Operabarátok

Bakancslistához adom
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető művészeti műsor, 58 perc, 1977

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A népszerű Slágerrről slágerre és Mesterdallamok után az Operabarátok sorozatban Baranyi Ferenc Kossuth-díjas költő, az operák avatott szakértője és számos örökbecsű mű olasz műfordítója csodaszép zenei betétekkel, érdekes beszélgetésekkel és témákkal várja a műfaj szerelmeseit és mindazokat, akik szeretnének megismerkedni ezzel a rendkívül gazdag és szerethető műfajjal, hiszen sohasem késő operabaráttá válni.
A mai adásban Kolozsvárra látogatunk, ahol két opera is működik. A román operában épp a Szöktetés a szerájból, valamint egy Dumitrescu opera, a magyar operában pedig Verdi Attilájának a próbái zajlanak. Abody Béla öt percben beavat bennünket a színikritika természetébe, majd Ágai Karola, Marton Éva és Sass Sylvia énekesnőink segítségével betekinthetünk a New York-i Metropolitain képzeletbeli színfalai mögé.
Szereplők: Ágai Karola, Marton Éva, Sass Sylvia, Kriza Ágnes, Titus Pauliok, Mátyás Jenő, Vogel László

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
napraforgó 2019 márc. 24. - 10:25:58
Azót is keresem, ki lehetett a tenorista? Végül is az első szerelmem volt.... Ha valaki tudja, írja meg....
napraforgó 2019 márc. 24. - 10:12:31
Én kb.12-13 éves voltam, amikor a TV ezt az operát leadta. Bámulva néztem. És bizony rögvest beleszerettem a mantuai hercegbe.... A kesztyű áriánál. Na és az asszony ingatagnál még inkább.
Csodás volt. Ráadásul a herceg még csinos férfi is volt. Azóta sem tudom, ki énekelt akkor, de nekem akkor ő volt a HERCEG! Azóta imádom az operát!
napraforgó 2019 márc. 24. - 09:58:59
Örülök, hogy most a Port odaírta, hogy mikori adást adták le.
Mindig így kellene az ismétléseknél.