Film

Orchideák bolygója

magyar sci-fi, 51 perc, 1976 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

A történet olyan világban játszódik, ahol az intelligens lények már mozdulatlan növényekké, orchideákká korcsosultak. Gépek táplálják és szórakoztatják őket. Mindent megkaptak már az élettől, nincs szükségük semmire, csak az élvezetekkel töltötték az idejüket, s ezért fokozatosan elkorcsosultak. Az emberek megjelennek az idegen bolygón, de nem értenek semmit. Két csoportra oszlanak és folytatják a kutatást.

Stáblista:

Alkotók


Vélemény:

szavazat: 2/10 január 31. 19:33:24
január 31. 19:33:24
A könyv hatalmas, a film gyakorlatilag egy élvezhetetlen katasztrófa!
Mondom ezt úgy, hogy nálam nagyobb sci-fi rajongó kevés van!
Az egész arról szól, hogy 1976 környékén - amikor a film készült - a Magyar Televízió kapott egy akkoriban forradalmi újdonságnak számító berendezést, amivel mindenféle, addig nem látott trükköt lehetett a filmekkel csinálni - képek kettőzését, osztott képernyőt, szereplők háta mögé vetített látványos képeket, stb.
Rajnai András pedig ezt kihasználva, sorozatban készítette a kétségkívül látványos, misztikus, vagy fantasztikus történeteit.
Ezek között volt néhány valóban nagyon jó - a Gilgames eposz, hogy mást ne mondjak - és voltak gyengébbek.
Nos, azt Orchideák bolygójának a filmes változata csak a különböző érdekes háttérképek váltogatásából áll, a színészek órákig kóvályognak a felnagyított szögek, a színes növényi részek, a csillogó fémgömböcskék között, a történet nulla, a színészi játék nulla, úgyhogy kínlódás volt végignézni.
Nagyon vártam ezt a filmet, és borzasztó nagyot csalódtam.
január 23. 21:16:58
január 23. 21:16:58
Herbert W. Franke, könyve (1961) jó stílusban megírt, letehetetlen alapmű. Ismertetése:
https://moly.hu/konyvek/herbert-w-franke-az-orchideak-bolygoja
Ma is kézbe vehető, ajánlom mindenkinek. 3-4 generáció után a valóság utolérte a fantáziát. Valójában a Port leírása nem lövi le az igazi poént, ami az olvasót sokáig bizonytalanságban tartja. Én sem fogom lelőni. Ha elolvastad a könyvet, már "csak" esztétikai élmény lesz a film. Talán visszafelé is igaz. Én a könyvvel kezdeném.
2016 márc. 22. - 21:06:46
2016 márc. 22. - 21:06:46
A filmet magát nem láttam, de a könyv alapján hatalmas spoiler van a leírásban (és még hülyeség is).
2015 nov. 21. - 18:17:17
2015 nov. 21. - 18:17:17
Az ismertetõ gyakorlatilag lelövi a film poénját. Legalább kiírták volna, hogy spoiler.
Juhász Jácint nem szerepel a filmben, de a neve ki van írva. Szerepel viszont Kovács István, akinek a neve nincs a szereposztásban.