Operaláz - Az Operaház titkai és újjászületése

Bakancslistához adom
25. rész, 26 perc

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Zoboki Gábor építész kalauzolásában az Operaház titkaiba és újjászületésébe pillanthatnak be a nézők. Magyarország kiemelt kulturális épületét az eredeti _ Ybl Miklós tervei szerint 1884-ben hátrahagyott -, korhű állapotának megfelelően állítsák helyre. Az épületbe a legmodernebb színház-technológiai, akusztikai megoldásokat építik, így a felújítást követően a közönség egy nemzetközi szinten is kimagasló színvonalú, 21. századi kulturális intézményt vehet birtokba. A budapesti Operaház építészeti és kultúrtörténeti értékeit is megismerhetik az érdeklődők a havonta jelentkező sorozatból.

A műsor ismertetése: Zoboki Gábor építész kalauzolásában az Operaház titkaiba és újjászületésébe pillanthatnak be a nézők. Magyarország kiemelt kulturális épületét az eredeti – Ybl Miklós tervei szerint 1884-ben hátrahagyott –, korhű állapotának megfelelően állítsák helyre. Az épületbe a legmodernebb színház-technológiai, akusztikai megoldásokat építik, így a felújítást követően a közönség egy nemzetközi szinten is kimagasló színvonalú, 21. századi kulturális intézményt vehet birtokba. A budapesti Operaház építészeti és kultúrtörténeti értékeit is megismerhetik az érdeklődők a havonta jelentkező sorozatból.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Évi68 2020 ápr. 26. - 21:17:18 10/10
Minden részét csodálattal nézem. Jó lenne még más, híres épületünk felújításáról ilyesfajta ismeretet szerezni!
10/10
homolka_ 2019 okt. 28. - 17:53:39 10/10
Zoboki és minden szakember nagyszerű a sorozatban. Azt hittem, ilyen szinvonalú ismeretterjesztő műsort csak a BBC tud készíteni. Köszönet az alkotóknak!
10/10
Balog Eszter 2019 júl. 08. - 10:02:50 10/10
Remek sorozat. Sok érdekes dolgot tudunk meg az Operaházról, amit érdemes tudni, mert még jobban szerethetjük ezáltal ezt acsodás épületet. Zoboki nagyon szórakoztatóan tud beszélni az építészeti szakmai részekről is.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu