Film

Öregberény

magyar tévéfilmsorozat, 1993 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

81 szavazatból
Szerinted?
A tévéfilmsorozat színhelye egy szőlősdombokkal övezett kis falu, amely - mint sok-sok hasonló helyzetben lévő társa országszerte-a rendszerváltozás hétköznapjait éli. Az első részben bemutatkoznak a szereplők: a hajdani nagygazda, a kocsmáros, a pék, a főagronómusból lett vállalkozó, a minden lében kanál Kisfröccs és a többiek. Deli József, a volt kulák úgy érzi, ott folytathatja az életét, ahol 40 éve abbahagyta. A városba szakadt mérnök fiát is hazahívja gazdálkodni.

Évadok:

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Vélemény:


2014. január 20. 05:04
"Váratlan lakók keresik fel Öregberény tehetősebb polgárait." ----> szerintem meg váratlan látogatók, és nem lakók. A port.hu megint a helyzet magaslatán....

2014. január 14. 13:22
Hát én nem tudom melyik faluban laksz, vagy hány éves vagy.
Ez a 90es évek elejéről szól, és én emlékszem rá, az ilyen volt.
Az öregek így néztek ki, a házak felszereltsége 30 éves volt (telefonra várhattunk évekig, gázra és csatornára szintén). De cserébe mindenki ismert mindenkit, nyugalom volt és béke.
S ha most körbenézel, az orvosok/állatorvosok kivételével most is azok a nagymenők, akik anno a rendszerváltozás környékén lenyúlták a dolgokat, vagy éppen a tanácsban ültek.
"Minek ide új tanácselnök, úgyse tud semmit csinálni, a Pistát meg ismerjük, maradjon"

Ilyen volt... ráadásul úgy, hogy én egy kisvárosban éltem, a fővárostól 20km-re... szóval egy kisebb környéki falu még "ilyenebb" volt...

2014. január 8. 13:16
Üdv!
Amikor először vetítették, akkor megnéztem, mert kíváncsi voltam rá. Most is belenéztem egy-két részbe, de a véleményem nem változott. Egyszerűen idegesít ez az "álnépiesség", "műfalusiasság". Erre nem találok más kifejezést.
Az, hogy a falusiakat egyszerű, butácska, munkásruhában meg hosszú szoknyában/kendőben járó pletykás öregeknek mutatják be, ahol a konyhában 30 éves kredenc van mindenhol, és a polgármester meg az (állat)orvos stb. a menő csávó.
A falu nem ilyen, és a kilencvenes években sem volt az. Aki az egész életét nagyvárosban töltötte (pl. Bp.), annak lehet, hogy ez a film valósághű. De engem zavar, mert én falun élek.

Összes hozzászólás