Ördögűzés Emily Rose üdvéért

Bakancslistához adom
The Exorcism of Emily Rose
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, 119 perc, 2005

Értékelés:

169 szavazatból
Szerinted?

Az egyetemista Emily Rose egyik éjszaka, amikor egyedül van kollégiumi szobájában, hallucinálni kezd és elájul. Ahogy rosszullétei egyre gyakoribbá és súlyosabbá válnak, Emily, hithű katolikus lévén az egyházhoz fordul segítségért. Az egyházi vizsgálat megállapítása szerint a lányt az ördög szállta meg, csak az ördögűzés segíthet. A szertartást a lány plébánosa, Richard Moore atya végzi. Amikor Emily a kegyetlen ördögűzés következtében meghal, az atyát bíróság elé állítják, és gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják. A film megtörtént esetet dolgoz fel.
Bemutató dátuma: 2005. november 24. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Kyttus34 jan. 22. 23:59:42 Előzmény Antal Kellner
Szia. Tok jól fogalmaztal, látom csíped a horrort. Lehet tudnal nekem segíteni.!? Van egy film amit 2015 augusztusban láttam (személyes okok miatt pontosan vissza tudok emlékezni) de azt már nem h melyik adón... Adott egy lány, talán az apját elutotte egy autó, ezért az anya a lány és a kisocsi vidékre költöznek talán egy sziklás part melletti házba... A lány hangokat hall remeket lát és a végén kiderul h az iker tesója volt aki elmegyogyintezetbol megtanulta a sok év alatt, h masszon bele a fejébe, és azt hazudta neki h öt elraboltak és fogva tartják... Hátha vágod. Köszi
Ui. Meg egy kérdés. A magyar szinkron miért világhírű ha kB csak 20 millió ember érti? 🤗😁
10/10
Antal Kellner 2019 jún. 15. - 02:26:01 10/10
Valószínűleg az 1973-as Ördögűző-t senkinek sem kell bemutatni,mivel a horror műfajban klasszikusnak számít. Regan megszállása,mindenkibe belevésődött. Ilyen témában viszont, (a klasszikus után) mindenképp ez a következő amit nem szabad kihagyni! Kiváló film. Többször is láttam már,és minden alkalommal ugyan úgy borzongtam,élveztem a filmet mint első alkalommal. Igaz történt alapján készült ez a horror, 1976-ban egy német egyetemista lány, Anneliese Michel rengeteg kezelésen esett át, de valójában az orvosok sem igazán tudták mi lehet a baja a páciensnek, úgy gondolták epilepsziás, ezzel is kezelték, ám nem sikerült meggyógyítaniuk. Egyik vizsgálat alkalmával készült egy magnófelvétel, amelyen a lány holt nyelveken ordibál, de egy epilepsziás nem nagyon tud szóhoz jutni,nem hogy így ordibálni. Végül ördögűzést hajtottak végre rajta, aminek eredményeképp a lány elhunyt. A bíróság a lány szüleit és két papot bűnösnek talált és hat hónap felfüggesztett börtön volt a büntetésük. Az alkotók azonban az események helyszínét, a neveket és több más dolgot is megváltoztattak és nem árulják el hol történt ez a sikertelen eset. Scott Derrickson a múlt és a jelen bemutatásával ügyesen rakta, vágta össze a produkciót, már az elején megteremtette a jó atomoszférát és nagy figyelmet szentelt a látványra és különféle hatásokra, ami a nézőt a székbe szegezi. Laura Linney lenyűgözően alakítja az eleinte kétkedő,de aztán szinte már az ördöggel is küzdő ügyvédnőt. Moore atya szerepében Tom Wilkinson is elég meggyőző. Itt említeném meg a remek szinkront! Szilágyi Tibor hangja igazán megnyugtató (Moore atya) a visszaemlékezéseit,vallomását nem csak érdekes,de jó hallgatni. Igen... a régi jó,és világhírű magyar szinkron. Ez volt az igazi,amikor még valódi színészek adták a hangjukat,egy egy karakterhez. A tárgyalótermi jelenetek fordulatosak,érdekesek. A néző szusszanhat egyet és a tárgyalóteremben követheti a tárgyalást, majd mikor már nem dobog oly hevesen a néző szíve újra Emily Rose megpróbáltatásait követhetjük figyelemmel. Még egy személyes "élmény"... először néztem a filmet,mikor épp vége lett,bekapcsolt a laptopom (hozzá sem nyúltam) és pontosan hajnali 3 óra volt. Na akkor "kicsit" hirtelen be paráztam. (a filmben hajnali 3-kor jelenik meg az ördög,minden alkalommal) az úgynevezett "boszorkányok óráján". Akkor,ezt hirtelen nem tudtam mire vélni. :)))
2/10
sorozatneked.hu 2018 szept. 09. - 01:25:15 2/10
2/10

Unalmas tárgyalótermi film. :(
Meril 2016 szept. 26. - 21:17:35 Előzmény zampano
Mindenfajta fanatizmus káros, de ha egyszer megfertõzi az embert nehéz tõle megszabadulni. Már a film címe is marha érdekes. Ördögûzés valaki üdvéért, az eredményt meg látjuk miféle üdv lett a vége. Mindenféle babonaság, szertartásos bálványimádás káros. Valószínûleg a lánynak pszichés, és fizikai problémái adódtak, amit csak fokozott az "ördögûzés." Középkori az egész, csak a vallás (katolikust emlegetik de más vallásokban is van exorcizmus) megváltónak próbálja magát ezzel kikiáltani. Õk majd kiûzik õket.
Torolt Felhasználo 2016 ápr. 23. - 16:32:28
Jaja, egyesek ma sem tudják hogy COLOMBUS FELFEDEZTE AMERIKÁT! (more details in historybooks)
nyugiss 2016 ápr. 23. - 16:09:55
hagydel,

egyesek vannak olyan korlátoltak,hogy nem fogják fel:

régi film is lehet új valakinek...
Torolt Felhasználo 2016 ápr. 23. - 16:03:20
És képzeld Kleopátra öngyilkos lett, Ceasart megölte Brutus, Napóleon pedig elvesztette Waterloot!
blacknet 2015 nov. 25. - 00:42:15
Félelmetes, hogy mennyi a szellemi toprongy, babonaérzékeny ember, bõven van honnan merítenie a vallásnak, mely csak annyiban különbözik az ezotériától, hogy intézményesült, ezáltal megteremtette a társadalmi legitimitását. Racionálisan felesleges, sõt, kifejezetten kártékony jelenség.
Ijesztõ a hozzászólásokból áradó hinniakarás és intellektuális sötétség, sokkal ijesztõbb, mint maga a film. Ami csak egy manipulatív, a tárgyalótermi közegbe helyezve mintegy tudományos attribútumokkal felruházott ostoba hittérítés, érzelmi zsarolás. Hogy logikailag sehogy sem áll össze, miért is lenne érdekes, meg elég csak felskiccelni, hogy megtörtént eset alapján, ne is firtassuk, hogy mennyi belõle végül a fantázia, ezzel már be lehet kamuztatni azokat, akik a rákos daganatukat gyógyfüvekkel, meg delejjel igyekeznek tovaûzni. Hát, talán meg is érdemlik, nem fognak hiányozni.
Torolt Felhasználo 2015 nov. 04. - 19:21:52 Előzmény gladiolus
megmagyarázHATatlan dolgok NINCSENEK, csak megmagyarázatlanok.
A bibliai istenség létére pedig egészen pontosan 0% az esély.
9/10
horipapa. 2015 nov. 04. - 18:58:54 9/10
Mûfajában kifejezetten jó filmnek számít, 9 pontra értékelem.
gladiolus 2015 aug. 04. - 09:54:23
Ezeket a hozzászólásokat kicsit átolvasgattam. Érdekes meglátások, de tulajdonképpen mindent az vezérel, hogy ki miben hisz. Hogy van e Isten, és van e sátán, nem mostanában tudjuk meg, mert ahhoz elõbb el kell hallgatnunk örökre.
Matematikailag az esély 50-50%, mert vagy igen, vagy nem. A többi hit és érzések kérdése. Az biztos, hogy megmagyarázhatatlan dolgok vannak, voltak és lesznek-ezeket nem értjük, és akiket közelrõl érint egy egy ilyesmi, az keresi a magyarázatot. Én Istenben hiszek, de a másik oldallal nem foglalkozom, és mindent igyekszem a realitás talajáról szemlélni.
S hogy miért hiszek Istenben? Mert voltak olyan élethelyzeteim, amikben én már nem tudtam volna megfelelõen alakítani a dolgokat, és akkor végsõ fáradságomban elmondtam az egészet ima formájában. És valahogy elindultak a dolgok, egy kicsit intenzívebben, egy kicsit másként, mint elõtte, és elég jó volt a szervezés.

De maradjunk emberek,amíg itt élünk a földön. Nem azért születtünk ekkora aggyal, és ekkora tudással a másvilágról, hogy most akarjuk megtudni, mi is van valójában, mert lehet, hogy nem emberi agynak, léleknek való. Nyilván aki elrendezte, tudta ezt.

Aki viszont túl sokat foglalkozik a szellemvilággal, annak létezésével, vagy nem létezésével, azt sajnálom, mert annak az agyát, lelkét és mentális állapotát káros mértékben befolyásolják ezek a dolgok, és elveszíti a realitás érzékét. Sajnos egy idõ után az élet valós dolgai kiszorulnak, és az baj.

Nem tudom, hogy miért gyógyult meg az a kisgyerek, akin az a bizonyos atya ördögûzést hajtott végre, de mivel nem hiszek az ördögûzésben, úgy gondolom, hogy a lélek megnyugodhat attól is, hogy csupán elhiszi, hogy most egy nagy dolog történt vele, pláne ha gyerekrõl van szó. De nem gondolnám, hogy bármiféle démontól szabadult volna meg.

És az végképp gyomorforgató, ha valaki pap pénzért ûz ördögöt.:-)
Cisco 2015 aug. 04. - 00:19:52 Előzmény gabriiel
Szerintem lenne még mit kiûzni belõled.
:)
Querelle 2014 dec. 05. - 19:33:41
Annyira jó ez a film, és a színészi játék, hogy én tényleg elhittem, hogy valós események alapján készült.Utána is néztem a valóságalapnak. Nos annyiban valós események, hogy igen, a vádirat szerint volt egy lány akin ördögûzést hajtottak végre és sajnos meghalt.Ennyi.De ezzel együtt tényleg jól elkészítették, kétszer is megnéztem ( nem egymás után ) .
tombenko 2014 júl. 30. - 14:31:40
Nem. Az ilyen szellemes-angyalkás-démonos hazugásgok az unalmasak. Én inkább a valóságot választom, sokkal izgalmasabb.
offtopic
cellasto 2014 júl. 30. - 14:27:37
unalmas vagy..meg boom haverod is...
tombenko 2014 júl. 30. - 14:20:21
Mese mese meskete...
gabriiel 2014 júl. 30. - 14:15:54
Sziasztok! Már régen láttam a filmet, azóta, nem múlt el nap, hogy ne emlékeznék rá. Fantasztikus színészi játéknak köszönhetõen, átélhetjük valamennyire a megszállt lány borzalmait, szenvedéseit, miközben az igazi valóság jelenik meg a filmen. Mindig eszembe juttatja, hogy mennyire ki vagyunk szolgáltatva a szellemvilágnak. Mi szinte semmit nem tudunk róluk, de õk rólunk mindent tudnak! Végig olvasva a hozzászólásokat, megdöbbenve tapasztalom, hogyha ennyire kirakatba teszik a valóságot, akkor sem hiszik el az emberek. Pedig ha tudnák, hogy pont a hitetlenkedésünk segíti a szellemi világ gonosz erõit, hogy kényük, kedvük szerint játszadozhassanak velünk. Ráadásul, ha valami bajunk van akkor ,azt mondjuk a k...istenit és nem azt, hogy a k.. ördögbe :( Leírok egy esetet, ami velem történt. Elmondanám, hogy mindig is érdekeltek a megmagyarázhatatlan dolgok. Az Isteni gondviselésnek köszönhetem, hogy egyszer az egyik ismerõsöm meghívott egy ördögûzõ ceremóniára. Gondoltam, kipróbálom, mit veszíthetnék :) Ez nem az a hagyományos ceremónia volt, hanem emberbarát. Szerencsémre, nem forgott a fejem közben és nem rángatóztam :)
Két mester végezte el, az egyik magába fogadta a szellemet, hogy beszélni tudjon rajta keresztül, a másik segítette a szellem távozását. És megtörtén az amire nem számítottam, megszólalt a bennem lakozó démon a mester közvetítésével, épp úgy ahogy a filmben vagy a felvételen hallani lehet. Semmi emberi nem volt benne , azt ahogyan beszélt rólam és röhögött a mesteren az volt az igazán ijesztõ, nem a film. Elmondta, hogy azért költözött belém, mert unatkozott és jó játéknak tartotta az életem tönkretételét :( Igen, az életemet akarta elvenni, és ezt úgy mondta, hogy közben röhögött! Többszöri próbálkozás után sikerült rávennie a mesternek, hogy távozzon, térjen haza a mennyországba, mivel õ is egy angyal volt! Megnyugodtam, de ezzel nem volt vége a megpróbáltatásaimnak. Kiderült van másik is, és kezdõdött minden elölrõl :( Nem kevesebb mint 40 perces küzdelem után ,elmentek. Az esemény óta nagyon nyitott szemmel járok ,nekem sikerült felébrednem. És megtanultam, hogy attól ,hogy nem látunk valami az attól még létezik, és nagyon is befolyásolják az életünket, kapcsolatainkat! Ha szükség van rá, bátran forduljunk Angyali segítõinkhez, csak õk tudnak minket megvédeni, az emberi butaság, tudatlanság NEM!! Isten óvjon mindenkit! Vigyázatok magatokra és szeretteitekre!
offtopic
Meklód fia 2014 júl. 13. - 11:50:28 Előzmény zottyo534
Zoli atya szerint, hogyha sokat imádkozok, azzal elûzhetem a körülöttem lévõ démonokat. Szomorúan tapasztalom, hogy ezáltal tévedett.
tombenko 2014 júl. 12. - 20:31:05 Előzmény zottyo534
De, sõt, biztos, átnézve a hozzászólásait...
offtopic
zottyo534 2014 júl. 12. - 11:23:29
Az még nem jutott eszedbe, hogy csak azért mond ilyen bõdületes marhaságokat, mert szórakozik veled?
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu