Őrjítő magány

Bakancslistához adom
Deadline
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-maláj thriller, 89 perc, 2009

Értékelés:

62 szavazatból
Szerinted?

Alice (Brittany Murphy), a harminckét éves írónő versenyt fut az idővel, hogy határidőre befejezzen egy forgatókönyvet. Nemrég gyógyult fel a lelki összeomlásból, ezért is fontos számára a munka, különben veszélybe kerül az egész pályafutása. Távol a város zajától, egy viktoriánus házba vonul vissza dolgozni. A figyelmét azonban hamarosan különös hangok és kísértetek keltik fel. A kíváncsi Alice elkezdi felderíteni a házat és a padlásszobában rátalál az elrejtett videókazetta-gyűjteményre. Minél több nyugtalanító kazettát néz meg, annál inkább érdekli, mi történt az ott lakó házaspárral.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
sorozatneked.hu 2018 máj. 27. - 02:25:01 4/10
4/10

Kicsit parás, kicsit csattanós, de azért meg lehet nézni egyszer.
gladiolus 2017 jún. 14. - 19:45:14
Kicsit kommersz jelleggel indult ez a filmecske, nehezen tudott kibontakozni, de végül az alapötlet jónak bizonyult ezzel a végsõ csattanóval.
Az a baj ezekkel az ódon házakkal, hogy nappal varázslatosak, éjszaka viszont szörnyûségesek lehetnek ezzel a rengeteg zegzuggal és recsegés ropogással, nem hiszem, hogy egy nõ egyedül egy ilyen házban jól érezné magát, csak azt hiszi, hogy majd hú de jó lesz, aztán szerintem amikor a nõk többsége oda jutna, hogy egy ilyen házban töltse az éjszakát, lerágná mind a tíz körmét.

Az egy kicsit dühítõ volt, hogy megint úgy kellett ki barkochbázni, hogy vajon mi is a vége pontosan, még jó, hogy volt itt alant olyan kedves fórumozó társ, aki minden egyes elemét felfogta a megoldásnak, és velünk is megosztotta, ami jelen esetben nagyon hasznosnak is bizonyult, mert saját kútfõbõl fél 11-kor már nem biztos, hogy minden egyértelmû lett volna. 90%-át sejtettem, de azt, hogy õ is veszélyes lehetett volna másra nézve, de végül legyõzte, na ez már nem esett le.

Ez volt szegény Brittany Murphy utolsó elõtti filmje. Sajnálom szegényt, talán ez a név sem volt túl jó ómen.
1/10
Xxy92 2017 máj. 05. - 13:11:50 1/10
\"magyarul beszélõ, amerikai-maláj thriller, 89 perc, 2009\" ez a maláj ez mégis honnan jött? :D
boo888 2013 aug. 08. - 00:00:49
nekem tetszett...elõször is respect brittany murphynek,nagyon szerettem,és nagyon jó színésznõ volt.a film meg hát igen,elgondolkodtató,de érdemes megnézni annak,aki szereti az izgalmas,rejtélyes filmeket.:)
6/10
lindav24 2013 aug. 07. - 21:19:50 6/10 Előzmény LCsajszi
Szerintem elég jól megfejtetted a talányt, én percekig értetlenül bambultam magam elé a film után. Aztán elolvastam, amit írtál és világosság gyúlt az agyamban :-)

Bár én úgy gondolom, hogy Alice alapból semmit sem tudott a házaspárról, csak szépen felépítette a történetüket (miután megtalálta a nyakláncot, ruhát) a saját életébõl vett élményekbõl, amiket elnyomott magában Bennel kapcsolatban. Aztán az egész sztorit szépen megírta, a barátnõje meg nyilván ráébredt a végén, hogy csúnya végkifejletre számíthat, ha nem vigyáz. És szerintem az sem baj, hogy nyitva hagyták a végét, és nem derül ki, hogy mi történik Alice és a barátnõje között, néha jó az, ha az ember fantáziájára bízzák a dolgokat.

Nálam amiatt 10/6, mert nem teljesen világos és egyértelmû a sztori, de alapból jó az ötlet. A karakterek sem rosszak, bár Brittany Murphy picit többet is beleadhatott volna. Hasonló kategóriában inkább A titkok kulcsát ajánlom Kate Hudsonnel.
GinnyWinchester 2013 aug. 07. - 18:16:05
Ez vicces, IMDb.com-on még "Az utolsó felvonás" címmel szerepel a film. Gratula. Jól összehozták. Végülis inkább 2 mint 1 se. LoL
katalinm 2013 aug. 07. - 10:27:32
Szerintem a tudat és a fikció közti "Határvonal"-ra is utalhat a cím. (még nem láttam a filmet)
adamnagysweetmovie 2013 aug. 06. - 15:29:37 Előzmény Közbiztonság Szilárd
Határ+idõ?
Közbiztonság Szilárd 2013 máj. 27. - 02:36:32 Előzmény Dolphus Lundgrennus
Hát ennyire azért nem egyszerû, az angolban a deadline felbontható a dead = halott és line = vonal, járat stb. szavakra, szóval szerintem inkább egy visszaadhatatlan szójáték a cím, amit a Határidõ cím biztosan nem fejezne ki (mivel valószínûleg valamiféle gyilkosságra vezetnek majd a nyomok; nem láttam a filmet).
Dolphus Lundgrennus 2013 máj. 26. - 10:18:32 Előzmény Sophiae
Megint egy mesterségesen felturbózott, hatásvadász magyar cím - Határidõ az eredeti cím...lehet, hogy a kevesebb több? Biztosan.
Sophiae 2012 júl. 28. - 21:16:48 Előzmény LCsajszi
Baromi jól megfejtetted, nekem ez a lehetõség eszembe se jutott. SZerintem parázós volt, igen, jól beleéled magad: igen, viszont az, hogy a csajszi a pasas volna, az szerintem nem klappol, egyáltalán nem hasonlít kettejük személyisége, sem pedig a párukhoz való kötõdésük foka. Épp ezért az egész film egy ötöst ha kap, de a vége miatt, hogy értelmetlenül nyitva hagyja az egészet, nem tetszett. :/
A kidolgozás nagyon jó, a szereplõválasztás is.

Katarzis nincs, továbblépés sem, megreked egy szinten: a még nem ismert rettegés szintjén kb.

Az, hogy a csaj a végén a kamerába néz: jó fogás, viszont általában a gonosz szokott a horrorokban a kamerába nézni, tehát ez sem az igazi. Vagy valami mosoly, vagy homlokráncolás, vagy valami mimikai változás végbemehetett volna az arcán...

Mit gondoltok?
10/10
LCsajszi 2011 ápr. 30. - 02:42:11 10/10
Azt hiszem én már elég edzett vagyok az elgondolkodtató filmekhez, mivel imádom az ilyen jellegû filmeket:).

Én értettem a végét, remélem segíthetek:D.
SPOILER
A végén kiderül, hogy a csaj kitalálta az egészet. Talált egy Lucy nyakláncot, biztos tudott valamit a házaspárról, aztán megszülte regényét a saját fikcióival, amibe késõbb beleolvas a barátnõje. Amit Alice elképzelt, hogy kamerával David Lucyt csodálta, a valóságban Alice csodálta Rebeccát. Vagyis a végén Rebecca megijed, hogy a fõszereplõnõ súlyos beteg és ezzel lezárul a film. Valószínûleg, amikor Daviddel harcol, valójában Alice saját magával hadakozik (hasonló a Magasfeszültség). Nagyon tetszett a vége, mert rejtve marad Alice állapota, hogy vajon magához láncolja-e Rebeccát, mint képzeletében David Lucyt, vagy önmagával való küzdelme után nem fogja bántani barátnõjét.
Pista15 2011 márc. 20. - 16:15:57 Előzmény oror
Sztem is elgondolkodtató, egybõl azon gondolkodtam, amikor vége lett, hogy "mi a bánatnak néztem meg?":O
imolanina 2010 nov. 14. - 16:38:58 Előzmény pillangókisasszony
Nem rossz film, csak libabõrös lettem, mikor szegény csaj a fürdõszobában majdnem meghal. Köztudott, hogy tavaly tényleg a fürdõszobában halt meg. Olyan szép és tehetséges. Sajnálom õt nagyon. A film végét én sem értem. Akkor most õ is féltékeny lesz és kinyírja a barátnõjét? Vagy már az a csaj is szellem? Értelmetlen vége lett. Ha valaki rájött, mirõl is szól a vége, írjon! Köszi
pillangókisasszony 2010 okt. 31. - 19:37:02
nem nagy értettem hogy õszinte legyek.vki???
10/10
oror 2010 ápr. 23. - 02:28:15 10/10
Érdemes végignézni, elgondolkodtató...
Laurinnyó 2010 ápr. 06. - 20:46:20
Milyen látta már valaki??
Kíváncsi lennék a véleményetekre.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu