Óriásláb fia

Bakancslistához adom
The Son of Bigfoot
6 éven aluliak számára nem ajánlott belga-francia családi animációs film, 91 perc, 2017

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

A kiskamasz Adam átlagos srácnak tűnik, bár az utóbbi időben elég fura dolgok történnek vele: a haja hihetetlenül gyorsan nő, a lába pedig olyan hatalmas, hogy a tornacsukájában sem fér el. A kalandvágyó fiú egy nap különös nyomot követve eljut az erdőbe, ahol a legendás csupaszőr, csupaszív Óriáslábbal is találkozik - akiről történetesen az is kiderül, hogy az édesapja.
Adam először kétségbe esik, de aztán rájön, neki is szuperképességei vannak, és nemhogy hihetetlenül gyorsan fut, de még az állatok nyelvén is tud beszélni. Ám a családi boldogságot hamar megzavarja az Óriásláb nyomában járó gonosz tudósok felbukkanása. Most Adamen a sor, hogy újdonsült barátaival összefogva megmentse bajba jutott apukáját.
Bemutató dátuma: 2017. szeptember 7. Forgalmazó: Freeman Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
4anyreg 2018 máj. 05. - 23:31:09 9/10
Néhány előttem szóló esetében úgy tűnik, felnőtt akció fimet vártak - de ez egy gyerekfilm, vagy inkább családi film, amely szórakoztató felnőtteknek is. Mivel gyerkőcöm falja, sokszor megnézi (és a baráti körét is behúzza), így én is sokszor láttam, és egyre jobban tetszik. Leginkább Szörny Rt, Szörny Egyetem, Verdák 1 és Gru sorozat tetszett ennyire.

Ez a film azonban sokban más a megszokottól: európai gárda amerikai stúdióban dolgozta ki, így nem a szokásos stílust hozza, de nem is a spanyol vagy egyéb kontinens-béli ügyetlenkedést lehet tetten-érni rajta: úgy üde, hogy közben amerikai módon profi is.

Mind figurák tekintetében, mind zeneileg nagyon más, de számomra közel telitalálat. Sok helyen lélekmelengető a film, és bár néhány kommentelő szerint bugyuta, szerintem egyáltalán nem az.
Hogy vannak-e benne klisék? Hát most nagyon el kellene gondolkoznom, melyik az a 3-4 animációs film, amiben nincsenek ilyenek... De itt nincs túltolva, és eredeti poénok is vannak benne.

Szerintem kiváló darab tizedik megnézés után is, sokaknak tetszeni fog, a többiek meg nézzék Tom Cruise-t a gyerekkel. :)
6/10
pihes 2018 febr. 28. - 15:04:41 6/10
Gyerekeknek készült, gyermeteg rajzfilm.
Nem rossz, nézhetõ.

6/10
7/10
voros.orchidea 2018 jan. 03. - 11:40:01 7/10
Egy kis pontosítás az elõzõ hozzászóláshoz:
SPOILER
Nem megszökik az erdõbe, hanem megkeresi az apját. Nem varázsolni tud a jetiapu, hanem \"csak\" gyógyítani.
SPOILER VÉGE
A többi igaz, de szerintem átlagos, szerethetõ rajzfilm. 7/10
1/10
HarleyQuinn 2017 dec. 26. - 22:55:40 1/10
Ez 8 pontos? Na ne vicceljetek. Az elõzetes alapján sokkal többet vártam... SPOILER!
Szerencsétlen nyomi, akit terrorizálnak a suliban (hû, ilyen se volt még, csak ezerszer), aztán 1 nap alatt hirtelen megnõ a lába 5 méretet és rájön, hogy visszanõ a haja. És ennyi, kb. nulla reakció az egészre.
Aztán összebarátkozik egy csajjal, akit a Terabithiás filmbõl másoltak ki egy az egyben, de többet nem látjuk a film végéig. Ok.
Megszökik az erdõbe, felbukkan jetiapu, aki nemcsak nagyláb, de még hû de humoros is, szupergyorsan fut, beszél az állatok nyelvén és varázsolni is tud. Aha. Akkor már növeszthetett volna szivárványszínû szárnyakat is.
Idétlen, beszélõ állatok, az elmúlt 15 év animációs filmjeibõl összeollózott szereplõk és jelenetek... pl. Túl a sövényen...
Csúnya, gonosz tudósok, akik jetiaput üldözik és nem rettennek vissza sem emberrablástól, sem gyilkosságtól, sem gyermekbántalmazástól.
Az egyik pillanatban halálosan komoly és drámai akar lenni, a következõben olyan gyerekes és idétlen, hogy az már fáj.
Feltétlenül kellettek az erdõbe a sablon-állatok mellé a sablon-vadászok, a tipikus vékony meg a még tipikusabb kövér fogatlan, persze mind a kettõ sík hülye és a vicces állatok jól elijesztik õket. Azta.
Az egész sztori FULL sablon, a gonoszok elkapják õket, az állatok mérgesek lesznek, aztán megbocsátanak, együtt elindulnak megmenteni jetiaput, jetiapu feláldozza magát, de persze jetifiúnak hirtelen elõjönnek varázslatos gyógyító képességei és életre kelti, mindehhez kapunk pár másodpercnyi, totálisan a környezetbe nem illõ törzsi kántálós zenét.
Zenérõl szólva, mikor röpködtek az erdõben meg játszottak, olyan ügyesen sikerült a futkozós jelenetek alá bevágni a zenét, mintha egy 10 éves kisfiú csinálta volna, aki életében elõször ült egy videóvágó program elé. Nagyon amatõr.
Az egész borzasztóan igénytelen, a Zs kategóriánál csak azért jobb eggyel, mert ARÁNYLAG szépen meganimálták az egyébként ocsmány szereplõket. Minden karakter és minden poén totál erõltetett, a film elsõ fele unalmas és értelmetlen, a második fele még értelmetlenebb, egy összevissza katyvasz.
6 éven aluli kisgyerekeknek biztos tetszik, de õk azon is nevetnek, ha valaki kinyújtott nyelvvel pofákat vág meg hülye hangokat ad ki. Kb. ennyit nyújt ez a film is, aki kicsit is igényes, annak nem ajánlom. Egyszer elég látni, tapasztalatnak, de pénzt ne adjatok érte.
Hatalmas csalódás, 1/10