője - önmagát is beleértve - további meglepetéseket tartogat.
Bemutató dátuma: 2002. szeptember 5. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Nótárius 2018 nov. 15. - 01:33:15 9/10
Megkapóan különös hangulatú film, bizonyosan nem sablonos végkifejlettel!
Időnként meglepő áttűnésekkel, mindvégig jó arányérzékkel vegyíti: a krimi feszültségét és a komédia könnyedségét; a rideg számítást és a romantikát; az agressziót és a gyengédséget; a tervezhető biztonságra törekvő kisszerűséget és a teljes elszabadultságú spontaneitást; valamint a két kultúra "találkozásából" kibontható általánosításokat és egyediségeket.
Nem vitatom, hogy Nicole Kidman-nel elfogult vagyok; de számomra rendkívül vonzó hitelességgel alakította a sokarcúan ellentmondásos karakterét.
"- Érti amit mondok, vagy beszéljek lassabban?
- Igen. " ;-)
sznúp 2015 aug. 13. - 02:36:18
Nem olvastam ismertetõt, csak kb tudtam mirõl szól, de meg is lepõdtem. Végülis nem volt rossz, Nicole Kidman rendkívûl bájos, nem is tudnék elképzelni olyan szerepet, amiben ne lenne az. :) Na de amit a szinkronnal csináltak az durva. SPOILERes
Amikor a film elsõ fele arról szól, hogy Kidman nem tud angolul és majd milyen nagy szám lesz, ha elõször megszólal(értelemszerûen a dilmben az angol szöveg van magyarul).Ám a szinkronosok ezt másképp gondolták, ugyanis az orosz dumát is leszinkronizálták, ráadásul még az angol felírat is ott maradt a képernyõn. Így amikor valóban megtudjuk, hogy beszél angolul, nem üt akkorát. Kérdem én, drágább felíratot rakni gy filmbe, mint lszinkronizálni? Mondjuk már mas filmnél is tapasztatam ezt.
7/10
gimbiikeeh 2015 júl. 15. - 16:07:39 7/10
Imádom Nicole Kidman-t. Most néztem meg a filmet. Hát, nem egy felejthetetlen alkotás, de annyira nem is volt rossz. Jó kis fekete komédia, így délutánra tökéletesen kikapcsolt. Eredeti hanggal és felirattal néztem, szerintem ez így volt az igazi.

7/10
9/10
brasil49 2014 júl. 20. - 19:45:21 9/10
Ez a film, az elõttem hozzászólok véleménye alapján nagyon megosztotta a nézõket. Én is azokhoz csatlakozom, akiknek tetszett, egyrészt a kedvenc színésznõm játéka miatt, másrészt pedig a témája sem volt agyoncsépelt. A fõhõs "bénázása" pedig csak abból fakadt, hogy erõs vonzalmat érzett a nõ iránt.
Rókatündér 2014 júl. 19. - 21:33:59
Érdekes, hogy az emberek mennyire nem bírják a meglepetéseket.. Filmet MINDIG úgy kell leülni nézni, hogy nem várunk EL tõle semmit! Mert akkor sémákra vágyunk. Nyitottabbnak kéne lenni, mert túl sokszor olvasom ezt a fajta csalódást, mindenféle filmeknél. Alkotóktól, színészektõl függetlenül hagyjuk magunkat "vezetni"! Persze ettõl még lehet tényleg rossz egy film. Egyébként a partnerkeresésre, ismerkedésre mind ez ugyanúgy igaz.. ;)
k11zoltan 2014 márc. 19. - 22:04:21
Volt benn pár vicces jelenet.
8/10
sanderb 2013 febr. 22. - 16:12:51 8/10
A mondanivalója ma is friss: ne hagyjuk magunkat átverni, megkárosítani, stb. az interneten keresztül! Úgy érzem, hogy ennek ellenére a romantikus jellege mentette meg ezt a filmet a feledéstõl. A dramaturgiai hibáktól eltekintve jó szórakozást nyújt, néha már az abszurditást is súrolja.
Újranézve sem okozott csalódást, a szereplõk rutinosan, jól mozognak, s ezt a banális történetet megtöltik a maguk erejével. 10/8
1/10
Rahar 2010 máj. 14. - 10:14:49 1/10
Én nem vagyok színészrajongó, csak a jó filmek érdekelnek, rendezõtõl, operatõrtõl és színészektõl függetlenül. Tehát nem fogok azért egy filmet jobbra értékelni, mert valaki részt vett az elkészítésében. Nekem ez a film nagyon nem tetszik, már az alaptörténettel problémáim vannak, a cselekményvezetésben is több helyen hibák vannak, a színészi játék és a képi megvalósítás megfelelõ. A fõszereplõ bénázása kifejezetten irritál, ennyire balek karaktert szerencsére már régen láttam filmben és az életben még sohasem. Én elfogadom, hogy másnak tetszik vagy közepes alkotás ez a film, de számomra 10 pontból szigorúan 1 pont. Megtekintését csak azoknak ajánlom, akik tudnak nevetni vagy legalábbis nem zavarja õket, hogy a fõszereplõ annyira balek, naiv, mint egy 6 éves kisgyerek.
Humpy 2008 ápr. 25. - 12:41:37
Furcsa, hogy ilyen hûvös fogadtatásban részesült ez a film. Nekem nagyon tetszik és mindig élvezem, ha eredeti hanggal nézem. Tele van eredeti poénokkal és fordulatokkal ami a különös 'párkapcsolat' eredménye. Nem kis teljesítény Kidmantól, hogy a film kedvéért orosz leckéket vett és megmutatja nem hétköznapi nyelvérzékét. (Nálunk sokan felsültek az orosz nyelv tanulásával, noha évtizedeken át kötelezõ volt!) Kiváló színészi játékok végig a filmben. A gyanútlan fiatalember (Ben Chaplin)végül három oroszajkú hálójába kerül, mint egy kifogott hal. Érdemes angulul (és oroszul is) hallgatni a filmet - feliratozva.
6/10
mizuki 2008 márc. 15. - 12:25:12 6/10
Annyira nem volt átütõ film, én is Kidman miatt néztem meg mert nagyon szeretem. Végeredményben azért rossz nem volt.
4/10
Crazy Horse 2007 okt. 20. - 08:36:29 4/10
Gyengus film, de Kidman miatt, és 1-2 jó poén miatt azért nézhetõ.
hal 2007 jún. 08. - 16:43:29
Engem nagyon nem kötött le. Szerintem unalmas...
5/10
Newcastle United 2007 febr. 17. - 13:09:40 5/10
Szerepelt még néhány nevesebb filmben Ben Chaplin, szóval elképzelhetõ, hogy valahol még találkoztál vele.
Ez a film szerintem se egy nagy durranás Nicole Kidman ide vagy oda.
Zotyipotyi 2007 febr. 15. - 21:56:48
Nem akarok ilyeneket mondani két dolog miatt sem:
1. Életemben ebben a filmben láttam elõször és utoljára (lehet nem véletlen?)
2. Ahhoz képest hogy meg van videókazin a film, össz egyszer néztem meg, és az se ma volt már.
Redfield 2007 febr. 15. - 21:52:57
Csak nem arra akarsz kilyukadni, hogy Ben Chaplin sz** színész lenne? :))))
Zotyipotyi 2007 febr. 15. - 21:49:56
Érdekes! Nekem Nicole Kidman az egyik (ha nem A) kedvenc színésznõm, de ez a film valahogy nem tetszett. Lehet azért, mert ez a Ben gyerek túlságosan is jól játszotta a szerencsétlent...
Redfield 2007 febr. 15. - 20:07:47
Szerintem sem rossz film. Kellemes volt nézni a szerencsétlen Ben Chaplin csetlés-botlását, meg jó volt a történet. És a humora is ízléses.
morzsa 2007 febr. 15. - 19:48:55
nem rossz, nem rossz.
de nicole kidman ennél kimondhatatlanul-sokszor jobb színésznõ.
vegyük ezt a filmet bocsánatos bûnnek, egy-két jól eltalált fordulat miatt.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu