Ördöglakat

Bakancslistához adom
Devil's Knot
amerikai életrajzi dráma, 114 perc, 2013

Értékelés:

54 szavazatból
Szerinted?

Atom Egoyan filmdrámája az 1993-as, Memphisi Hármak néven elhíresült hármas gyerekgyilkosság történetét mutatja be. Miután három kisgyereket egy sátánista indíttatású bűncselekmény során megölnek és megcsonkítanak, a rendőrség letartóztat három tinédzsert, akiket végül a bíróság is bűnösnek ítél az ügyben. Közel két évtized elteltével azonban új bizonyíték kerül elő, amely más megvilágításba helyezi az egész nyomozást. Végül kiderül, hogy a fiatalokat ártatlanul börtönözték be.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Ildikó Nóra nov. 19. 21:12:03 8/10
Az igaz történet alapján készült filmet egyszer érdemes megnézni, Colin F. miatt nézt. meg. Tetszett a filmzene, a szereposztás (kivéve Reese W.), a szinkron is. Colin F-nek és Alessandro N-nak is jól állt a szerep. Reese W. alakítása ezen filmben sem tetszett.
Taylor27 2018 aug. 28. - 19:49:13 Előzmény olahmiki1959
Ez a film semmi leszolast nem erdemel ! A film azt adta ami valojaban is megtortent ! Ha utana neztel volna az interneten akkor tudnad h a mai napig nem tudjak h ki tette es ugy vezettek le a filmet ahogy az megtortent! Nem hinnem h unalmas volt azoknak akik ateltek ezt az egeszet !
5/10
Ferenc Geisz 2017 szept. 23. - 15:12:01 5/10
Egy izgalmasan tragikus történet pocsék feldolgozása. Sajnos. Firth ismét bizonyítja \"tehetségét\". Erõtlen, unalmas játék, lehet, hogy a rendezõ a bûnös, de mégis.
olahmiki1959 2017 jan. 22. - 08:04:30
Elnézést, ha közbeszólhatok, nem maradtál le semmirõl.
Nyugodtan nézd meg utólag a filmet - szó sem lesz filmélményrõl, megnyugtatlak - egy nagyon vontatott, elvarratlan szálakkal teli, csalódást okozó filmet fogsz látni.
A téma, az alaptörténet nagyon jó és felkavaró, viszont a rendezõ elszalasztotta a lehetõséget, hogy egy igazi, mély, drámai filmet készítsen belõle.
Hogy mást ne mondjak, Colin Firth, a kitûnõ színész teljesen feleslegesen szerepel, semmit nem tesz hozzá a történethez, valószínûleg csak arra kellett, hogy a neve vonzóbbá tegye a filmet.
Megnéztem (végigszenvedtem) a majdnem két órát, nem derült ki, hogy valójában mi történt, ki volt az igazi tettes, gyanúk, sejtések, félinformációk, nyomozási melléfogások jellemzik a történetet.
Szomorú. hogy - ahogy írták - megtörtént eseményeken alapul a film.
Egy momentum van, ami miatt mégis érdemes megnézni, mégpedig az amerikai rendõrség és igazságszolgáltatás hihetetlenül felületes, hanyag, szakmailag elégtelen mûködése miatt, bár ebben a témában is láttunk már ennél jóval színvonalasabb alkotásokat.
Jó alaptörténet, gyenge megvalósításban.
Összességében csalódás....:)
tedina 2017 jan. 16. - 17:23:22
A film isteni, nagyon tetszik, de én az eredeti sztorinak is utánanéztem. Az elitélt 3 srácot kiengedték -és sokan is nyilatkozta-, a valódi elkövetõ pedig a mostohaapa volt.
5/10
stupek2 2017 jan. 11. - 08:49:00 5/10
Vontatott film, a zene is álmosító! A történet jó, de ennek ellenére lehetett volna izgalmasabbá tenni és nem altatózenét alátenni.
k11zoltan 2016 ápr. 17. - 00:35:07
Régen el kezdtem nézni, de valamiért abbahagytam.
Talán túl unalmas volt?

Az.
5/10
pihes 2016 ápr. 15. - 15:21:35 5/10
Abszolút nem voltam megelégedve ezzel a filmmel!
Sok beállítást, teljesen amatõrnek tartok!
Igaz történetet, készíthettek volna el, jobban is...
pigmalion 2015 máj. 30. - 10:52:51
Az ördöglakat címü film elõzetese ,nagyon jól õssze lett vágva.Ehhez képest a film óriási csalódás volt.Vontatott volt a film,rossz rendezés,és alakítás jellemezte végig a történetet.Egy kinlódás volt végignézni a filmet.
tortura 2015 máj. 12. - 09:34:40
Hát, pont ez a legszörnyûbb benne, hogy még csak nem is a képzelet szülötte, hanem megtörtént esemény.
A rendõrség tesze-tosza, slendrián fellépése nem annyira ismeretlen számunka sem. Ha nincs meg az elkövetõ, majd õk gyártanak. Egybõl a móri ügy jutott eszembe. Ott sem voltak meg az elkövetõk, de nagy volt rajtuk a nyomás, hát gyorsan leakasztottak két hülyét a szögrõl. Azok persze még sem voltak annyira hülyék és gyorsan tisztázták magukat. Utána elkaptak két másik - szintén nem teljesen ártatlan báránykát, ám a konkrét ügyhöz mégsem volt közük. Közben az elkövetõk éltek, mint Marci Hevesen. Aztán nagyon hosszú idõ elteltével találták meg az igazi (???) elkövetõket, de azok közül is csak egy tett beismerõ vallomást, mert a másik - nagyon okosan - felakasztotta magát a börtönben. A teljes igazságot már sosem fogjuk megtudni.
SPOILER LEHET!!!
Itt ebben a filmben rákenték pár balhés srácra, hogy biztos õk voltak. Igaz, hogy minden ez ellen szólt...
Az a néger pasi, aki véresen berohant az étterem WC-jébe, szintén csak elterelte a gyanút, szerintem nem õ volt. Ki olyan marha, hogy elkövet egy ilyen szörnyû dolgot, utána csuromvéresen emberek közé megy tisztálkodni, mikor ott volt a patak, lemosakodhatott volna (amibõl a gyerekek holttestét is kiemelték).
A végén elhangzik, hogy a nevelõapa DNS-t találták meg valamelyik kisfiú cuccán. De valszeg ez kevés volt a vádemeléshez. Hisz ha együtt éltek, nyilván lehetett rajta a gyerek DNS-bõl egyébként is. De elég gyanús volt a viselkedése, szóval el tudom képzelni, hogy õ volt.
9/10
5i 2015 márc. 19. - 22:23:04 9/10
Eleddig jó film, jó az operatõri munka, zene hangulata és a csaj is jól játszik...
3/10
oedipa 2014 jún. 30. - 10:26:11 3/10
ezt a filmet kizárólag Colin Firth-el tették eladhatóvá. egyébként zavaros, nincs lezárva -

3/10